depresszio

3 csillagjegy, aki hajlamos a levertségre és depresszióra

Fontos hangsúlyozni, hogy a depresszió komoly probléma, és minden esetben orvosi segítséget igényel!

A depresszió (amit ezekről a korai jelekről ismerhetsz fel) egy bonyolult és nehéz mentális állapot: kialakulásában a személyes körülményektől, genetikától, környezeti hatásoktól kezdve az életmódig számtalan tényező közrejátszhat. Bár születési jegyünktől függetlenül is jelentkezhet, bizonyos csillagjegyek az átlagosnál is érzékenyebbek, ami hajlamosabbá teheti őket a levertségre, tartós szomorúságra és hangulatingadozásra. Nézzük meg, hogy kik azok, akik nehezebben birkóznak meg a szorongással! 

Rák

A vízjegyű Rák a változékony Hold energiáinak vonzásában válik igazán gondoskodó és végtelenül empatikus zodiákussá – ami legalább annyira veszélyes számára, mint amennyire hasznos is. Mások fájdalmát akkor is képes átérezni, ha idegenekről van szó, ami pedig a szeretteit illeti, nem sajnálja az időt és az energiát. Remek hallgatóság, ha valaki kiöntené a szívét, és ha bárki segítségre szorul, a Rák az első, aki ott terem. Túlzott érzékenységének azonban ára van: míg mások problémáit a sajátjaként kezeli, addig önmagát és egyéni szükségleteit háttérbe szorítja, ami hosszú távon hajlamossá teheti őt a tartós levertségre és szorongásra. Kedves Rák, attól még nem leszel önző, ha olykor magadat is előtérbe helyezed!

Fotó: Getty Images

Skorpió

A Plútó uralta Skorpiót az intenzív érzelmek és intimitás iránti mély igény jellemzi. Bár szenvedélye bámulatos és irigylésre méltó, a stresszesebb időszakokban nem feltétlenül válik előnyére, hiszen amilyen mélyen képes megélni a boldogságot, épp olyan erősen hajlamos elmerülni a lelki fájdalmakban is. A Skorpió akkor érzi magát igazán jól, ha szerettei érzelmi biztonságot nyújtanak számára. Mivel embertársai előtt nehezen nyílik meg, a problémáit is hajlamos magában tartani. Kedves Skorpió,

nehézségei mindenkinek vannak, amit nem szégyen vagy gyengeség másokkal is megosztani.

Halak

A Neptunusz energiája művészetek iránti rajongással, érzékenységgel, empátiával, erős intuícióval és hullámzó kedélyállapottal áldotta meg az állatöv egyik legálmodozóbb képviselőjét. A Halak javíthatatlan romantikus, aki hiszi, hogy létezik szerelem első látásra, és nem pusztán kedves az emberekkel, de mindig készen áll arra, hogy segítséget nyújtson még az idegeneknek is. Akárcsak a Rák, a Halak is hajlamos magára venni mások problémáit, és mivel nehezére esik nemet mondani, gyakran érzi úgy, hogy az egész világ terhét cipeli. Ha a gondoskodást és nagylelkűséget önmagától sem tagadja meg, sokkal kiegyensúlyozottabb lelkivilága lehet.

Nem vagy egyedül

Ha tartósan levertnek, kimerültnek és reménytelennek érzed magad, valamint úgy gondolod, hogy egyedül nincs kiút, de nem tudsz kihez fordulni a közvetlen környezetedből, számtalan hazai lelkisegély-szolgálat áll a rendelkezésedre. Előzd meg az igazán kritikus helyzeteket, és ne félj tárcsázni az alábbi ingyenes telefonszámok valamelyikét!

Emellett ha úgy gondolod, nem visznek előrébb a saját megküzdési stratégiáid, mindenképp fordulj szakemberhez!

Ha érdekel a terápia, de nem tudod finanszírozni, a lakóhelyedhez tartozó, TB-támogatott és ingyenes pszichiátriai szakrendeléseken kérhetsz segítséget. Ezzel kapcsolatos hasznos információkról, eseményekről és programokról a Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány weboldalán is tájékozódhatsz.

Kíváncsi vagy, ki az a 3 csillagjegy, aki viszont mindig mindennel elégedett? Kattints ide a válaszért!

Kiemelt kép: Getty Images