A tibeti buddhisták legnagyobb ünnepeiket nagy Buddha-napoknak nevezték el, amikor hihetetlenül nagy energiák vannak jelen. Az év nagy tibeti rituáléjával a sors a segítségünkre van abban, hogy még a legmerészebb vágyaink is valóra váljanak. Cikk a Nők Lapja Ezotéria 2022/02. számából.

A tibeti holdnaptár számos nevezetes napot jelöl, melyeken ünnepségeket tartanak, illetve rituálékat mutatnak be. Ezek közül kiemelkedik négy, amelyeken megemlékeznek Sákjamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól. Ezeket nagy Buddha-napoknak nevezték el, amikor mindenre – akár gondolatra, akár cselekedetre – tízmilliószoros erő hat, ezért nem mindegy, hogy mit kívánunk, vagy mit teszünk.

A Hold ereje

Ezoterikus körökben azért hívják fel a figyelmet ezekre a napokra, mert nemcsak a pozitív, hanem a negatív történések is gyorsabban megvalósulhatnak. Tehát a nagy Buddha-napokon legyünk még inkább tudatosak: gondolkodjunk pozitívan, lelkünket járja át a szeretet, tetteink legyenek támogatók, segítőkészek. Adódjon bármilyen helyzet, ne veszítsük el a fejünket, maradjunk higgadtak még az embert próbáló pillanatokban is, így az ilyen helyzetek folyományaként a nagy Buddha-nap után sem történik velünk olyan, amit nem szeretnénk. Erről az időről úgy tartják, hogy mindaz valóra válhat, amiről úgy vélekedtünk: elérhetetlen. De ezen a napon megszabadulhatunk olyan dolgoktól is, amelyek nagyobb terhet jelentenek, amelyekről úgy gondoljuk, hogy visszahúznak, hátráltatnak bennünket. Ugyanis a tízmilliószoros napok titka abban rejlik, hogy ilyenkor a Hold hihetetlenül nagy energiákkal befolyásolja a földi életet. Ennek következtében a pszichikai ingerelhetőségünk elérheti a csúcspontot, a balesetek megnőhetnek, az emberek agresszívabbak lehetnek. Ám ha tisztában vagyunk a nagy Buddha-napok jelentőségével, akkor ezt az energiát tudatosan vágyaink, elképzeléseink megvalósítására fordíthatjuk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .