8 hiba, ami miatt nem találsz párt online

Tetszik vagy sem, a profilod az, ami „elad” téged a társkeresőkön, ezért nagyon fontos, hogy milyen.

Az online társkeresés lehet rémálom vagy áldás is, de az biztos, hogy sokan gondolják, hogy manapság (csaknem) elkerülhetetlen. Ebben a világban pedig a profilkészítés művészete kritikus jelentőségű a sikeres partnerkereséshez, azonban számos olyan hibát elkövethetsz, amelyek könnyen elkerülhetők lennének. Korábban már adtunk tippeket arra, hogyan lehet biztonságos az internetes randizás, most viszont ismerd meg a 8 leggyakoribb hibát, és azt, hogy mi a megoldás rájuk.

Probléma: Hiányos információk

A fotók fontosak, de a profil többi része sem hanyagolható el. A jól kidolgozott, kreatív bemutatkozó szöveg és a válaszok a kérdésekre is nagy jelentőséggel bírnak. A profilodon szereplő szórakoztató, kreatív vagy elmélkedő bemutatkozó egy jó módja annak, hogy megmutasd a személyiségedet.
Megoldás: Adj meg szórakoztató részleteket és érdekes momentumokat, amikre a másik fél könnyen reagálhat. Ne felejtkezz el róla, és mindig frissítgesd az új információkkal. 

Probléma: Negativitás

A negatív kijelentések elrettentőek lehetnek. Ha csak azok a dolgok sorakoznak a profilodon, amiket nem szeretsz a világban vagy az elképzelt társadban, az bizony egyáltalán nem vonzó. A „ne írj nekem, ha ilyen és ilyen vagy” jellegű profilok inkább ellenszenvet váltanak ki.
Megoldás: Fogalmazd meg pozitívan, és fejezd ki inkább az elvárásaidat, értékeidet, ne pedig azt, hogy miket nem szeretsz. Elvégre ahhoz, hogy hasonló értékrendű partnert találj, ahhoz az kell, hogy tudják, mik is azok az értékek, amelyekben hiszel, és azok a dolgok, amiket szeretsz. 

Probléma: Pontatlan vagy megtévesztő információk

Természetesen vonzóvá szeretnéd tenni a profilod mások számára, de nem mehet mindez az őszinteség kárára. A profiloddal kapcsolatban legfontosabb dolog, hogy őszinte legyél. A hamis magasság, életkor vagy foglalkozás megadása hosszú távon csak problémákat okozhat.
Megoldás: A leendő partnered előbb-utóbb rájön a hazugságra. Maradj őszinte, és ne teremts hamis látszatot, mert a valóság előbb-utóbb kiderül.

online randi hiba

Biztosan nagyon szép voltál annak idején, de ne tegyél fel évekkel ezelőtti fotókat. Vállald magad most is, hiszen előbb-utóbb úgyis kiderül a turpisság (Fotó: Canva)

Probléma: Régi vagy megtévesztő fényképek

Érthető, hogy a legjobb formádat akarod mutatni, csak győződj meg róla, hogy a választott képek pontosan tükrözik azt, aki ma vagy – nem azt, aki tíz évvel ezelőtt voltál. Régi képek használata vagy olyanok, amelyek nem tükrözik a jelenlegi önmagad, csalódást okozhat.
Megoldás: Frissítsd a fotóidat, és mutasd be a valóságot.

Probléma: Nem előnyös képek kiválasztása

Az emberek meglepően rosszak abban, hogy jó fényképeket válasszanak magukról, pedig a rossz képminőségű vagy előnytelen fotók használata csökkentheti az érdeklődést. Egy másik gyakori hiba, hogy a társkeresők nem figyelnek oda arra, mi van a fényképek hátterében. Kerüld el azokat a felvételeket, amelyeken látszik a rendetlen szobád vagy más zavaró dolgok. Sokszor a fotó hátterében lévő tárgyak sokkal többet elárulhatnak rólad, mint amennyit szeretnél, ezt mindig tartsd észben.
Megoldás: Készíts jó minőségű, előnyös képeket, hogy a legjobb oldaladat tudd megmutatni. Figyelj a háttérre, és kérj meg egy jó barátodat, vagy akár egy profit, hogy segítsen megfelelő fotókat készíteni, és kiválasztani a legjobbat.

Probléma: Csak beszélsz róla, de nem mutatod

Ha csak absztrakt állításokat fogalmazol meg magadról (mint például, hogy vicces vagy), az túlságosan is elvont, és többféleképpen is értelmezhető, hiszen a humor mindenkinek mást jelent. A túlságosan általános profil pedig kevésbé ragadja meg a figyelmet, és gyakorlatiag semmit sem árul el rólad, csak az unalomig ismert sablonokat. 
Megoldás: Mutasd meg, ne csak mondd! Ha viccesnek tartod magad, akkor csillogtasd meg, és írj le egy humoros történetet (röviden!). Ha szeretsz főzni, akkor ne csak megemlítsd, hanem mutasd is meg, tegyél ki magadról olyan képet, amin a konyhában tüsténkedsz és az elkészült ételekről is. Ezekkel sokkal nagyobb hatást tudsz elérni, mintha csak felsorolod a tulajdonságaidat és érdeklődési köreidet.

online randi hiba csoportkép

Egy hasonló kép alapján ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy melyik is vagy te (Fotó: Canva)

Probléma: Túl sok csoportkép és kevés szóló fotó

Ez bár talán egyértelmű, hogy miért gond, sokan mégis elkövetik. A túl sok csoportkép megnehezítheti a másik fél számára, hogy megtalálja, melyik vagy te valójában. Egy-két csoportkép rendben van, de ezek nem képezhetik a fotóid túlnyomó részét.
Megoldás: Tegyél fel néhány szóló képet is. Legyél te a profilod főszereplője, ne pedig a legjobb barátod, a háziállatod vagy a kedvenc rokonod.

Probléma: Túlságosan a szívedre veszed a sikertelenséget

Sikertelen pártalálás esetén a személyes értékítélet és az önbizalom gyakran csökken. Amikor nem azokkal „matchelsz”, akikkel szeretnél, könnyű olyan tényezőkkel magyarázni a sikertelenségedet, amelyek kívül esnek a hatáskörödön. „Nem vagyok elég vonzó” vagy „az olyanokat, mint én, úgysem húznak jobbra”, és feladni a társkereső alkalmazások használatát. De ez nagy hiba lenne.
Megoldás: Legyél nyitott a változtatásra, kísérletezésre, és ne vedd személyeskedésnek a kudarcokat. Az önbizalom és rugalmasság kulcsfontosságú. Nagy az esélye annak, hogy a probléma gyökere inkább a profilodban szereplő tartalommal van kapcsolatban, mintsem azzal, hogy milyen ember vagy.

Ne ess pánikba!

Ha úgy érzed, hogy a társkereső alkalmazás profilod nem hozza a kívánt eredményeket, akkor ne ess pánikba és ne is add fel. Ehelyett nézd meg kritikusan a profilt, és légy nyitott a változtatásokra. Talán csak egyetlen fotó kicserélésével vagy egy szellemes bemutatkozással drámai változást érhetsz el az eredményeidben.
A következő alkalommal, amikor nekilátsz a társkereső profilod elkészítésének vagy frissítésének, ügyelj arra, hogy elkerüld ezeket a gyakori hibákat. Egy jól összeállított profil sokat segíthet abban, hogy magadhoz vonzd a megfelelő partnert, és sikeres legyél az online társkeresésben. Ne feledd, az őszinte, pozitív és érdekes bemutatkozás mindig vonzóbb, mint a túlzott vagy negatív kijelentések. Az online társkeresés szórakoztató és sikeres élmény lehet, ha megfelelően közelíted meg és a legjobbat hozod ki magadból!

Ha megvan a tökéletes profil, sőt, már ráleltél arra, aki neked is tetszik, fontos az első üzenet. Kattints ide, hogy megtudd: mit írj először!

Kiemelt kép: Getty Images