Drew Barrymore visszatért abba a pszichiátriai intézetbe, ahova 13 évesen került be

A The Drew Barrymore Show második évadának premierjén a névadó házigazda újból felkereste Los Angeles jelentős helyeit, amelyek fiatal lányként hatottak rá. A végső állomás egy pszichiátriai intézmény volt, ahol másfél évet kellett eltöltenie.

„Igazi vad és kezelhetetlen gyerek voltam, senki nem tudta, mit kezdjem velem” – mondta Barrymore a műsor összefoglalójában, aki már 9 éves korában inni kezdett, majd rászokott a marihuánára és a kokainra is. „Az anyukám elkeseredettségében felhívta egy barátját, akinek a lánya már teljes kontroll alatt élt. Emlékszem, még az éjszaka közepén átjöttek hozzánk.” A most 46 éves híresség így került pszichiátriai gondozás alá. „Másfél évig éltem ott – meséli, miközben elsírja magát. –

Gyűlöltem! Rúgtam, sikítottam.

Az egyik percben még a filmbemutatókon és különböző klubokban buliztam, a másikban már egy teljesen zárt intézményben találtam magam, amit szögesdrót vett körül, és képtelenség volt onnan kijutni.”

A 14 éves Drew Barrymore (Fotó: Ron Galella/ Getty Images)

Iskolakerülés, lopott autó

Nem ez az első alkalom, hogy Barrymore – aki hétéves korában kezdett el filmekben játszani – beszél a pszichiátriai intézetben töltött időről. Az év elején vendégeskedett a The Howard Stern Show-ban, ahol szintén felidézte a Van Nuys Psychiatric intézetben töltött időket. Mint kiderült, akkor telt be a pohár az édesanyjánál,

amikor Drew minden este valamelyik szórakozóhelyen lógott, otthagyta az iskolát, majd ellopta az anyja autóját.

A lány teljesen kicsúszott a kezei közül, a pszichiátriát látta a legjobb megoldásnak. Barrymore így emlékezett vissza. „Pontosan emlékszem, hogy odabent nem lehetett rendet bontani, de ha mégis megtette valaki, gumiszobába dugták, vagy lekötözték egy hordágyra.” 

Nem hitt a változásban

Barrymore új talk show-jának beharangozójában arra is kitért, hogy szeretné megosztani a nézőkkel a múltjának ezen részét is, hiszen soha sem fogja ezt az időszakot elfejteni, annak ellenére, hogy már nagyon messze van. „Az életem csodálatos ahhoz képest, amilyen ezen a helyen volt – mondta sírva ­–, el sem hiszem, hogy valóban ott tartok, ahol most, mert amikor ebben az intézményben éltem, nem hittem a változásban.

Azt hittem, örökké ott maradok, soha nem gondoltam, hogy idáig eljutok.

Nagyon szeretem az életemet, boldog vagyok benne. Bele sem tudok gondolni, milyen lenne, ha még mindig a mindennapjaim része lenne ez az intézmény. Fontos, hogy most eljöttem ide, mert így még jobban megbecsülöm az életemet.” A színésznő egészen kicsiként került rivaldafénybe, pontosabban tizenegy hónaposan egy kutyaeledel reklámfilmben szerepelt, de a nagy áttörést keresztapja, Steven Spielberg (a keresztanyja Sophia Loren) 1982-es E.T., a földönkívüli című filmje hozta meg, amikor Drew még mindig csak hétéves volt, de már az egész világ rajongott érte.

1982-ben Drew édesanyjával, Jaid Barrymore-ral New Yorkban, miután bemutatták az E.T., a földönkívüli című filmet (Fotó: Yvonne Hemsey/Getty Images)

Három esküvő, három válás

Barrymore sokáig okolta az anyját a pszichiátriai hónapokért, de azóta már belátta, ez volt a legjobb döntés, amit csak hozhatott, hiszen kizárólag ennek köszönheti mostani, kiegyensúlyozott életét. Azóta megbocsájtott neki, és saját bevallása szerint, jó viszonyban vannak. Az 50 első randi színésznője háromszor ment férjhez, és mindhárom válással végződött. Az utolsó válása Will Kopelmantól rettentően megviselte, nagyon féltette a lelki traumától mindkét kislányát, a most nyolcéves Olivét és a hétéves Frankie-t. „A gyerekeink a világot jelentik számunkra, és úgy akarjuk élni az életünk hátralevő részét, hogy ők álljanak az első helyen számunkra” – írták közös közleményükben, amikor 2016-ban hivatalosan bejelentették, hogy szétmennek. Barrymore azóta többször is kijelentette, biztosan nem áll többet oltár elé, de lányaival egy igazi csoda az élet, és ő minden pillanatát meg szeretné élni ennek a csodának.

Itt tudsz belenézni a videóba, ahol Drew egy autó tetején, szögesdrótok előtt idézi vissza a fájdalmas hónapokat. 

Kiemelt kép: Getty Images