3 csillagjegy, aki csak magára gondol

Odafigyelni embertársainkra, megértést tanúsítani, segíteni, ha szükséges – olyan magától értetődőnek hangzik, nem igaz? Ám sajnos nem mindenki számára. Három csillagjegy szülöttje legalábbis hajlamos először és másodszor is inkább saját magára gondolni. Nézzük, kik is ezek!

Akadnak olyan céltudatos emberek, akik nem szándékosan figyelmetlenek mindenki mással (és olyanok is, akik idén eldöntötték, hogy inkább magukat helyezik előtérbe). Hanem csak arra vágynak, hogy megvalósítsák az elképzeléseiket – de azt bármi áron… Így nem mindig vagy nem időben tűnik fel nekik, hogy megbántanak az akaratérvényesítésükkel, erőszakosságukkal másokat.

Halak

Téved, aki azt hiszi, hogy átlát ezen a csillagjegyen. A Halak ugyanis kiszámíthatatlan. Hol ő jelenti a legnagyobb támaszt mások számára, hol rendkívül figyelmetlen, már-már érzéketlennek tűnik, az ember szinte alig ismer rá. Ezekben az időszakaiban valójában csak saját magával áll kapcsolatban. Nemcsak a munkahelyen, hanem bármilyen konfliktushelyzetekben a Halak kemény ellenfél, és előfordul, hogy igazságtalan, amivel még inkább megbánt másokat. Ezt persze egyáltalán nem áll szándékában, egyszerűen olyankor csak magára figyel. A viselkedését ilyenkor azonnal megbánja, és a vétkét igyekszik hamar jóvá tenni.

Vízöntő

Ez a csillagjegy nagyon makacs és állhatatos. Ha nem akar valamit, mindent megtesz annak érdekében, hogy azt ne kelljen megcsinálni, ne történjen meg. Nem érdekli, hogy mások ehhez mit szólnak és az sem, hogy esetleg másoknak kedvezhetne, ha belemenne, megcsinálná, rábólintana… A Vízöntő leggyakrabban önmagát és saját igényeit, vágyait helyezi előtérbe, ám ezzel a hozzáállással néha elveti a sulykot. És ha mindezt észleli is, viszonylag nehezen vehető rá, hogy esetleg gondolja át a viselkedését. Ha azonban teljesen egyértelmű számára, hogy most épp nagyon mellélőtt, akkor mérlegel, meghátrál és a viselkedéséért bocsánatot is kér.

Bika

A Bika is néha túl messzire megy, ha céljai eléréséről van szó – különösen igaz ez a munkájában. Rendkívül határozott, és bár állítja, hogy nem mindentudó, de valójában legbelül mást gondol – vagy érez, magának sem kimondva mindezt. Néha úgy tűnik, mintha nem is szeretne csapatban dolgozni, hiszen jobbára szeret mindent maga eldönteni, felülbírálni. Márpedig nem mindig tehetné meg, hogy kollégái fölé helyezze magát. Ha pedig vita alakul ki, akkor a Bika olyat is mond és tesz, amit nem is igazán gondol komolyan. De természetesen a Bika nem szándékosan kíméletlen, és szerencsére észre is veszi magát, ilyenkor rossz lelkiismerete nem hagyja nyugodni és elnézésért esedezik.

Kiemelt kép: Getty Images