3 csillagjegy, akihez bátran fordulhatunk tanácsért

Ha olyan barátra vágysz, aki mindig megmondja a tutit, akkor ezt a három csillagjegyet keresd.

Természetes, hogy amikor döntéshelyzet előtt állsz, akkor kikéred a szeretteid, ismerőseid véleményét, legyen az egy hajfestés, lakásvásárlás vagy szerelmi kérdés, főleg most, amikor nyakunkon a Vénusz retrográd, ami egy csomó alkalmat teremt erre. Az is normális dolog, ha szeretnéd, hogy a tanácsukat ne bántó módon adják a tudtunkra, de ne is szépítsék a valóságot, hiszen az nem vezet semmire.

Bár barátokat nem feltétlenül a csillagjegyeik alapján választ az ember, azért jó, ha tudod: létezik három csillagjegy, aki biztosan a legjobb tanácsot fogja adni, amikor szükséged van rá. Ők nemcsak  végighallgatnak, hanem tudják, hogyan éreztessék veled, hogy támogatnak, de nem fogják vissza magukat, csak hogy kíméljék az érzéseidet. Lássuk, kikhez fordulhatsz bármikor a kérdéseiddel!

Halak

A Halak híresek arról, hogy mennyire jószívű és gyengéd személyiségek, így nem meglepő, hogy a tanácsuk nemcsak hihetetlenül megfontolt és észszerű, hanem őszinte, figyelmes és egyben empatikus is. E csillagjegy szülöttei rendkívül gondoskodó lények, és a zodiákusok körében egyedülálló intuíciójuk segít nekik a megfelelő döntések meghozatalában. Ráadásul a bölcsességük rendkívül erős segítési szándékkal párosul, így nemcsak remek tanácsokat adnak, hanem mindezt szívesen is teszik anélkül, hogy magukban (vagy kimondva) ítélkeznének feletted. Az érzékenységük pedig különösen jól jön kényes helyzetekben, mert a Halak a száraz tényeken kívül figyelembe veszi a szíved vágyát is, és valóban azt nézi, hogy neked mi a legjobb.

horoszkóp 3 csillagjegy sors ezotéria

Fotó: Getty Images

Szűz

A Szüzek szintén értik a tanácsadás csínját-bínját, de a Halakkal ellentétben ne várd, hogy e földi jegy tanácsai ugyanolyan kedvesen hangzanak majd. Ugyanis a Szűz a legőszintébb és legvagányabb emberek közé tartozik, akivel valaha is találkozhatsz, így a tanácsaik talán kicsit jobban csípnek – de gyakran ez az, amit hallanod kell. Jók abban, hogy nem azt mondják, amit hallani akarsz, hanem azt, amire szükséged van, a legtöbb embernek pedig ilyen barátok is kellenek. Hiszen muszáj, hogy legyen valaki, aki tükröt tart eléd, annak ellenére, hogy nem mindig kellemes belenézned, így viszont biztos lehetsz az őszinteségükben.

Bak

Az egyenességéről és gyakorlatiasságáról ismert Bak nagyszerűen elemzi a tényeket és határozza meg a gyakorlatias következő lépéseket, ezért a tanácsadáshoz való hozzáállása is pontosan ennyire logikus. Mivel a Szaturnusz a Bak uralkodó bolygója, amely a bölcsességet, a fegyelmet és a felelősséget tükrözi, így számíthatsz arra, hogy e csillagjegy szülötte megfontolt tanácsokkal segít át bármilyen helyzeten. Mivel kardinális jegy (azok a csillagjegyek tartoznak ide, amelyek a zodiákus kardinális pontjaira esnek, ezért tettre készek és kezdeményezőek), a Bak nagyon könnyen átveszi az irányítást, így ha egyszer beavatod őket a drámádba, számíts rá, hogy elkezdenek terelgetni a helyes irányba – ha akarod, ha nem.

Kiemelt kép: Getty Images