Legyen érdeklődő, kedves, pozitív és egyedi, de ne legyen faggatózó, és ne áruljon el túl sokat! Szóval, fel van adva a lecke.

Az első benyomás kapcsán igencsak kritikusak vagyunk, kiváltképp, ha online ismerkedünk. Ekkor ugyanis a szokásosnál is korlátozottabb időnk van arra, hogy felkeltsük a másik érdeklődését. Ahhoz, hogy ezt a rövid és vissza nem térő lehetőséget kihasználjuk, igenis számít, milyen első üzenetet írunk annak, aki akár a jövendőbeli párunk is lehet. Jess Carbino, a Tinder és a Bumble egykori szociológusa és Cat Hoggard Wagley párkapcsolati terapeuta a WomensHelath-nek elmondták, milyenek azok az online ismerkedős nyitószövegek, amik valóban működnek. Példákkal együtt. (A listában nem szerepel a „Szia! Mizu?”)

Három kulcstényező: rövid, kedves és lényegretörő

Az első üzenetben legyünk tömörek. Elegendő egy-három mondat. Ne feledjük, hogy a hosszabb beszélgetések a személyes találkozókon történnek – tanácsolja a terapeuta. Tegyünk fel a másik profilján felsorolt érdeklődési körrel vagy képekkel kapcsolatos kérdéseket, ami beindíthatja a beszélgetést! Kérdezzünk például az utazás részleteiről, ha látunk egy nyaralós fotót. És soha ne tegyünk fel olyan kérdést, amire egy mondatnál rövidebb válasz adható!

 • „Hű, mesélj, milyen volt [ország]! Mindig is szerettem volna elmenni oda!”
 • „Én is a sushi megszállottja vagyok! Mi a kedvenc helyed a városban?”

Egyediség és pozitivitás

A jobbra húzás azt jelenti, hogy a kezdeti fizikai vonzalom már megvan. Ezután már az a lényeg, hogy kiderüljön, van-e valami mélyebb érdeklődés a külsőn túl. A szakértők szerint az első üzenet lényegében arról szól, hogy megállapítsuk, vannak-e közös érdeklődési köreink, és, hogy próbáljuk megmutatni az egyéniségünket. Lehetőleg kerüljük a negatív megnyilvánulásokat, hisz senki sem akar cinikus vagy önelégült emberhez közeledni. Maradjunk tehát könnyedek és barátságosak, és használjuk ki a lehetőséget, hogy kialakulhasson valamilyen kapocs kettőnk között!

 • „Te is nézed a [sorozatot]? Ki kell beszélnünk a tegnap esti epizódot.”
 • „Hű, te voltál a U.S. Openen? Hogy kerültél oda?”

Mi tesz téged azzá, aki vagy?

Amikor először lépünk kapcsolatba valakivel, fontos, hogy jelezzük, tényleg érdekel minket. Mármint, hogy valóban érdeklődünk, nem csak azért írunk, hogy legyen kivel beszélgetni. Tehát tudjunk meg többet arról, hogy honnan jött, és hogy mi teszi őt azzá, aki.

 • „Hol születtél?/Hol nevelkedtél?”
 • „Mikor költöztél oda, ahol most élsz?”

 Alkalmazáson belüli funkciók

Sokan elfelejtik, hogy a randiappoknak saját funkciói is vannak, amelyek megkönnyítik a kapcsolatteremtést. Nézzük meg például a beágyazott Spotify lejátszási listát vagy a legújabb Instagram-posztot. „És nem, ez nem hátborzongató! Az emberek sok időt töltenek azzal, hogy azon gondolkodnak, mit mondjanak magukról, és nyilvánosan közzéteszik ezeket az információkat. Szóval ne légy félénk – használd!” – hangsúlyozza a Tinder szociológusa. 

 • „Láttam a Spotify lejátszási listádat. Én is nagy Phoebe Bridgers-rajongó vagyok. Láttad már élőben?”
 • „Láttam, hogy most voltál egy Yankees meccsen az IG-n! Ki a kedvenc játékosod?”

Hobbik

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! A legtöbb ember posztol magáról fotókat, amin olyat csinál, amit szeret, vagy ír az érdeklődési köréről a fő biójában. Ez pedig remek lehetőség arra, hogy a másikat a hobbijairól kérdezzük.

 • „Szóval, te síelsz? Most jöttem vissza Gerlitzenből. Hová mész legközelebb?”
 • „Látom, tavaly nyáron hátizsákos túrán voltál Peruban. Mesélj róla!”

 Ha kétségeink vannak, maradjunk az alapoknál

Ha valakinek rettentően csupasz profilja van, és sehogysem találjuk a megfelelő beszélgetésindító szöveget, nyugodjunk meg! Vegyük le magunkról a nyomást, és csak válasszunk egyet az alábbi kérdések közül.

 • „Mi a kedvenc filmed?”
 • „Mi volt az utolsó könyv, amit olvastál?”
 • „Hová utaztál utoljára?”

A többi pedig úgyis megy majd magától…

Kiemelt kép: Getty Images