hajvágás

Így vágasd a hajad, ha vékonyszálú – azonnal dúsnak tűnik ezekkel a fazonokkal

Már kevés változtatással is látványos lesz az eredmény. Mutatjuk hogyan!

Mindannyiunknak megvan a maga keresztje, ami a hajformázást illeti. Akit egyenes tincsekkel áldott meg a sors, göndör hajzuhatagról ábrándozik, ahogy a fordítottjára is számtalan példát tudunk, de ugyanígy képesek vagyunk komoly harcot vívni azért is, hogy frizuránk hidratált, fényes és dús legyen. A csökkenő hajtömeg mögött a szerkezet állapotromlásától a szilikonos hajápolók túlzott használatáig megannyi ok húzódhat, de csak kevesen tudják, hogy az egyik legnagyobb problémát a rossz hajvágás jelenti. Persze kétségtelenül fontos a hajformázási rutin – mi is kitértünk már rá, milyen hétköznapi apróságokkal okozhatunk kárt a  hajunknak –, az első lépés az extra volumen eléréséhez a megfelelő fazon kialakítása. Az alábbiakban fodrászok által javasolt vágástípusokat gyűjtöttünk össze, melyek a legjobb frizurák vékonyszálú hajhoz, amennyiben teltebb hatást szeretnénk elérni. 

Box bob, elegáns, mégis kényelmes

Box Bob

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Ha kedveled a rövidebb frizurákat, bátran kérd a fodrászodtól az úgynevezett box bobot, melyet a szakértők csak a hajkorona arcfelvarrásaként emlegetnek.  Teltséget és divatos megjelenést ad a hajnak, miközben könnyen formázható marad és a hossza is bármikor testreszabható. 

Clavi cut, vagyis épp a kulcscsontig

Clavi cut

Fotó: Prince Williams/WireImage

A clavi cut rétegek nélküli hajvágás, melynél a haj hossza épp a kulcscsontig ér. A középhosszúság lehetővé teszi, hogy anélkül kísérletezz a hajaddal, hogy túlságosan drámai lenne a vágás, így még ahhoz is elég hosszú, hogy lófarokba kösd. Ez a fazon ráadásul remekül göndöríthető, így az eredmény laza, mégis dús textúra. 

Bang cut, frufruval vagy anélkül

Bang cut

Fotó: Roy Rochlin/Getty Images

A klasszikus bang vágás nagyszerű választás, ha vékonyszálú a hajad, frufruval pedig kifejezetten tömött hatást generál. Szerencsére akkor is jól mutat, ha nem vagy a frufru híve – elegendő pár könnyed hullám és máris a teltebb haj illúzióját kelti. Érdemes kerek kefével és dúsító hajsprayvel ápolni, hogy tovább fokozzuk a sűrű hatást. 

Wolf cut, ha egy kis vagányságra vágyunk

Wolf cut

Fotó: Michael Buckner/Variety via Getty Images

A TikTok sztárfrizurája, a farkasvágás lágy, elegáns formákkal ad extra textúrát a hajnak, így egyszerre tűnik kifinomultnak és vagánynak. Formázását kezdjük hajsütővassal, mellyel alakítsunk ki változó irányban kanyarodó tincseket, így még dúsabbnak tűnik majd a végeredmény. 

Graduated hajvágás, hosszú, mégis dús

Graduated cut

Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images

A réteges fazonoknál maradva úgy is megtarthatjuk a teltséget, ha az áll vonala helyett inkább a tarkóra összpontosítunk, sőt aszimmetrikus vágással ez még jobban fog mutatni. Minél rétegesebb a hajzuhatag, annál sűrűbbnek tűnik majd a térfogata, a hosszúság beállítása pedig már csak rajtunk múlik. 

A vágás után rögtön a legfontosabb a vékonyszálú haj megfelelő ápolása. Ha ugyanis olyan sampont választunk, ami nem a megfelelő összetevőket tartalmazza, súlyosan roncsolhatjuk a hajszerkezetet, különösen a ritkuló haj esetében.

Ebben a cikkben összeszedtük azokat a tiltólistás összetevőket, melyeket ha egy mód van rá, ne használjunk vékonyszálú hajra. 

Kiemelt kép: Getty Images, nőklapja.hu