Tévés nyomozók, akik örökre belopták magukat a szívünkbe

Krimisorozatokból szerencsére sosincs hiány. A nézők (köztük mi is) évtizedek óta rajonganak az okos és bátor főhősökért, akik rendre egy-egy bűneset végére járnak. Mi most hét kedvenc férfikarakterünket gyűjtöttük össze, mert megihletett a Nők Lapja Tél sztárkopós cikke.

Kojak (Kojak)

A New York-i rendőrhadnagy nevét meghallva mindig a nyalóka jut az eszünkbe. Telly Savalas szerintünk tökéletes választás volt a szerepre – érdekesség, hogy nemcsak a színész, hanem az általa alakított karakter is görög származású volt.

Magnum (Magnum)

Az amerikai magánnyomozók gyöngye piros sportkocsijával, hawaii mintás ingeivel és barátjával, Higginssel, no meg a dobermannokkal felejthetetlen délutánokat szerzett nekünk. Nem véletlen a Hawaiin játszódó sorozat nagy sikere: végül 8 évadot és összesen 162 epizódot élt meg Tom Selleck főszereplésével.

Moser (Rex felügyelő)

Az európai nyomozók közül szerintünk a Rex felügyelőben színre lépő Tobias Moretti viszi a pálmát. Többek között azért, mert mindig ott van mellette hű segítője, Rex, aki a párizsis szendvicsek rajongójaként még inkább belopta magát a szívünkbe.

Derek Morgan (Gyilkos elmék)

A sármos profilozó a Gyilkos elmékből az egyik legbátrabb karakter, aki hosszú idő után kiszállt a sorozatból, de egy epizód erejéig viszontláthattuk a tizenkettedik évadban. Állandó partnere a humoros évődésben Penelope Garcia – a párosukat különösen szeretjük.

Castle (Castle)

A Nathan Fillion által alakított karakter kicsit kilóg a sorból, hiszen ő valójában nem nyomozó, hanem krimiíró, aki részt vesz a New York-i rendőrség nyomozásaiban, és azokból merít ihletet. Persze nem bírja ki, hogy ne segítsen be a partnerének – mi pont ezért kedveljük annyira. A sorozat új szintre emeli a humoros krimi fogalmát, amiben persze a szerelmi szál sem maradhat el. Könnyed kikapcsolódásnak tökéletes.

Nick Stokes (CSI: A helyszínelők )

Erről a listáról nem maradhat le az a sorozat, amely tizenöt évadot élt meg, és annyira rajongtak érte a nézők, hogy 2015-ben egy kétórás zárófilmmel tettek pontot a sztori végére. A titok valószínűleg a formátumában rejlik, ugyanis lebilincselően izgalmas, ahogy a nyomozást lépésről lépésre követhetjük végig, főleg, ha a Nick Stokes is analizál.

Patrick Jane (A mentalista)

Bár Jane karaktere is kakukktojás kicsit – hivatalosan nem nyomozó, de különleges képességeinek hála ő is részese a nyomozásnak –, mégis az egyik kedvencünk. Kifürkészhetetlen, nagyon emberi, miközben mégsem az. Jól megírt főhőskarakter, akiért érdemes a tévé képernyője elé ülni.

 

A Nők Lapja Tél aktuális lapszámában további híres sztárkopókról olvashattok Sherlock Holmestól Columbóig.

Szöveg: M. M.

Fotók: Pinterest