3 csillagjegy, aki az új évben önzőbb akar lenni

Megértést tanúsítani embertársaink iránt, figyelmesnek lenni, másokon segíteni – nagyon jól hangzik, és tényleg ez vinné előre a világot. De nem mindenki számára kivitelezhető ez. Íme három csillagjegy, akik úgy döntöttek az év elején, hogy most inkább magukra gondolnak…

Lássuk be, akad olyan csillagjegy, akinek nem kell nagyon megerőltetnie magát, hogy egoista legyen, és szép számmal vannak olyanok is, akik alkatilag képtelenek rá. Ám még köztük is lesznek januárban olyanok, akik saját életük történései alapján úgy gondolják, hogy most nem a szerénykedésnek van itt az ideje, hanem inkább annak, hogy egy kicsit önzők legyenek.

Halak

A Halak alapvetően is kissé kiszámíthatatlan, nehéz átlátni rajta, pontosan megérteni az aktuális hangulatát, vagy hogy épp mi mozgatja. Van, hogy meghatóan figyelmes, úgy érezzük, hogy ő lehet a legjobb barátunk, a világban a legnagyobb támaszunk, aztán meg azt tapasztaljuk, hogy figyelmetlen, hiába beszélünk hozzá, és mintha csak saját maga lenne számára fontos. Erre az alkati alaptulajdonságra erősít most rá a Halak saját akaratából, ösztönösség helyett céltudatosan, mégpedig a munkahelyén. Ugyanis már év elején ura akar lenni a hatalmi harcoknak a pozíciója és végső soron pénztárcája védelmében. Konfliktushelyzetben keménnyé válik, akár igazságtalanná is, amit persze utólag nagyon megbán, a bánatát otthon sírja el, és aztán valahogy meg is próbálja jóvátenni a hibát.  

Vízöntő

Ez a csillagjegy nagyon makacs. Ha nem akar valamit, mindent megtesz annak érdekében, hogy azt ne kelljen megcsinálnia, ne történjen meg. Ilyenkor az sem érdekli, ha másoknak egyébként érdekét szolgálná, esetleg jobban éreznék magukat tőle. Legyen szó egy vasárnapi családi ebéd lemondásáról is akár… Mivel a Vízöntő hajlamos egy kicsit rózsaszínebb/másabb szűrőn át szemlélni a világot, valójában nem is érti, hogy mi rosszat tesz ezzel. Így különösen nehéz jobb belátásra, bocsánatkérésre bírni, de ne adjuk fel, egyáltalán nem lehetetlen. És mivel most a Vízöntő úgy látja, hogy a sok álma, terve talán végre megvalósulhat, végképp önmagát helyezi előtérbe. Kisebb-nagyobb sikerélmények esetén pedig garantált, hogy az önzőség pár pillanatra tovaszáll, lesz helyette bocsánatkérés, ölelés, vidámság.  

Bika

A Bika is néha kissé túlzásba esik, ha céljai eléréséről van szó, különösen munka tekintetében. Aztán pedig nem érti a csodálkozó tekinteteket, vagy azt, ha valaki ellentámadásba lendül az ellenszenves viselkedése miatt. Viszont nem most jött el az ideje, hogy a Bika magába nézzen, és elgondolkodjon azon, talán mégsem kellene mindig minden esetben föléhelyezni magát a többieknek, és csak a saját érdekeit nézni, illetve teljesen bizonyosnak lenni abban, hogy amit ő gondol, csak az lehet jó. Most ugyanis pénzt kell szerezzen, mert abból most semennyi nem elég. Fontos tudni, hogy a Bika nem akar valójában senkit megbántani, ő ilyen. És nem nagyon szeret megbeszélni-kibeszélni sem megtörtént kellemetlenségeket, és bocsánatot kérni sem, de azért meg lehet próbálni szeretetből, nevelési célzattal provokálni – hátha sikerül.

Kiemelt kép: Getty Images