Lehet, hogy nagy a baj? A rajongók aggódnak a 78 éves Tom Selleck egészségéért

A 78. évét tegnap ünneplő Tom Selleck állapotáról aggasztó hírek érkeztek.

A legtöbben a 80-as évek egyik legkiemelkedőbb krimi-sorozatában, a Magnumban láthattuk elsőként, de feltűnt a Jóbarátokban Courteney Cox (Monica Geller) partnereként, a Három férfi és egy bébi című filmben Ted Danson és Steve Guttenber oldalán, és a Zsaruvér című sorozat rendőrkapitányaként is szívébe zárta őt a közönség.

Ízületi gyulladás, gyógyíthatatlan betegség és vakság?

Annak ellenére, hogy Selleck a mai napig is aktív a képernyőn, a rajongók mégis aggódni kezdtek az egészségéért. A színész ritkán beszél a magánéletről – és nincs ez másként most sem, így fokozatosan romló állapotáról csak találgatni lehet. Az egészségét firtató pletykákról már 2019-ben is olvasni lehetett, amikor egy névtelenül nyilatkozó forrás azt állította, hogy a színész számos súlyos egészségi problémával küzd, és valójában nem a karaktere, hanem maga Selleck sántít a Zsaruvér című sorozatban, ami egy reumás ízületi gyulladás következménye. (Selleck 2019-ben megjelent memoárjában sem kommentálta az állításokat). Egy másik forrás újonnan pedig azt állítja, hogy a kétgyermekes sztár erős szteroidokat szed, hogy leküzdje az ízületi gyulladással folytatott hosszú küzdelmét, és valójában egy eltitkolt gyógyíthatatlan betegségben is szenved, a National Enquirer amerikai bulvárlap pedig arról számolt be, hogy egy forrásuk kiszúrta, amint a színész egy Los Angeles-i szemészeti klinikára látogat. A lap azt állítja, hogy a szteroidok okolhatók a színész látásának romlásáért, a sajtónak nyilatkozó forrás szerint pedig Selleck annyira rossz állapotban van, hogy már nincs sok ideje hátra.  

„A püffedt, mókusszerű arc is annak a jele, hogy valaki szteroidokat szed, amelyeket általában ennek az állapotnak a kezelésére használnak. Súlyos mellékhatásai közé tartozik a szürke- és a zöld hályog, amelyek legrosszabb esetben teljes vaksághoz is vezethetnek”

 – mondta a lapnak egy orvosszakértő. 

Az elmúlt időszakban többen is beszámoltak arról, hogy Selleck belefáradt a filmiparba; a forgatásokon légzési nehézségekkel és állóképességi problémákkal is küzd, a közel 13 éve futó Zsaruvér pedig évadról évadra egyre több energiáját emészti fel. Cáfolva a pletykákat, maga a színész is beszélt a sorozatban töltött idejéről, és feloszlatta a visszavonulásáról szóló szóbeszédet: „Sok élet van a sorozatban, amíg a karakterek képesek fejlődni és megöregedni” – nyilatkozta 2020-ban a People magazinnak. Selleck képviselője azóta a legújabb állításokra is reagált, és megerősítette, hogy a színész kiváló egészségnek örvend – mi pedig bízunk benne, hogy igaza van.

Kiemelt kép: Tom Selleck Nancy Reagan egykori first lady temetésén 2016-ban (Irfan Khan-Pool/Getty Images)