szilveszter

Kinek a buli, kinek a kabaré – Így szilvesztereznek idén a csillagjegyek

Vessünk egy pillantást az égre, és nézzük meg, mit árul el rólunk a szilveszteri horoszkóp!

Az év utolsó napja különleges alkalom, mert az új kezdet ígéretét és a reményt hozza magával. Ilyenkor mindannyian valami egészen különlegesre vágyunk: van, aki romantikus vacsorával készül, míg mások a szűk baráti összejövetelekre vagy a hajnalig tartó mulatozásra esküsznek.
Ez az időszak az új energiák és lehetőségek ideje – nézzük meg, mit jelent mindez a csillagjegyek számára!

Kos

Hangos zene, tánc és nyüzsgés – a Kos mellett „az éjjel soha nem érhet véget”! Mivel szereti a társaságot, szinte biztos, hogy a hozzá legközelebb állók gyűrűjében tölti majd a szilvesztert. És, ha egyszer már mulatozunk, ne fecséreljük az időt a formalitásokra! Csapjunk a lovak közé, irány a táncparkett! Egy Kos mellett a hajnalig tartó buli garantált – akár otthon, akár házon kívül köszöntjük az újévet.

Bika

Mivel uralkodóbolygója a romantikáért, a szépségért és az élvezetekért felelő Vénusz, mi sem lehetne kívánatosabb a Bika számára, mint egy csendes étteremben elköltött vacsora. A földies jegy anyagiassága az ünnepekkor mutatkozik meg igazán, és nem kivétel ez alól a szilveszter sem: a Bika nem sajnálja a pénzt a finomabbnál finomabb falatokra, a minőségi italokra és az exkluzív kikapcsolódásra, akár kettecskén, akár barátok gyűrűjében tölti majd az estét.

Ikrek

A kommunikatív és társaságkedvelő Ikrek imád beszélgetni. A leghangosabb bulikat éppen ezért elkerüli, és olyan térben szeret mozogni, ahol a traccspartié a főszerep. Persze az sem gond neki, ha valakinek éppen táncolni támad kedve, de miután ő is kiugrálta magát, boldogan – és egy izgalmas társasjátékkal a kezében – visszaheveredik a kanapéra.

Rák

A Rák karácsonykor hosszas sétát tesz az emlékek útján, és nem lesz ez másképp szilveszterkor sem. A családcentrikus és hagyománytisztelő jegy otthonából ilyenkor nem hiányozhatnak a régi szokások és a szerencsehozó falatok; a nosztalgikus szilveszteri tévéműsorok, a lencse, a malacsült és a pogácsa – no és persze az asztal körül zsongó gyerekek, szülők, nagyszülők, nagybácsik, nagynénik, unokatesók és barátok sem. Az érkező vendégeket egy bögre forró kakaóval vagy teával köszönti, éjfélkor pedig kölyökpezsgő is pukkan majd a házban, hogy a legkisebbek se maradjanak ki a mulatozásból. 

Oroszlán

Az előkelő és mély érzésű Oroszlán személyiségétől nem áll távol a drámaiság, így számára a szilveszter esték sem telhetnek hétköznapian. Ha hosszú párkapcsolatban él, könnyen lehet, hogy egy újévi kiruccanással lepi meg kedvesét, egyedülállóként pedig a legnagyobb városi forgatagba ugrik fejest. Az Oroszlán imád a középpontban lenni, és szórakoztató vendéglátó lévén gyakran szervez házibulikat is – hatfogásos vacsorával, mennyei italokkal és hangulathoz illő zenékkel teszi felejthetetlenné az estét.

Szűz

A Szűz szilveszterkor is a tökéletes házigazda szerepében szeretne tündökölni: szinte minden ezzel kapcsolatos teendőt a nyakába vesz, hiszen úgy gondolja, senki sem tudja nála jobban elvégezni ezeket. Mire az első vendég megérkezik, a lakás ragyog, a malacsült illatozik, az asztal megterítve, az ital pedig kiöntve vár. Kedves Szűz, néha azért nem árt emlékeztetned magad arra, hogy a szórakozás neked is jár!

szilveszter

Fotó: Pexels

Mérleg

Finom nassolnivaló és érdekes társaság – egy Mérleg nem vágyik ilyenkor ennél többre. Nála szilveszterkor szóba sem jöhet dübörgő zene, zsúfolt táncterem vagy hangos társaság. Biztos azonban, hogy így sem fog unatkozni, hiszen egy kisebb összeröffenés, ahol az általa kedvelt zenék szólnak, és ahol egy kényelmes kanapén elheveredve válthatja meg a világot azokkal, akiket a legjobban szeret, sokkal többet ér számára bárminél.

Skorpió

A spontán Skorpiónak nem kifejezetten szokása előre tervezni, és nem igazán érti, hova ez a nagy felhajtás minden évben. Majd aznap eldönti, hogy mihez lesz kedve, legyen az fejen pörgés egy buliban, kirándulás a barátokkal, akikkel inkább a közelben lévő hegyeket hódítják meg, vagy egy romantikus vacsora a kedvessel. Ahogy esik, úgy puffan, nem igaz?

Nyilas

A tüzes és kalandvágyó Nyilas imád bulizni, és minden évben nagy lendülettel üdvözli az újévet – joggal érdemelte hát ki a táncparkett ördöge címet. Szívesen ünnepel a város legmenőbb klubjában, de a mediterrán, szokatlan tájakra történő utazás sem áll távol tőle, hiszen imád más kultúrákat, hagyományokat és szokásokat megismerni – csak bírja szuflával a partnere!

Bak

A Bakok magasra teszik a lécet, ha szilveszteri összejövetelekről van szó. Á-tól Z-ig mindent megterveznek, ambiciózus hozzáállásuk pedig a Szűz tettrekészségével vetekszik. Bár fontos számukra a munka, ezen a napon mégis megengednek maguknak némi pihenést – persze csak miután a vendégek is megérkeztek. Jó kommunikációs képességeiknek szilveszterkor is nagy hasznát veszik, és ha van a háznál társasjáték vagy karaoke-szett, az év utolsó estéjén senkit sem engednek éjfél előtt elaludni.

Vízöntő

Ha mindenki ünnepel, a lázadó Vízöntő már csak azért sem. A kötelező buliktól falra mászik, és eszébe sem jutna úgy ünnepelni, ahogyan mindenki más teszi. Persze szívesen tölti az estét a családdal és a barátokkal, de egy jó könyvvel a kezében elégedettséggel tölti el a gondolat, hogy míg másnap mindenki kialvatlan és fáradt lesz, addig ő ereje teljében, fitten indíthatja az évet.

Halak

A Halak mindenhol jól érzi magát, és hagyja, hogy a szilveszteri hangulat évről évre elsodorja – legyen szó zajos buliról, egy jó könyvről vagy filmről, közös főzőcskézésről a kedvessel, esetleg laza dumapartiról a barátokkal. A lényeg, hogy nyugodtan, kedve szerint fejezhesse be az évet. Az álmodozó Halaknak mindig kell valami, amit várhat, és mivel egyetlen szilvesztert sem tud elképzelni fogadalmak vagy tervek nélkül, mire éjfélt üt az óra, már azt is tudni fogja, merre megy nyaralni jövőre.

Tudtad, hogy a 2024-es évben néhány csillagjegyre egy régi-új szerelem is rátalálhat? Kattints ide, hogy megtudd, te köztük vagy-e!

Kiemelt kép: Pexels