Az asztrológusok szerint azok, akik a leginkább elszigeteltnek érzik magukat, talán a horoszkópjukat okolhatják.

A magány egyetemes emberi érzés, amely mindenkit érinthet, függetlenül a csillagjegyétől. Bizonyos csillagjegyek azonban a velük született tulajdonságaik és személyiségjegyeik miatt hajlamosabbak lehetnek ennek megélésére.
A magány, amellett, hogy mindenki által ismert, egy összetett érzelem is, amelyet különböző életkörülmények és személyes tapasztalatok befolyásolhatnak. Az egészséges és tartalmas kapcsolatok keresése, az öngondoskodás gyakorlása és az érzelmi tudatosság erősítése mind létfontosságú lépések a magányosság elleni küzdelemben.
De akkor lássuk, melyik az állatöv három legmagányosabb csillagjegye!

Szűz

Gyakran kedvelik a magányos tevékenységeket, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy gondolataikra és projektjeikre koncentráljanak. Bár befelé forduló természetük segítségükre van a személyes fejlődésben, de megfosztja őket sok társas interakciótól. Ráadásul a Szüzeket a csillagjegyek maximalistáinak tartják, ami arra készteti őket, hogy ki is zárják azokat az embereket, akikkel úgy érzik, nem tökéletes a párosítás. Hiperkritikus természetük miatt pedig mások is elállhatnak a velük való kapcsolattól, hiszen nehéz olyasvalaki mellett lenni, aki mindig keresi a hibákat. De nemcsak másokat kritizálnak a Szüzek, hanem önmagukkal szemben is igen szigorúak. A különbség az, hogy nem hiszik, hogy ugyanolyan támogatást érdemelnek, mint a körülöttük lévők, ami miatt előfordulhat, hogy mindig ott vannak másoknak, de a saját küzdelmeikkel egyedül érzik magukat.

Rák

A Rák a Hold által uralt vízjegy, emiatt szülöttei rendkívül érzelmesek, gyakran vágyakoznak kapcsolatok után. Intenzív kapcsolatokat alakítanak ki másokkal, de kihívást jelenthet számukra a teljes megnyílás és bizalom. Így hiába keresik a mély kapcsolatokat keresnek, gyakran magányosnak érezhetik magukat, különösképp, ha úgy érzik, elmarad a viszonzás. Erős érzelmi áramlásaik néha az elszigeteltség állapotába sodorhatják őket, ahol úgy érezhetik, hogy a környezetük nem érti meg őket. Igazság szerint nem is könnyű őket megérteni, ez pedig sokakat el is üldözhet mellőlük. Gyakran emiatt a családjukban találnak vigaszt, és nem is keresik új emberek társaságát. És emiatt lehet az is, hogy ők azok, akik a leggyakrabban lesznek az exeik vagy a múlt „megszállottjai”.

Halak

Az állatövi jegy talán legérzékenyebb tagjai, mivel a Neptunusz, a spiritualitás bolygója és a Jupiter, a remény bolygója uralja őket. Kreatívak és empatikusak, élénk képzelőerővel bírnak, érzelmi és intuitív szinten tapasztalják meg a világot, emiatt érezhetik úgy gyakran, hogy nincsenek szinkronban a körülöttük levőkkel. Ez pedig sok esetben az elszigeteltség érzéséhez vezethet – ők a zodiákus legmagányosabbjai is emiatt. Gyakran elszakadnak a valóságtól, mert jobban szeretik a fantáziát, mint a rideg valóságot, ráadásul sokszor még saját maguk előtt sem képesek teljesen megnyílni és elfogadni önmagukat. Támogató és megértő környezetben kinyílnak, és sokkal bátrabban fejeik ki érzelmeiket is. 

A szakértők szerint ha ismerjük a magány három típusát, akkor könnyebben le is győzhetjük. Kattints ide, hogy megtudd, miként!

Kiemelt kép: Getty Images