Itt a legújabb szépségtrend, ami csodát tesz a száraz bőrrel

Ez a legújabb szépségtrükk a télen kiszáradt arcbőrért.

Legutóbb a menstruációs vérből készült arcmaszk volt a TikTok legfrissebb őrülete, ezúttal azonban (szerencsére) egy ennél ésszerűbb szépségtrend terjed a platformon: a „skin flooding”, azaz a bőr úgynevezett eláztatása, amely azzal az ígérettel kecsegtet, hogy hatására a leghidegebb napokon is ragyogó és élettel teli lehet a bőrünk.

A nevéből arra következtethetnénk, hogy a trend lényege, hogy a bőrünket csöpögésig kenjük bőrápoló termékekkel, valójában azonban nem erről van szó. A rutin egészen egyszerű, mindössze abból áll, hogy három-négy terméket használunk a hidratálás maximalizálása és a hámlás csökkentése, valamint a kiszáradt bőr okozta további problémák megszüntetésére. A skin flooding elnevezés valóban a TikTok-on született, de magát a folyamatot már egy ideje sikerrel alkalmazzák a kozmetikusok és bőrgyógyászok. 

Hogyan működik?

„A skin flooding egy népszerű trend, a bőr intenzív hidratáló kezelését nevezik így” – mondta Dr. Joshua Zeichner bőrgyógyászprofesszor az Insidernek. Aki egy kicsit is jártas a bőrápolásban, annak hamar feltűnhet, hogy a metódus valójában nem sokban különbözik egy megszokott éjszakai bőrápolási rutintól, amelynek során a megtisztított bőrt hialuronsavval hidratáljuk, majd arra még egy réteg hidratáló krémet helyezünk. A hialuronsav úgy működik, hogy segíti a bőrt abban, hogy minél több nedvességet tudjon felvenni. „Gondoljunk úgy a hialuronsavra, akár csak egy szivacsra, amely magába szívja a vizet. Ha már eleve nedves bőrre vagy nedves ujjbegyekkel visszük fel, azzal megadjuk a hialuronsavnak azt a szükséges vizet, amivel hidratálni tudja a bőrt” – világít rá Zeichner. Ahhoz, hogy a kezelés minden előnyét élvezhessük, az is fontos, hogy a hialuronsav-szérum után hagyományos hidratáló krémmel ápoljuk az arcunkat, ezáltal tudja ugyanis bőrünk a hidratáltságát hosszú távon megtartani.

Nekünk ezek a kedvenc termékeink:

1. Nivea Cellular Expert Filler Hialuron Szérum, 30 ml, 6089 Ft 2. Avon Anew hidratáló és bőrfeltöltő szérum 3,5% hialuronsav komplex-szel 3999 Ft 3. La Roche-Posay Hyalu B5 intenzíven hidratáló arcszérum hialuronsavval / Notino, 13 250Ft 4. VICHY Minéral 89 Hyaluron – Booster 50ml / UniPatika, 9 699 Ft 5. L’Oréal Paris Revitalift Filler ránctalanító, öregedésgátló feltöltő éjszakai krém, 50 ml / Notino, 6 360Ft 6. Eucerin Hyaluron-Filler ráncfeltöltő, hidratáló éjszakai arckrém, 50 ml, ajánlott fogyasztói ár: 11 590 Ft

Hogyan csináljuk jól?

A skin flooding, amennyiben nem jól végezzük, bizony pattanásokat okozhat, és ezt általában vagy a használt termékek mennyisége, vagy azoknak minősége okozza. Zeichner szerint nyugodtan elvégezhetjük a A skin floodingot akár minden nap, bármilyen legyen is a bőrtípusunk – amennyiben azonban pattanásokra hajlamosabb az arcbőrünk, fontos szem előtt tartani, hogy a nehéz termékek eltömíthetik a pórusainkat. Ennek elkerülésére ő azt javasolja, hogy a folyamatot mindig egy olajmentes arclemosó használatával kezdjük, ezáltal ugyanis jobb esélyeink lesznek a pattanásokkal szemben.

Zeichner szerint a skin flooding más kezelésekkel, például C-vitaminos szérummal is kiegészíthető, amelyet a hialuronsav után, a hidratáló előtt kell felvinni a bőrre. A TikTokon terjedő szépségtrendek közül ez az egyik legkevésbé kockázatos, de ha esetleg kiütéseket tapasztalunk a bőrünkön, csökkentsük a skin flooding-kezelés gyakoriságát heti egy alkalomra! Amennyiben a kezelést reggel végezzük, mindenképpen használjunk fényvédőt a folyamat befejeztével!

Kiemelt kép: Getty Images