Cameron Diaz a talkshow-házigazdává avanzsált énekesnő, Kelly Clarkson műsorában a rá jellemző őszinteséggel mesélt a szülőség általa megélt kihívásairól és szépségeiről. 

Diaz az anyaságot úgy értékelte, mint a „legjobb dolog, amit valaha csináltam” – de nem próbálta palástolni az alkalomadtán felmerülő nehézségeket sem, sokunkhoz hasonló módon ugyanis a színész számára sem csupa móka és kacagás a szülői lét. Mindenesetre úgy fogalmazott, igyekszik anyai feladatait a legtökéletesebben elvégezni, és értelmezni, adott pillanatban éppen mit érez és gondol Benji Maddennel közös egy szem gyermekük, a most kétéves Raddix. 

„Evett? Fáradt? Mennyi az idő? Mikor evett utoljára? Mikor aludt? Mi történt? Valamit a tudtomra akar adni?… Szülőként feladatomnak érzem, hogy segítsek neki szavakba önteni az érzelmeit, a tapasztalásait, hogy min megy keresztül éppen, hogy mindezt felismerje és feldolgozza” – mesélte. Azonban hozzátette, az ilyen helyzetek számára is igencsak embert próbálóak, és néha bizony ő is frusztrálttá válik, elveszíti a türelmét. Ugyanakkor az ilyen szituációban sem uralkodik el rajta a pánik, szerinte ugyanis ilyenkor is van megoldás. 

„A legfontosabb a korrigálás. Ha például teljesen kiborulsz, azt kijavíthatod azzal, hogy kimondod »Ó jaj, mami most teljesen ledobta a láncot!« majd elmondod a gyerekednek, hogy nem akartad megbántani, vagy megijeszteni őt, de te is csak emberből vagy.”

Az elmondottakkal Kelly Clarkson csak egyetérteni tudott – majd elmesélte, ő is bocsánatot szokott kérni a gyerekeitől, ha úgy érzi, valamit nem jól csinált. 

Cameron Diaz korábban arról nyilatkozott, hogy amióta visszavonult Hollywoodból, sokkal felszabadultabb lett, kevesebbet foglalkozik azzal, hogyan néz ki, kozmetikumokat sem használ, és az ageizmusra fittyet hányva alig várja, hogy betöltse az ötvenet

Lehet, hogy ő napjaink leghétköznapibb híressége? 

Kiemelt kép: Kiemelt kép: Cameron Diaz Jimmy Fallon műsorába jelentkezik be online 2020-ban / Getty Images