Személyiségelemzés: mutasd a lábujjad, megmondom, ki vagy!

Érdemes mások (láb)körmére néznünk, hogy tudjuk, hányadán állunk velük!

A horoszkóptól a kedvenc sorozatunk alapján ítéletet hirdető személyiségtesztekig annyi módja van annak, hogy felfedjük a pozitív és negatív tulajdonságainkat – vagy legalábbis elgondolkodjunk rajtuk az éppen olvasott elemzések mentén. És itt egy újabb lehetséges módszer, ami nem is annyira új, mert a netes források szerint népi megfigyeléseken alapszik. Persze nem kell véresen komolyan venni a lábujjas személyiségelemzést, hiszen ha tényleg olyan egyszerű lenne kiismerni valakit a lábujjai alapján, akkor a párkeresők csak nyáron randiznának és a munkaadók is csak júniustól augusztusig tartanának állásinterjúkat, amikor a lábujjvillantós lábbeliké a főszerep. Az azonban tény, hogy rendkívül szórakoztató ez a módszer, és házi felmérésünk után kijelenthetjük, hogy némi igazságalapja is van.

Pánsíp

Az egyik legelterjedtebb lábforma, amikor a nagylábujj a leghosszabb, míg a többi lábujj fokozatosan rövidül – mint a pánsíp sorba rendezett sípjai. Az ilyen formájú lábujjakkal rendelkező emberek állítólag kiegyensúlyozottak és barátságosak. Jóindulatúak és arról híresek, hogy még a nehéz természetű emberekkel is remekül tudnak bánni.

Illusztráció: Getty Images

Tűzláng

Gyakran találkozhatunk olyan emberrel is, akinek a második lábujja hosszabb, mint a nagylábujja, míg a harmadik, a negyedik és az ötödik lábujja egyre kisebb – mint a tűzláng. Azt mondják, az ilyen lábujjakkal rendelkezők kreatívak (és rendre zseniális ötletekkel állnak elő), ambíciózusak, valamint energikusak. És bár sosem vallanák be, szeretnek ugratni másokat. Mellettük garantáltan nem unatkozunk, csupa móka velük az élet.

Illusztráció: Getty Images

Szögletes

Képzeljünk magunk elé egy kockaorrú cipőt, majd a lábfejet, ami tökéletesen beleillik. Egy olyan lábnak kellett megelevenednie lelki szemünk előtt, melyen mind az öt lábujj egy vonalban végződik. A szögletes lábujjú emberekről úgy tartják, hogy hihetetlenül megfontoltak, alaposan átgondolnak minden részletet, mielőtt döntenek valamiről. Végtelenül türelmesek, gyakorlatiasak és őszinték, így a konfliktusok kezelése sem okoz gondot számukra.

Illusztráció: Getty Images

Lábujjterpesz

Ha szemmel látható távolság van a lábujjaink között, akkor jó eséllyel született kalandorok vagyunk. Nem bírunk egy helyben megülni, folyton jönnénk-mennénk, lehetőleg minél messzebbre utaznánk, hogy új és izgalmas vidékeket fedezzünk fel. Akinek nagy közök vannak a lábujjai között, ugyan nehezen tud gyökeret verni, de nem is bánja: akkor boldog, ha úton van.

Fotó: Getty Images

Harcos

Ha a nagylábujjunk hosszú, a többi négy lábujjunk pedig nagyjából egy vonalban végződik, akkor úgynevezett harcos lábujjaink vannak. Az elnevezés talán onnan ered, hogy a csatába induló seregből kiemelkedik a hadvezér, és őt követik az egyenruhás katonák. Az ilyen lábfej igazán szórakoztató egyéniségre utal, az illető imád bulizni. Ám a vitatkozást is nagyon élvezi, boldogan száll szembe bárkivel, aki nem osztja a véleményét, és egyébként is könnyen felhúzza magát bármin.

Illusztráció: Getty Images

 

Icipici kislábujj

Ez a típus szinte teljesen úgy néz ki, mint az elsőként tárgyalt pánsíp forma, azzal az egy kivétellel, hogy a kislábujj extrán rövid. Az ilyen lábujjak azt jelzik, hogy az illető alapvetően elég nyitott, de a személyiségének van egy olyan aspektusa, amelyet nem szívesen tár fel bárki előtt – ez eredhet félénkségből, de titokzatosságkeltésből is.

Fotó: Getty Images

Kiemelt kép: Getty Images