Megkereste a hasonmását és megölte, hogy eljátssza a saját halálát

A német nő a közösségi oldalon bukkant a rá megszólalásig hasonlító áldozatra, és született meg az ördögi terve.

Egy húszas éveiben járó iraki származású német nőt azzal vádolnak, hogy a közösségi médiában megkereste hasonmását, és megölte őt, hogy ezzel eljátssza saját halálát – számolt be a Telegraph a bizarr ügyről (amelyhez foghatóhoz korábban is írtunk itt és itt). A rendőrség a most 24 éves, Münchenben élő Shahraban K. néven emlegette a német nőt azzal gyanúsítja, hogy létrehozott egy hamis Instagram-fiókot azzal a szándékkal, hogy rá hasonlító nőkkel vegye fel a kapcsolatot. Számos profil átfésülése után rátalált a 23 éves algériai állampolgárságú Khadidja O. szépségbloggerre, aki körülbelül 150 kilométerre lakott tőle, és szintén hosszú, sötét hajú és hasonló árnyalatú arcbőrű volt.

A hatóságok szerint Shahraban K. ezután üzeneteket írt a lánynak, és különböző sminktermékeket ajánlott fel neki, amivel rávette egy személyes találkozóra. A bűncselekmény napján a férjezett nő és a szeretője, Shequir K. autóval az áldozat otthonához hajtott, és azt ígérték neki, hogy elviszik az említett termékekért, de ehelyett egy ingolstadti erdőbe mentek vele, ahol több mint 50 késszúrással halálra késelték – írja a Bild német lap. A holttestét a Mercedes – amelyet a nő vezetett – hátsó ülésén hagyták.

A nő aznap a férjének azt mondta, hogy a volt férjével találkozik. Amikor Shahraban nem tért vissza, a szülei Ingolstadtban kezdték keresni, és augusztus 16-án a Duna mellett meg is találták az autót, a hátsó ülésén a brutálisan meggyilkolt fiatal nő holttestével, akinek a sérülései miatt felismerhetetlen volt az arca. Ekkor jogosan hihették azt, hogy a lányuk volt a kegyetlen támadás áldozata, és a hatóságok sem is kételkedtek ebben egészen addig, amíg a boncolást végző szakember nem fejezte ki a kételyeit a személyazonossága miatt. Emiatt elrendelték a DNS-vizsgálat elvégzését, ami megállapította, hogy a test valóban nem Shahrabané, hanem az akkor már szintén eltűntként kezelt Khadidjához tartozott.

A(z valódi) áldozat emlékére kihelyezett virágok Fotó: Peter Kneffel/Picture Alliance Via Getty

A rendőrségnek ezután már nem volt túl nehéz dolga, hogy felgöngyölítse a történteket: a gyilkosság helyszínének közelében ugyanis több kést is találtak eldobva (bár állítólag a gyilkos fegyvert még nem találták meg kétséget kizárólag), ráadásul az autót nem messze Sheqir K. lakásától fedezték fel. A nőt és a férfit ezután letartóztatták. Veronika Grieser ingolstadti ügyész a Bildnek megerősítette, hogy a vádlott a cselekmény előtt több olyan nővel is kapcsolatba lépett az Instagramon keresztül, akik hasonlítottak rá. „Feltételezhető, hogy a gyanúsított a családjával való belső viták miatt akart elrejtőzni, és megrendezni a saját halálát. Nem mindennap van ilyen esetünk, főleg nem ilyen látványos fordulattal. Azon a napon, amikor megtaláltuk a holttestet, nem számítottunk arra, hogy így fog alakulni.”

Kiemelt kép: A rendőrség nyomokat keres az ingolstadti gyilkossági ügyben – Peter Kneffel/Picture Alliance Via Getty