Telihold segíti az útkeresést – Heti csillagenergiák (2024. 01. 22. 2024. 01. 28.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Vegyes energiákkal érkezik hozzánk az új hét a Hold útjának és az előttünk álló bolygóhatásoknak köszönhetően. Kezdetben kisebb feszültségekkel és kihívásokkal nézhetünk szembe, majd a hét közepe felé haladva már a stabilitásunkat növelő, kiegyensúlyozó minőségek kerülhetnek fókuszba.

Erre a hatásra szükségünk is lehet, hiszen az Oroszlán telihold energiái a Nap évével való szoros kapcsolata miatt az átlagosnál nagyobb erővel hathatnak. A telihold megvilágító erejével egy kisebb belső utazást tehetünk lelkünkben: fontos erőforrásainkat ismerhetjük fel és ezáltal növelhetjük önbizalmunkat és megerősíthetjük önértékelésünket is. Pozitív minőségei révén

ráláthatunk egyéni utunkra, bölcs és elszánt tettekkel haladhatunk előre életünkben,

és a cselekvés által kibontakoztathatjuk alkotó képességünk. A hétvégén megérkeznek az ehhez szükséges nagy erővel bíró, kimozdító energiák. A Merkúr és a Mars találkozója a Bak jegyében és a Bika Uránusz erőterében arra hívhat minket, hogy a Vízöntő időszak kezdetével megfontolt és határozott lépéseket tegyünk az életünkben aktuális változtatások irányába.

csillagenergiák horoszkóp ezotéria

Fotó: Getty Images

Hétfőn az Ikrek Hold könnyed minőségével indíthatjuk a napot. Ez a hatás nagy segítségünkre lehet, hogy új lendülettel vágjunk neki az előttünk álló hétnek. A később, a nap folyamán a Hold-Neptunusz és a Hold-Vénusz feszültebb kapcsolatai miatt érzékenyebbé válhat lelki világunk miközben nehezebb lehet a fókuszunk megtartása, így a kommunikáció során könnyebben kialakulhatnak félreértések.

Kedden már a Rák Hold érzelmes-intuitív energiái lesznek velünk. A Bika Jupiterrel és a Halak Szaturnusszal alkotott támogató kapcsolódásai egy kiegyensúlyozó hatást képviselhetnek. Közös energiájukban megmerítkezve feltölthetjük lelki erő- tartalékaink és megújíthatjuk elszántságunk, a megértés és az érzelmi nyitottság minőségeivel pedig harmonikusabbá tehetjük kapcsolódásaink, elsimíthatjuk esetleges konfliktusaink.

Szerdán továbbra is a Rák Hold üzenetei lesznek meghatározók. A keddről szerdára virradó éjszakán a Hold-Mars hajnali szembenállásának köszönhetően az átlagosnál nyugtalanabbnak érezhetjük magunkat, de akár jelentőségteljes álmaink is lehetnek. Mindez a Hold-Uránusz napközben pontosuló kapcsolatával együtt kettős megéléseket hozhat a nap folyamán:

látszólag ok nélkül érezhetjük magunkat a megszokottnál feszültebbnek, de az is megeshet, hogy valamilyen aktuális témánkkal kapcsolatban váratlan felismeréseink születnek.

Csütörtökön a kiteljesedő telihold az évben az első Oroszlánban jegyet érintő hatásaként meghatározó jelentőséggel bírhat. A Naphoz kapcsolódó zodiákus minőségeivel lehetőségünk nyílhat, hogy a teliholdas energiákban rálássunk saját erőforrásainkra és az évünk energiáiba belehelyezkedve reálisabban szemléljük egyéni utunk és magunknak kijelölt irányainkat. A telihold azt üzeni: kapcsolódj gyermeki éneddel és éleszd fel általa kreatív energiáidat! Vállald fel bátran mindazt, amire képes vagy és élj bölcsen lehetőségeiddel!

Pénteken továbbra is az Oroszlán Holdas energiák maradnak velünk. A hétvége intenzív hatásaihoz közeledve a szilárd tüzes jegy minőségei fokozhatják belső stabilitásunk és kellő megfontoltsággal tölthetnek, fel, hogy a változás erejét a lehető legjobban, építő jelleggel tudjuk majd felhasználni.

A hétvége erőteljes energiákkal érkezik hozzánk. A Merkúr és a Mars együttállása az Uránusz erőterében a cselekvés útjára hívhat minket. Ez a hatás azt üzeni: ideje belevágni abba, amit erre az évre elterveztünk! A Bak Mars elszántságával és a Bika Uránusz megújító minőségével most új erőre kaphatunk, motivációs szintünk és lelkesedésünk is megnövekedhet. A Merkúr-Uránusz kapcsolatnak hála új, a megvalósítást segítő ötleteink támadhatnak. Kapcsolódásaink területén azonban kihívásokat tartogathat ez a hatás: könnyen megeshet, hogy a szándékaink ellenére nyersebben fejezzük ki önmagunk egy- egy feszültebb helyzetben. A nagyobb nézeteltérések elkerülésében sokat segíthet, ha a fontosabb kérdések rendezését későbbre halasztjuk.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Érdekel, hogy fog alakulni a csillagjegyed sorsa 2024-ben? Akkor olvasd el éves előrejelzésünket!

Kiemelt kép: Getty Images