Heti csillagenergiák (2023. 09. 18. – 2023. 09. 24.)

Ezt üzenik a csillagok a hétre.

Ahogyan a Merkúr retrográd energiái lassan teljesen megszűnnek, úgy telik meg újabb minőségekkel a Tér ezen a héten. Legnagyobb részt a Szűzben járó Nap és a Hold útjának energiái lesznek dominánsak, majd hétvégén, a Mérleg időszak kezdetével a jegy és a kheiróni minőségek kapnak főszerepet. A Nap és a Hold, a Tudatos Én és az Intuitív, Érzelmi Én képviselői az előrehaladás, a növekedés, az inspiráció és az áttörések minőségeit mozgathatják meg bennünk a hét elején és közepén. Később, a Mérleg havába lépve egyre nagyobb hívást érezhetünk a harmónia és az egyensúly megteremtésére életünk minden területén.

A jeggyel erősen érintett emberekhez hasonlóan mi is erőteljesebben törekedhetünk a kompromisszumok megtalálására, a nyer-nyer szituációk kialakítására és az együttműködésre, csapatmunkára. Szobaton és vasárnap Kheirónnal, a Sebzett Gyógyító archetípusát képviselő kisbolygóval alkot majd a Vénusz és a Mars egy égi háromszöget. Ezzel a hatás a férfi-női dinamikák akár generációs szintű gyógyítására, a belső feminin és maszkulin minőségeink kibékítésére és összehangolására hívhat minket.

heti. csillagenergia horoszkóp csillagjegy

Fotó: Canva

Hétfőn a Skorpió Hold kettősségeket magában rejtő minőségével indíthatjuk hetünket. Érezhetjük a jegy befelé hívó, mélyre vivő, átalakító hatásait vagy megjelenhet bennünk az intenzívebb, tettekre sarkalló, elszánt energiája is. Mindez akár felváltva is megélhetjük a nap folyamán, így amennyire csak lehet, forduljunk megértéssel és elfogadással önmagunk és érzelmi állapotaink felé.

Kedden a Nap egy feszült, mégis tettekre sarkalló háromszöget alkot a Neptunusszal és a Felszálló Holdcsomóponttal. Ez a hatás az életünk aktuális irányait, fejlődésünk útjait és a velük kapcsolatos tisztánlátásunk kérdéseit hozhatja felszínre. Felhívja figyelmünket, hogy most az ellentétek kibékítésével hatalmas erőforrásra tehetünk szert! Figyelmeztet, hogy

a látszólag kényelmetlennek tűnő utak valójában egy nagyobb jutalom lehetőségével kecsegtethetnek.

A Nap és a Neptunusz közös erejével lehullhat a lepel és fény derülhet életünk jelenlegi irányaival kapcsolatban eddig nem látott, mégis fontosabb részletekre is. Az így kibővülő képpel most lehetőségünk nyílhat, hogy egy nehezebbnek tűnő változtatás által egy gyümölcsözőbb irányba induljunk el.

Szerdán a Skorpió végén járó Hold a jegy intenzívebb, inspirálóbb minőségeit bontakoztathatja ki: egy komplex hatásban összekapcsolja a Szűz jegyében lévő Napot, a Bak Plútót, a Halak Neptunuszt és a Bika Uránuszt. Ez a hatás egy lehetőségekkel teli energiateret nyit meg számunkra. A kollektív tudattalan archetípusait képviselő nagy bolygókkal most ösztönzést kaphatunk, új ötleteket nyerhetünk kreatív projektjeinkhez vagy alkotó folyamatainkoz. Ezek a mély tartalmak ösztönös, zsigeri szintű megérzésekkel, útmutatásokkal is megajándékozhatnak minket. A Hold intuitív minőségein keresztül az emberi kollektív energiatere is megnyílhat számunkra: a világ történései és az emberi közösségek érzelmi töltései most az átlagosnál nagyobb hatással lehetnek ránk. Ennek hatására ezen a napon ránk nem jellemző, akár szinte megmagyarázhatatlannak tűnő érzelmi- hangulati állapotokat is megélhetünk. 

Csütörtökön a Nap-Plútó egy támogató hatásban kapcsolódik egymással. Ezzel az energiával érezhetjük, hogy belső, én-erőnk megnövekszik. Ezzel a plusz erőforrással és a Szűz-Bak jegyek föld minőségeivel támogatást kaphatunk a megvalósítás, a gyakorlatba ültetés állapotában járó terveinkhez, folyamatainkhoz. Az eddig akadályoztatottak érződő dolgokban áttörést érhetünk el. Önismereti szinten ezzel a hatással egy fontos, ám

eddig a mélyben rejlő dologra derülhet fény: úgy érezhetjük, mintha egy apró részlet megtalálásával a helyére kerülne a kirakós utolsó darabja.

A Nyilas Hold nagyobb perspektívát képviselő minősége segítheti a belső folyamatainkat, míg a megvalósítás kérdéseihez bátorságot és az önmagunkba vetett hit megerősödését adhatja hozzá.

Pénteken a Nyilas Hold megérkezik a hét elején aktiválódott Nap-Neptunusz-Holdcsomópont erőterébe. A Nyilas jegy tágabb szemléletmódjával kiegészülve egy nagyobb képet láthatunk a hét elején aktuális témáinkról vagy más megvilágításba kerülhetnek azok. A Nyilas jegye Hitet adhat ahhoz is, hogy merjük a látszólag kényelmetlennek tűnő megoldást választani és távlati szemléletével abban is segíthet, hogy meglássuk magunk előtt azt a nagyobb célt amiért érdemes bevállalni a rázósabb utakat. 

A hétvége alaphangját a Bak Hold energiái adják meg. A jegy nosztalgikus, melankolikus minőségével felidéződhetnek emlékeink, előtérbe kerülhetnek a régmúlt történései. Ez a hatás a Mars-Vénusz-Kheirón által alkotott égi háromszöggel együtt felhozhatja bennünk a múlt sebeit, sérelmeit, különösen a férfi-női szerepek és dinamikák kapcsán. Mindez azonban a Sebzett Gyógyító támogató energiáinak köszönhetően nem a sebek feltépéséről szól, hanem egy gyógyító minőséget képvisel. Vasárnap a Hold-Plútó együttállása a gyógyulás még mélyebb, akár generációs szintű lehetőségeit tárhatja fel előttünk. Ezeket az energiákat felhasználva most lerombolhatjuk a sérelmek egymástól elválasztó falait és hidakat építhetünk helyettük a megbocsátás által. 

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images