mit látsz a képen

Legtitkosabb erősségedről árulkodik, mit veszel észre először a képen

Jegyezd fel magadnak, mi az, amit először látsz, mert fontos dolgot árul el a személyiségedről.

Az interneten se szeri se száma a trükkös személyiségteszteknek, legutóbb pedig mi is megmérettettünk benneteket egy nagy sikerű optikai illúzióval. Ez alkalommal a New York-i illusztrátor, Karl Kwasny Victorian Skull Scenes sorozatának egyik leleményes műalkotásával deríthettek ki magatokról olyan információkat, melyeket ez idáig talán nem is sejtettetek. A most következő rejtély ugyanis amellett, hogy gondolkodásra késztet, bepillantást enged személyiségetek titkos erősségeibe és gyengeségeibe. Kezdjünk is bele!

Mit látsz az alábbi képen?

Biztosan találkoztatok már olyan típusú pszichológiai tesztekkel, ahol egy fényképet vagy rajzot többféleképpen is lehetett értelmezni. Bár ezek a felmérések közel sem olyan átfogóak, mint a szakemberek által kidolgozott részletes kérdéssorok, mégis, a vizuális rejtélyek által – ha csak egy-egy bepillantás erejéig is – alaposabban megismerhetjük önmagunkat. A látszat azonban gyakran csalóka lehet, hiszen az igazi kihívás az, hogy azon a képen gondolkodjunk el, ami legelőször bevillan, ne pedig azon, melyhez elménk egy kis idő elteltével már alkalmazkodott. Itt az idő próbára tenni fantáziánkat és kideríteni, mit üzen rólunk az alábbi műalkotás. 

mit látsz a képen

Fotó: Karl Kwasny: Victorian Skull Scenes

Ha a kislányt vetted észre először

Ha a kislányt láttad meg először, akkor az egyik legerősebb titkos képességed, hogy még az élet legnagyobb akadályai közepette is képes vagy megőrizni lelkierődet és rugalmasan venni a kihívásokat. Ez a fiatalos lendület akkor is veled van, ha mások által félelmetesnek tartott helyzetbe kerülsz, ilyenkor velük ellentétben nem vagy hajlandó meghajolni a nehézségek súlya alatt. Csendes optimizmusod és bizakodó perspektívád mindig is erős érzelmi alapköved lesz.

Ha a koponyát vetted észre először

Ha egy kissé távolodva, egészében nézted a képet és a koponyát vetted észre először, akkor a legnagyobb erősséged egyedülálló intellektuális képességed. Bár hajlamosak vagyunk a koponyákat a halállal, a paranormális jelenségekkel vagy valamilyen baljós történéssel társítani, ezúttal ne aggódj. Esetedben a szimbólum nem is lehetne pozitívabb, hiszen a koponya intellektusodat jelképezi, mellyel bármilyen szituációt helyén tudsz kezelni, emellett mély, megfontolt gondolkodás és józan ítélőképesség jellemez. 

Ha inkább a tájat nézted a háttérben

Amennyiben a távoli alakot és a tájat láttad meg elsőként, a legnagyobb erősséged a csalhatatlan intuíciód. Bízol az ösztöneidben, jól eligazodsz mindenféle élethelyzetben, legyen szó sötét erdőről vagy a hétköznapok nehézségeiről. Mások számára a ködös táj baljóslatúnak tűnhet, ám te sosem esel pánikba, csak követed szilárd megérzéseid és akaratlanul is megtalálod a számodra kijelölt utat. Az a típusú ember vagy, aki mindig támaszkodhat arra, amit a szíve diktál és hogy ezeket a döntéseket épp a megfelelő időben hozza meg. 

Érdekelne egy játékosabb módja is személyiséged megismerésének? Ha már így belejöttünk, a tesztek témájánál maradva – és mert november 16-án jön a legújabb, 6. évad – tedd próbára azt is, ki lennél a A korona című sorozatból.

Kiemelt kép: Canva; Karl Kwasny