3 csillagjegy, akinek soha nem őszinte a bocsánatkérése

Ha harmonikusabb életet szeretnénk élni, megéri legyőzni az önfejűségünket.

Mindannyian tapasztaltuk már, mennyire nehéz bocsánatot kérni egy-egy kirobbanó vita után. Ha átgondoljuk az elhangzottakat, és megpróbálunk legalább egyetlen pillanatra a másik szemével látni, hamar rájöhetünk, hogy bizony mi sem vagyunk tévedhetetlenek. Egy őszinte bocsánatkérés megmentheti a kapcsolatainkat és helyreállítja a harmóniát az életünkben – bár az alábbi három csillagjegynek különösen nehéz dolga van ezzel. 

Kos

A merész Kos csillagjegy szülöttei imádnak nyerni. A vita lehetőségétől sosem rettennek meg (ellentétben azokkal, akik kerülik az éles helyzeteket), hiszen általában ők azok, akik a legtöbb esetben nyertesként szállnak ki belőle – legalábbis elsőre úgy tűnik. Az igazi nyertesek ugyanis azok, aki a tévedéseiket is képesek beismerni – márpedig a Kos nehezen fogadja el, ha hibát követett el: önérzetessége sokszor a bocsánatkérésben is akadályozza, és legszívesebben szőnyeg alá söpörné az egészet, hogy soha ne kelljen beszélni róla. Ha a Kos szorult helyzetben érzi magát, amiből mihamarabb szabadulna, hajlamos ugyan bocsánatot kérni, bár kevés esetben gondolja komolyan.

Szűz

A Szűz nemcsak büszke, de minden bizonnyal az egyik legmaximalistább csillagjegy is (amivel persze nincs teljesen egyedül az univerzumban) – e két tulajdonság kombinációja miatt pedig aligha képes elhinni, hogy olykor bizony tévedni is képes. Még ha hibázik is valamiben, vagy tévesen vádol valakit, bocsánatkérése a legritkább esetben nevezhető szívből jövőnek. Csak le akarja tudni, és mihamarabb maga mögött hagyni az egészet, hogy visszatérhessen a jól megszokott kerékvágásba, ahol senki sem feszegeti a határait.

Nyilas

A Nyilasnál nehezebben senki sem viseli a kudarcokat. Ha valaki felhívja a figyelmét a hibára, először tudomást sem akar venni róla – egyik fülén be, másikon ki –, sok esetben pedig arra is hajlamos, hogy viccekkel üsse el a helyzet komolyságát. A tűz jegy nehezen mutatja ki az érzelmeit, és kerüli, hogy sebezhetőnek lássák, így a szívből jövő, őszinte bocsánatkérés csak keveseknek adatik meg a környezetéből.

Kiemelt kép: Getty Images