Emberek, alkalom, hangulat. A bulit mindig a vendégek hozzák, de bárki elronthatja. Néhány jó tanács, hogy a szereplőket és a helyszínt se viselje meg túlságosan az óév búcsúztatása.

● Senkit ne hívj meg sajnálatból! Nem elég jó ok, hogy „Szegényt sosem hívja meg senki…!” Biztos nem véletlen. Sajnos vannak idegesítő emberek, akik valahogy sosem érzik meg a közhangulatot, és nem látnak rá magukra. Esetleg nem tudják, mikor elég az ivásból. Vagy nem szeretnek mosakodni. Vagy… szóval nem túl jó a közelükben időzni. Az ilyenek szorítják sarokba a vendéget, és akarják a buli tetőfokán átbeszélni az emberi elidegenedés fő kérdéseit. Ennek a kísértésnek ne engedj, különben hamarosan te leszel az, akit lehagynak a vendéglistáról.

● A buli az buli, és nem vacsoracsata. Ne készülj komoly és különleges fogásokkal, mert felesleges. Semmi olyannal, amit most és még melegen kell megenni, különben kihűl, tönkremegy, összeesik, elveszíti a színét. A szilveszteri buli nem a gasztronómia nagy napja, ezt kéretik tudomásul venni. Ugyanakkor hajnal felé a bulizók egy része rejtélyes módon megéhezik, és gyakorlatilag bármit megenne. És a bármiből is sokat. Ez legyen a szempont.

● A lakást úgy rendezd át, hogy minél kevesebb féltenivaló maradjon benne. Kanapé letakarva, kristálypoharak mellőzve, a nagymamától örökölt fogfájós pásztorfiú-szobrocska kerüljön a pincébe. Van, aki a padlót is lenejlonozza, de ez veszélyes, mert hághat olyan magasra a hangulat, hogy valamelyik vendég azon akar vízicsúszdázni… A legjobb bulik lakásfelújítás előtt történnek.

● Ne osztogass poháralátétet! Senki nem használja, de lesz, aki megeszi…

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .