félmeztelen ausztrál tűzoltó koalát tart a kezében

Ismét megjelent az ausztrál tűzoltók kultikus naptára

Összesen hatféle változatot adtak ki, melyből négyben cuki állatokkal pózolnak.

A 2024-es kalendáriumban a tűzlovagok kutyával, macskával, lóval, koalával, kiskacsával és más aranyos állatokkal pózolnak, emellett pedig egy klasszikus és egy hősöket felvonultató kiadvánnyal is készültek a jövő évre. Utóbbi kettőben Ausztrália légi-, katonai- és városi tűzoltói szerepelnek. 

Bár a nők tárgyiasításához hasonlóan a férfiaké sincs rendben, ez a lenge ruhás naptár másról szól: a tűzoltók ugyanis az immár három évtizedes hagyományokra visszanyúló

kalendáriumuk bevételeit jótékonysági célokra ajánlják fel.

Az első tűzoltónaptár 1993-ban jelent meg, és az összes eddig megjelent kiadvány együtt több mint 3,4 millió dolláros bevételt hozott ausztrál alapítványok konyhájára – köztük állatmenhelyeknek és rákkutatással foglalkozó jótékonysági szervezeteknek is. Három évvel ezelőtt amerikai jótékonysági szervezetekkel is kibővítették ezt a kört, köszönetképpen az amerikai állatbarátoknak és állatmentőknek, akik támogatták Ausztráliát és az ott élő állatokat a 2019-2020-as pusztító erdőtűz során.

tűzoltó cuki szexi állatok naptár
Galéria | 10 kép

A 2024-es naptár bevételeit olyan ausztrál jótékonysági szervezetek kapják, mint a Byron Bay Wildlife Hospital és a Kids with Cancer Foundation, valamint az amerikai Greater Good Charities Rescue Rebuild programja. „A Greater Good Charities rendkívül hálás az ausztrál tűzoltók naptárának folyamatos támogatásáért.

A naptár eladásából befolyt összegből idén novemberben egy vadon élő állatokat rehabilitáló létesítmény felújítását fogjuk támogatni.

Ennek a nagylelkű adománynak köszönhetően ez a létesítmény több állatot tud majd gondozni, így megvédheti a veszélyeztetett fajokat, amelyek létfontosságúak az ökoszisztémánk számára” – olvasható Zach Baker, a Greater Good Charities kisállatprogramokért felelős alelnöke közleményében.

ausztrál tűzoltó naptár cuki állatok

Jacob, az amerikai tűzoltó nagyon büszke a szereplésére (Fotó: Australian Firefighters Calendar)

Az Australia Firefighters Calendar egyébként több mint 90 országba jut el, Észak-Amerikában pedig különösen nagy népszerűségnek örvend. Ennek elismeréseként a készítők a naptár 2024-es kiadásaiban két amerikai és egy kanadai tűzoltót is szerepeltettek. „Mindig nagy célom volt, hogy még 30 éves korom előtt szerepeljek az Ausztrál Tűzoltó Naptárban.

Ez eleinte viccnek indult, hiszen azt gondoltam, fizikailag soha nem leszek elég alkalmas vagy fitt ahhoz, hogy bekerülhessek a többiek közé a naptárba.

Tíz év kemény munka és elkötelezettség után viszont megkerestem a készítőket, és meglepetésemre azt akarták, hogy szerepeljek én is a kiadványban. Ezzel valóra vált az álmom! Életem egyik legnagyobb megtiszteltetése, hogy amerikaiként szerepelhetek az ausztrál tűzoltónaptárban egy jó ügy érdekében” – mondta Jacob Hacker, az ohiói Willard Fire and Rescue tűzoltója és a 2024-es naptár egyik amerikai szereplője a People magazinnak.

Érdekel, hogy vajon mikor és egyáltalán miért kezdtek a férfiak vetkőzőshow-kat csinálni? Ide kattintva elolvashatod a Chippendale-ek érdekes történetét.

Kiemelt kép: Australia Firefighters Calendar