Rejtett erőforrások, támogatás és elfojtott düh – Heti csillagenergiák (2023. 11. 06. – 2023. 11. 12.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus heti előrejelzése a csillagok alapján.

Az új hetünket kezdve megérkeznek a változás szelei a Térbe. A Jupiteri energiák után az váratlan fordulatokat képviselő uránuszi minőségek kerülnek főszerepbe: a hét első felében még érezhető marad a múlt hétvégi Merkúr-Uránusz szembenállás hatása, majd a hétvégén a Merkúr helyét már a Mars veszi át. Ez a hatás erőteljes felismeréseket, aha-pillanatokat hozhat számunkra. Ráláthatunk általa eddig rejtett erőforrásainkra vagy azokra, melyekre eddigi életünkben még a legnagyobb kihívások során is számíthattunk. A felismerések mellett az elfojtott düh, harag, frusztráció kérdései is felszínre kerülhetnek bennünk, és a környezetünkben élők lelkében egyaránt. Szerencsére a hét során érkező támogató hatások sokat segíthetnek a feszültségek csökkentésében. Az uránuszi kapcsolódások által a Bika-Skorpió tengely aktiválódása elősegítheti az Eklipsz-időszak alatt elindult folyamatok bővebb kibontakozását, fokozódását vagy lezárását.

A hét közepén a Vénusz jegyváltásával új témák is fókuszunkba kerülhetnek. Ahogyan a Harmónia Úrnője hazatér otthonába, a Mérleg jegyébe, elkezdhetjük érezni a jegyhez köthető témák felerősödését életünkben.

Ismét teret kérhetnek kapcsolódásaink kérdései, kifejezetten az őket jellemző egyensúly vagy egyensúlytalanság, illetve az értékrendek összeegyeztethetősége szempontjából.

A hét végén a Merkúr jegyváltása pedig behozhatja életünkbe a Nyilas jegy minőségeit. Ez a hatás az elkövetkezendő hetekben rugalmas gondolkodásmódra és fókuszunk kiszélesítésére ösztönözhet minket. A jegy mély bölcsessége pedig segíthet, hogy az Eklipszek során átélt tapasztalatainkból le tudjuk vonni a minket előre vivő tanulságokat.

ezotéria horoszkóp heti csillagenergia sors csillagjegy

Fotó: Getty Images

Hétfőn az Oroszlán Hold tüzes, kitartó minőségeivel indíthatjuk a hetet. A jegy fényes energiáiból új erőt meríthetünk az ősz egyik legintenzívebb időszakában. A bepontosuló Vénusz-Plútó hatás támogató energiái pozitív hatással lehetnek minden olyan folyamatunkra, mely a kapcsolódásainkoz, értékrendünkhöz vagy a pénzügyeinkhez kötődik. Ez a hatás bátorságot adhat ahhoz, hogy ki merjük mozdítani az eddigi helyzeteket és erőt kaphatunk általa ahhoz, hogy cselekvésbe fordítsuk át a lelkünkben már megérett döntéseinket. Az Eklipsz-időszakot magunk mögött hagyva ez a nap jó alkalmat teremthet egy kisebb fajta számvetésre is: most áttekinthetjük, hogy életünkben mi az, ami hoszú távon összeegyeztethető személyes értékrendünkkel és mi az ami nem. Ideje lehet megvizsgálni azt is, hogy itt és most mi az, ami hosszútávú céljainkat, terveinket szolgálja, és mi az, ami inkább hátráltat minket ezek elérésében.

Kedden már a Szűz Hold energiái hatnak ránk. Földelt, részletorientált minősége a Halak Szaturnusz hatásával kiegészülve kihívást hozhat a fókuszáltságunk és eltökéltségünk kérdéseiben. Ezen a napon a Skorpió Merkúr és a Halak Neptunusz támogató kapcsolódása fokozhatja empatikus képességünket, így ez a hatás egy erőteljes, de lágy energiákkal rendelkező teret hozhat létre, amiben akár mélyen gyógyító beszélgetésekre is sor kerülhet.

A Szűz Hold minőségei maradnak velünk a szerdai napon. A Skorpió Nappal és Marssal alkotott kapcsolódásai lehetőségeket kínáló energiákat mozgathatnak meg életünkben. Ezen a napon a tudatosabb jelenlét segítségével vehetjük észre azokat a kínálkozó alkalmakat, melyek erőteljes megvalósító energiáknak és a lelkünk sebeit gyógyító, transzformatív hatásoknak nyithatnak teret. Most átalakíthatjuk erőnkkel való viszonyunk, és tudatosabb szintre emelhetjük erőforrásaink.

A Skorpió eltökéltsége és a Szűz jegy precizitása segítségünkre lehet azokban a helyzetekben, ahol döntések meghozatalára vagy cselekvésre van szükség.

Ennek a két jegynek az árnyékos oldala azonban észrevétlenül is felerősítheti (ön)kritikánk mértékét, így az önszabotálás és az egymásnak okozott sérelmek elkerülése érdekében érdemes lehet nagyobb figyelmet fordítani gondolatvilágunkra és kimondott szavainkra.

Csütörtökre virradóan a Merkúr-Plútó lehetőségeket hozó kapcsolódása a gondolkodás- és szemléletmódunk átalakítására invitálhat minket. A Hold-Neptunusz szembenállás által ez a hívás jelentősebb álmok formájában érkezhet meg hozzánk, de a nap későbbi részében a Hold és a Vénusz Mérleg jegybe lépésével a kapcsolódásainkon keresztül is érezhetjük hatását. Ezen a napon lehetőségünk nyílhat arra, hogy a minket korlátozó hit- és hiedelemrendszerek mélyére ássunk. A Skorpió Merkúr ereje és plútói energiák intenzitása most kiegészül a Nap-Kehirón kapcsolódás minőségeivel, így megláthatjuk azt a kiindulópontot, azt az egy sebet vagy sérelmet, ahonnan ezek a tudattalanul futó belső programok erednek és a felismerés által elkezdhetjük gyógyítani és átírni őket.

Pénteken a Merkúr-Szaturnusz feszült kapcsolódása folytathatja a Plútó által elindított folyamatok kibontakozását, miközben a Merkúr jegyváltása egy érdekes csavarral is megfűszerezheti a történetet. A Nyilas jegybe lépő bolygó már nem a mélyre ásás folyamatát sokkal inkább a rugalmasság és a nézőpontváltás kérdéseit mozgathatja meg. Arra hívhat, hogy perspektívánk kiszélesítése által új szemléletmódot keressünk az életünkben aktuális helyzetek kapcsán. Azt üzeni: ideje mérlegre tenni, hogy a megszokott keretek megtartása vagy az eddigi szabályszerűségek átalakítása szolgálja jobban hosszútávú gyarapodásunkat.

A hétvégénket már a Mars- Uránusz találkozó energiái hatják át. Saját birodalmában, a Skorpióban járva, a Mars ereje teljéből intézhet kihívást az uránuszi minőségek ellen. Kapcsolódásuk intenzíven megmozgathatja a túlzott ragaszkodás, az átalakulásnak való ellenállás illetve a szélsőséges, hirtelen változtatások témáit életünkben. A hétköznapok síkján feszültség szintünk az átlagosnál nagyobb lehet, érzelmeink sokkal erőteljesebben kérhetnek maguknak tere és intenzíven jelentkezhet lelkünkben a korábban elnyomott düh vagy harag is. Figyelmünk irányának megváltoztatásával, a belső lelki világunkra való fókuszálás által azonban eddig rejtett erőforrásainkra és megoldásainkra láthatunk rá ezeknek az energiáknak köszönhetően.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images