Három év házasság után adták be a válókeresetet.

Iris Jones, a somerseti Weston-super-Mare-ben élő volt takarítónő 2019 nyarán Facebookon ismerkedett meg a 37 éves kairói Mohamed Ibrihammal. A pár hamar egymásba szeretett, majd 2020 novemberében össze is házasodtak, a nagymamát pedig még a This Morning című reggeli műsorba is behívták, hogy mesélje el nem mindennapi történetüket (lásd: alább, a videón). Ebben az adásban Jones igencsak érzékletesen mesélt szexuális életükről is, elmondta például, hogy az első szenvedélyes éjszakájukon „egy egész tubus síkosítót elhasználtak”, valamint azt is megtudhatták a nézők, hogy az idős hölgy „kedvenc szexpozíciója a kutyapóz”.

A szabad szellemű párnak ezután rengeteg rajongója és támogatója akadt, a többségnél azonban inkább kiverték a biztosítékot az elhangzottak, a férfit pedig rendre azzal gyanúsították, hogy csupán az idős nő pénzére hajtott. „A szerelem nem ismer különbséget korok és országok között. Iris engem választott, én pedig Irist választottam. Azt akarom mondani mindazoknak, akik kritizálják a szerelmünket, hogy

semmi közük hozzá, koncentráljanak a saját életükre, és menjenek a pokolba!”

– mondta 2020-ban a This Morningban Mohamed.

„Nem érdekel, hol élünk, vagy hogy mennyire gazdag vagy szegény Iris, én csak vele akarok lenni. Végül is az ő döntése, hogy melyik országban akar otthonra lelni, lehet ez Nagy-Britannia vagy Egyiptom is. Az emberek azt hiszik, hogy nem a megfelelő okokból vagyok vele. Tudom, hogy Nagy-Britannia gyönyörű ország, és sokan szeretnének oda menni, de engem nem érdekel.

Kész vagyok vele élni bárhol a világon”

– nyilatkozta a férfi anno a DailyMailOnline-nak. 2020-as esküvőjük után végül Weston-Super-Mare-ben telepedtek le, Mohamed pedig 2021-ben hároméves vízumot is kapott.

Most azonban kiderült: az egykor nagyon szerelmes pár válni készül. „Mindent imádtam Mohamedben. De kemény munkává vált a kapcsolatunk. Régen nagyszerű volt a szexuális életünk, de aztán ahelyett, hogy szeretkeztünk volna, állandóan vitatkoztunk. Mindenről. Ezt nem bírtam elviselni.

Nem vagyok már szerelmes tinédzser, 83 éves vagyok”

– nyilatkozta nemrég Jones.

Nem szomorkodott sokat azonban, mi több, már rá is lelt új társára: cicája lett. „Néhány nappal Mohamed kiköltözése után kaptam, és el kell mondjam, ő a tökéletes társ számomra. Soha nem panaszkodik, nagyon csendes és egyszerűen gyönyörű. Imádom őt! Nagyon boldog itt, és nem csinál rendetlenséget. Már egyáltalán nem hiányzik Mohamed. (A cicában eddig) a legjobban az bosszantott, amikor elcsente a tempurában rántott garnélarákomat, amit egyik este terveztem vacsorázni” – osztotta meg a nagyvilággal.

Megvetik, pedig működik a fiatal férfi + idősebb nő felállás

Több kutatás kimutatta már, hogy a társadalom hajlamos jobban elítélni azokat a párkapcsolatokat, amelyekben a nő az idősebb fél (nem pedig fordítva), mi több, a tömegek rosszallása is ezekben az esetekben elsősorban a nőre irányul. A fiatalabb férfiakkal ismerkedő nőket bizonyos körökben még külön gúnynévvel is illetik: pumáknak nevezik őket (feltételezetten ragadozó természetükre utalva), míg az ilyen kapcsolatokban létező fiatalabb férfiakra nem igazán használnak becsmérlő címkéket. (Gondoljunk csak bele, az idősebb férfi-fiatalabb nő felállású kapcsolatok szereplőire azonban milyen széles körben elterjedt és meghonosult a sugardaddy és sugarbaby kifejezés.)

Pedig egy új kutatás azt lengette be, hogy a nők számára az ilyen korkülönbséggel operáló párkapcsolatok ideálisabbak lehetnek bármilyen más felállásnál. Dr. Justin J. Lehmiller, az Indianai Egyetem kutatója körülbelül 200 olyan, heteroszexuális, párkapcsolatban élő nő körében végzett felmérést, akik között nagyjából egyenlően oszlott meg a férfi partnerüknél lényegesen idősebbek, a férfi partnerüknél lényegesen fiatalabbak és a partnerükhöz korban közel állók aránya. Kutatása során Lehmiller azt találta, hogy a férfi partnereiknél több mint 10 évvel idősebb nők voltak a legelégedettebbek és a legelkötelezettebbek a párkapcsolatukat illetően; mindkét másik csoport képviselőit maguk mögé szorították. Minden előítélet ellenére tehát úgy tűnik, hogy az ilyen viszonyok boldogabbá teszik a nőket minden más opciónál.

Kiemelt kép: Illusztráció – Getty Images