jarasod stilusa szemelyiseg

Ezt árulja el a járásod stílusa a személyiségedről

Nem véletlenül szólnak róla slágerek: a mozgás fontos részét képezi a rólunk kialakult képnek, és nagyban hozzájárul az első benyomásokhoz.
  • A mozgásunk fontos szerepet játszik abban, mit gondolnak rólunk mások.
  • Tanulmányok igazolják, hogy a járásunk árulkodik a legfőbb személyiségjegyeinkről.
  • Számba vesszük, az egyes járási stílusok milyen személyiségre utalnak.

Mivel nem egy állandó brazil karnevál az élet, amin tánclépésekkel siklunk keresztül, mozgásunk leginkább a hétköznapi járásunkban és testtartásunkban mutatkozik meg. Gyorsan trappolunk? Lassan, komótosan gyalogolunk? Hosszú lépésekkel haladunk? Görbén? Egyenesen? Leszegett fejjel?

Tanulmányok azt mutatják, hogy a járási stílusunk, beleértve a lépéseink hosszát és a sebességet is, sok fontos tulajdonságot elárulhat személyiségünkről. Az egyik legkorábbi tanulmányt a járási stílus és a személyiség közötti kapcsolatról Werner Wolff német származású pszichológus jegyezte 1935-ben. Újabb tanulmányok megerősítették Wolff megállapításait, és azt is megállapították, hogy a járási stílus olyan személyiségjegyekről árulkodik, mint a dominancia, a kapcsolódásra való képesség és az empátia.

Ahhoz azonban, hogy pontosan be tudjuk lőni a járásunkat, érdemes külső segítséget is kérnünk, egy olyan illető személyében, aki sokat van velünk, aki nap mint nap látja, hogyan közlekedünk. Kérdezzük meg tőle, hogy szerinte hogyan járunk, és ha sikerült kategorizálni a járásunkat, nézzük meg, mit árulnak el lépteink a személyiségünkről.

Ezt árulja el a személyiségedről, ha lassú, kimért a járásod

Ha lassan, de magabiztosan, egyenes vállakkal és emelt fővel jársz, az nyugodt, karizmatikus és lenyűgöző személyiségről árulkodik. Az emberek vonzódnak a laza és gondtalan kisugárzásodhoz. Tudod, hogy a világ figyel téged, de te nem bánod: nem vagy szégyenlős, és nem félsz a saját utadat járni. Társaságkedvelő és barátságos vagy, de nem könnyű a belső köreidbe bekerülni. Élvezed az új élményeket, és hajlamos vagy könnyen unatkozni. Ha egyszer már elárultak, nehéz újra elnyerni a bizalmadat.

Ha azonban nagyon lassan, lehajtott fejjel jársz, akkor lehet, hogy inkább nagyon is introvertált vagy, szorongó, sebezhető; félsz, és a múltban elrontott dolgokon rágódsz. Problémáid lehetnek az önbizalmaddal, és ezt sugárzod a külvilág felé is.

Ezt árulja el a személyiségedről, ha gyors, pörgős a járásod

A gyors léptek céltudatosságról árulkodnak. Rutinfeladataidat hajlamos vagy gyorsan elvégezni, és mindig készen állsz az új kihívásokra. Barátságosnak és társaságkedvelőnek tartanak, olyannak, aki könnyen, félénkség és habozás nélkül ismerkedik. Nem félsz kockázatot vállalni. Hiszel abban, hogy a lehető leggyorsabban el kell érned a célodat. Bátor és egyenes vagy, mások drámáitól távol maradva igyekszel élni.

Hatalmas energiádnak és lelkesedésednek köszönhetően állandóan pörögsz, nehéz veled lépést tartani.

Előfordulhat, hogy néha nehezen találod meg a hangot olyan emberekkel, akik másképp gondolkodnak, és más ritmusban mozognak, mint te. Meg kell tanulnod alkalmazkodónak és kedvesnek lenni azokkal az embertársaiddal is, akik lassabbak nálad. Olykor hajlamos vagy a felületességre, ez komoly veszélyforrást jelenthet az életedben.

személyiség járás stílusa teszt

A hosszú léptű, lendületes járás nagy önbizalomról árulkodik. (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Ezt árulja el a személyiségedről, ha hosszú léptű, lezser a járásod

A magabiztos, céltudatos emberek jellemzően nagyobb lépésekkel, lazán közlekednek. A lendületes lépések azt is jelzik, hogy nem félsz teret foglalni, ami szintén a magabiztosság benyomását kelti másokban: a járási stílusod arra készteti az embereket, hogy utat engedjenek neked. Szenvedélyesen képviseled a céljaidat és a meggyőződéseidet, ám időnként olyan embernek tűnhetsz, aki túlságosan heves és gyors haragú. Szilárd elképzelésed van arról, hogy mi a rossz és mi a helyes, és ezért hajlandó vagy harcolni is. Felelősnek érzed magad azokért az embertársaidért, akik képtelenek kiállni magukért. Tapintattal és intelligenciával könnyedén kezelsz bármilyen nehéz, vitás helyzetet. Kitartásod csodálatra méltó.

Ezt árulja el a személyiségedről, apró léptű, sebes a járásod

Bizonyára sokan vannak, akik azt gondolják rólad, túlontúl szőrszálhasogató vagy, pedig te csak szereted a pontos és tiszta helyzeteket. Rólad lehetne megformázni a megbízhatóság szobrát: ha egyszer valamit elvállalsz, azt egészen biztosan megcsinálod – határidő előtt, hibátlanul.

A maximalizmusod a legnagyobb hajtóerőd – és olykor a legnagyobb akadály is az életedben: néha nem árt lazítani rajta egy kicsit.

Igazi tyúkanyó típus vagy, szívesen gondoskodsz másokról. Ami egyeseknek extra terhet jelentene, számodra szívesen végzett feladat. Fontos, hogy mindig hasznosnak érezd magad, és sokszor a külvilág visszajelzéseiben keresed önmagad létjogosultságát. Ne tedd! Légy tisztában az értékeiddel, és ne fecséreld olyanokra, akik nem érdemlik meg azt!

Ha másképp nem megy, tettesd!

A járás és a személyiség nyilvánvalóan kölcsönhatásban állnak egymással: belső világunk megmutatkozik a lépteinkben. Lehetne vajon fordítva? Egy próbát mindenesetre megér a „tettesd, amíg valósággá nem válik” elve, ártani semmiképp nem ártunk vele. Bárhogy is érezzük magunkat, húzzuk ki a vállunkat, szegjük fel a fejünket, és lendületes, céltudatos léptekkel tartsunk a kijelölt célunk felé. Jobban fogjuk érezni magunkat tőle!

Kiemelt kép: Canva