Sajnos vannak olyan kétarcú csillagjegyek, akik hajlamosak valótlan dolgokat állítani a másik háta mögött.

Kevés rosszabb érzés van annál a világon, mint amikor felismerjük, hogy ismerőseink, barátaink vagy munkatársaink titkon rólunk beszélgetnek. Elfordítják a tekintetüket, gesztusaikról leolvasható, hogy finom utalásokat tesznek ránk, és gyakran még kuncogáson is rajtakapjuk őket. Sajnos vannak olyan csillagjegyek, akik hajlamosabbak az efféle kétes viselkedésre (míg másokkal bátran megoszthatjuk titkainkat), és a velük való kapcsolat során nagyobb az esélye, hogy elárulnak a hátunk mögött, esetleg rosszindulatból valótlanságokat állítanak rólunk. Ez óriási csapást mérhet a felépített bizalomra, melynek következtében óvatosabbá válunk.

Például az alábbi három jegy szülöttjével, akik nem egyszer abba a hibába esnek, hogy bántó pletykákat terjesztenek a másikról a háta mögött. 

Ikrek

Az Ikrek jegyű emberek híresek kettős személyiségükről. Változékonyak és kíváncsiak, ami miatt sokféle dolog vonzza őket, ám emiatt hajlamosak könnyen váltogatni érdeklődési területeiket. Mivel mindennek tetejébe igen kommunikatívak is, az Ikrek jegyű emberek esetében nagyobb az esélye, hogy mások is szóba kerülnek, sőt, igazán szeretnek ismerőseik magánéletéről társalogni. Nem arról van szó, hogy szándékosan gonoszok lennének, egyszerűen szeretik szemmel tartani mások boldogulását, izgalmasnak találják mindennapi problémáikat. Az Ikrek ráadásul éleslátó személyiségek, ezt a különleges tulajdonságot pedig szeretik mások döntéseinek átgondolására fordítani, megvizsgálni, ők hogyan csinálnák másképp.

 

Mérleg

A Mérlegeknek kifejezetten fontos igazságérzetük, miközben kiegyensúlyozottak és társaságkedvelőek, tehát könnyen rábírják a körülöttük élőket arra, hogy megbízzanak bennük. Szeretik a titkokat, ám az már kevésbé erősségük, hogy meg is tartsák azokat, csak egészen ritka esetben képesek uralkodni magukon, és megálljt parancsolni közléskényszerüknek. A Mérlegek ezenfelül nagyszerű megfigyelők, szeretik levonni a tanulságot mások tapasztalásaiból, ezért gyakran beszédtéma tárgyává teszik ismerőseiket. Mások kibeszélését azonban nem valami szégyenletes viselkedésnek, hanem egyszerű példabeszédnek tekintik, hiszen a konklúzió megtárgyalása mindenki számára hasznos témaként szolgálhat. 

Kos

Ambiciózus, energikus, szenvedélyes és nem utolsó sorban impulzív. A Kos csillagjegy szülöttjei semmitől sem riadnak vissza, hogy elérjék céljaikat, s bár hiába ragaszkodnak függetlenségükhöz, élvezik az emberi kapcsolatokat. És mi lehet jobb módja annak, hogy egy új ismerősnél megtörjék a jeget, minthogy közös barátjukról, az általa elkövetett vagy elkövetni kívánt hibákról beszélgessenek? A Kos impulzivitása közepette észre sem veszi, hogy nyíltan oszt meg gondolatokat olyasmiről, mellyel megsérti valakinek a privát szféráját. Amikor másokról beszélnek, attól jobban érzik magukat, hiszen megfeledkezhetnek saját hibáikról vagy olyan tetteikről, melyekre egyáltalán nem büszkék. 

Kiemelt kép: Canva