typo showroom beugrottunk

Beugrottunk… 5. rész: statement darabok, amik nem jönnek soha szembe

Legújabb sorozatunkban ellátogatunk azokra a helyekre, amelyek különösen közel állnak a szívünkhöz, mert nem mindennapi értékeket képviselnek. Az első „évadunkban” a budapesti vintage üzleteket járjuk végig, hogy megmutassuk, hogyan lehetünk egyediek, stílusosak úgy, hogy közben nem sérül a legfontosabb szempontunk, a szívügyünk: a fenntarthatóság. Az ötödik részben a Krúdy utcai Typo Showroomba látogattunk el, ahol extra designerholmikat ugyanúgy találtunk, mint megfizethető, jó minőségű ritka vintage darabokat.

Aki szokott és szeret használt ruhákat vásárolni, általában az elsők között emeli ki azt, hogy nem jönnek szembe az utcán. Bizony, az ilyen holmik előnye kétségkívül az, hogy sokkal egyedibbek lehetünk bennünk, mint a hagyományos fast fashion boltok kínálatából öltözve. Fördős Tamás üzlete, a Typo Showroom ráadásul egy olyan hely, ahol külön figyelmet fordítanak arra, hogy olyan darabokat válogassanak össze, amiket teljesen a saját stílusunkra tudunk formálni – pénztárcavastagságtól függetlenül. A kedvezményes árú, de még így sem kifejezetten olcsónak mondható igazi designerholmik mellett ugyanis jó minőségű, valódi vintage és statement dolgokat is találunk.

Tamás szerint az üzlet kínálatában leginkább az időtálló skandináv és japán vonalat követi, ami mostanában különösen menő nemcsak az öltözködésben, hanem a lakberendezés tekintetében is. A japandi – ahogy a neve is mutatja – a japán és a skandináv stílus keveréke, ötvözi a skandináv dizájn sima, modern vonalait  a japán esztétika elegáns, funkcionális eleganciájával. Hatással van rá a wabi-sabi ősi japán filozófiája, amely a lassú életmódot, az elégedettséget és az egyszerűséget értékeli, valamint a skandináv hygge gyakorlata, amely a kényelmet, az otthonosságot és a jó közérzetet foglalja magában.  

Na, de lássuk, hogy milyen kincsekre bukkantunk! A videóból minden kiderül (igen, az árak is):

Beugrottunk… sorozatunk korábbi részei ide kattintva nézhetők meg.

Kiemelt kép: nőklapja.hu / Canva