Drew Barrymore hétvéves kora óta a nyilvánosság előtt éli az életét, zűrös kamaszkora után évekig tartó terápiára volt szüksége, hogy feldolgozza és megértse, ami gyerekkorában történt vele. Éppen ezért a saját gyerekei nevelésében sokkal tudatosabb, és nem enged meg nekik bármit, amit szeretnének.

Drew Barrymore többször is őszintén nyilatkozott már arról, hogy milyen testi-lelki problémákat, traumákat okozott neki, hogy nagyon kicsi korától színészként szerepelt nagysikerű filmekben. A közönség a színésznőt az E.T., a földönkívüliben ismerhette meg, Drew akkor még egészen kicsi (és cuki), hétéves kislány volt. A film rendezője, Steven Spielberg volt, aki később a sztár tiszteletbeli keresztapja lett.

Az Oscar-díjas rendező nyilatkozott is arról, hogy lelkifurdalása van amiatt, hogy Drew ilyen fiatalon az ő filmjében kerül a filmiparba.

A fiatal lány a hirtelen jött hírnév és a rendezetlen családi körülményei (szülők válása, elhanyagoló apuka) miatt nagyon fiatalon a drogokhoz nyúlt, úgy érezte, a kábítószerek segítségével tud csak mindezzel megbirkózni. Saját bevallása szerint 9 évesen kezdett alkoholt inni, 10 évesen már füves cigit szívott, 12 évesen pedig már rendszeres kokainfogyasztó volt, így az első elvonókúrájára is hamarabb került sor, minthogy elvégezte volna az általános iskolát.

Drew Barrymore visszatért show-műsorával abba a pszichiátriai intézetbe, ahol őt is kezelték 13 éves korában.

drew-barrymore-gyerekneveles

Ilyen kicsi volt a színésznő az első filmje forgatásakor (Fotó: Getty Images)

A színésznő saját, húsbavágó tapasztalatai miatt komoly és tudatos döntést hozott azzal kapcsolatban, hogy a saját kislányait amíg lehet, távol tartja a show-biznisztől. Gyerekei most olyan korban vannak, mint amikor ő maga is megtapasztalta a személyiség kialakulására káros hollywoodi életet.

Olive 11, Frankie pedig 10 éves, és amíg lehet szeretné őket távoltartani a gyerekszínészettől, filmforgatásoktól.

„Amikor megszülettek a gyerekeim, mindenki azt kérdezte, mikor engeded majd őket a show-bizniszbe. Ettől mindig rossz érzésem támadt, szomorú lettem, mert a filmipari közeg nagyon mérgező” – mondta a színésznő és tévés műsorvezető a People-nek adott interjújában.

„Ez a szakma minden lehetőséget megadott nekem, amit csak elképzelni lehet, ennél jobban nem is tudnám értékelni az életemet” – folytatja a színésznő. Azonban ha a lányai kérdezik, mikor kezdhetnek szerepelni, közösségi médiában jelen lenni, énekelni, akkor a színész édesanya mindig azt válaszolja, hogy iskolai darabokban, színházi gyerektáborok alkalmával bármit lehet, de azon túl semmit, amíg nem látja úgy szülőként, hogy a kislányok készen állnak a nyilvánosság előtt szerepelni.

Az ezzel kapcsolatos kérdések felvetése persze jogos, hiszen Drew családjában nagyon sokan előadóművészek voltak, apja, nagyapja, sőt a dédszülők is színészek voltak. Nehéz elképzelni, hogy a sztár gyerekei ne kapnának kedvet a szakmához, ráadásul ahogy édesanyjuk, úgy ők is ebben a közegben nőnek fel.

Drew az interjúban így zárta a gondolatait: „Szülőként szeretném támogatni őket a kiteljesedésben, amikor idősebbek lesznek. De mi lehet ez a kor? Ezt nem tudom, de nem a 13, és nem is a 14 éves kor.”

Tudd meg, Drew Barrymore legjobb barátnője, Cameron Diaz mit tesz, ha kiborul a gyerekére. A linkre kattintva megtudod, milyen gyereknevelési elvet vall a színésznő!

Kiemelt kép: Getty Images/ Taylor Hill/FilmMagic