A francia énekesnő-színésznő ugyanarra a filléres trükkre esküszik, mint Paul Newman.

A francia énekesnő-színésznő kiskamaszként vált sztárrá, amikor a nyolcvanas évek közepén elénekelte a Joe le Taxi című slágert. Azóta eltelt közel negyven év, és tavaly decemberben Vanessa Paradis betöltötte az ötvenet – bizony, az ötvenet! Többször is ellenőriztük a számot, hiszen a francia ikon mit sem veszített a szépségéből, pedig azon kevés hírességek egyike, aki nem plasztikai beavatkozásokkal harcol az idő vasfoga ellen. Sőt nem is feltétlenül a csodakrémekre esküszik! Azt vallja, hogy a szépség elsősorban az életmódunk függvénye (Jennifer Lopez is ezt bevallja, bár esetében vélhetően nem csak az étrendje okozza a fiatalos vonásokat), szóval mielőtt méregdrága kozmetikumokra költenénk minden pénzünket, először inkább fókuszáljuk egy olyan tényezőre, amely nagyban befolyásolja a megjelenésünket. Mire is? A fáradtságra.

Fáradtság ellen

Hogyan küzdhet egy középkorú nő a fáradtság ellen, amikor jó eséllyel a munkájában is maximumot kell nyújtania, mert épp a karrierje csúcsán van, és közben a családja is rengeteg idejét lefoglalja? Vanessa Paradisnak (akinek Johnny Depp-pel közös  lánya, a 23 éves Lily Rose Depp) négy fegyvere is van, amelyeket felváltva vet be: ezek a kineziológia, az akupunktúra, a homeopátia és az oszteopátia. „Úgy tekintek a testemre, mint egy autóra, amely állandó karbantartást igényel – magyarázta még 2021-ben a Vogue-nak adott interjújában. – Nagyon szeretem a természetes kezeléseket. Ha fáradt vagyok, vagy ha fáj egy testrészem, nem érzem magam egyensúlyban – ilyenkor elmegyek a Saint Honoréban található kineziológiai és oszteopátiai központba.”

Vanessa Paradis a Chanel 2021/2022-es Metiers D’Art show-jan (Fotó: Marc Piasecki/WireImage)

Az oszteopátia egy itthon még kevésbé ismert terület, kidolgozója, dr. Andrew Taylor Still amerikai orvos és sebész, az elnevezés pedig két ókori görög eredetű szóra vezethető vissza: osteon, azaz csont, és pathos, vagyis bántalom, betegség. Az oszteopátia jelentése tehát csontbántalom, mégsem azonos a csontkovácsolással. Dr. Still úgy vélte, hogy az emberi test betegségei a rendezetlen mozgásszervi rendszerben rejlenek, és hogy bizonyos testrészek mobilizálásával, manipulációjával rengeteg mozgásszervi és belsőszervi probléma is kezelhető invazív beavatkozások, valamint a gyógyszerek mellékhatásai nélkül.

Jegeljük az öregedést!

A Szívrablók című film színésznője ugyanebben az interjúban mondta azt is, hogy az idő lassítása érdekében bevetett plasztikai műtéteknek ő nem látja értelmét. Üde, egészségtől ragyogó arcbőrének egy házi praktika a titka, ami ráadásul gyakorlatilag nem kerül semmibe: „A jégkocka erőteljes bőrsimító hatással rendelkezik. Úgy hírlik, Paul Newman egyenesen egy jégkockákkal teli mosdókagylóba merítette az arcát. Neki elég jól bevált, de megvallom az igazat, nekem az túl hideg” – viccelődött. Az mindenesetre tény, hogy a jégkockákkal végzett arcmasszázs igen hatásos, az énekesnő rá a bizonyíték. (Ha érdekel a jeges arcápolás, olvasd el erről szóló cikkünket!)

Vanessa Paradis 2021-ben (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Álarc nélkül

Vanessa Paradis a tökéletes példa rá, hogy van valami felszabadító abban, ha elfogadjuk magunkat úgy, ahogy vagyunk – az önelfogadás pedig gyönyörű kisugárzást ad. 2008-ban a francia sztár a The Observernek mesélt arról, hogy a vörös szőnyegen sem akar másnak látszani, mint ami: „Imádom a ruhákat, de a karrierem során annyi időt töltöttem azzal, hogy valaki más bőrébe bújjak, hogy a való életben jólesik nem ezt tenni. Hagyom, hogy a bőröm lélegezzen.” Éppen ezért a filmpremierekre és a díjátadókra is sokkal szívesebben választ kócos frizurát a nagy műgonddal elkészített kontyok helyett, arcát sem fedi vastag festékréteg, tényleg hagyja lélegezni a bőrét.

Vanessa Paradis a Chanel 2021-es tavaszi–nyári bemutatóján (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

A francia nők tradicionális sminkjének egyébként sem része az alapozás: a klasszikus francia look csupán szempillaspirálozásból, a bőrhibák elfedéséből (minimális korrektorral!) és natúr rúzsból áll. A fókusz a tekintet kihangsúlyozásán van, amelyre egyrészt rásegíthetünk a spirálozás előtti szempillagöndörítő-használattal, másrészt fekete szemceruzával – utóbbit alaposan satírozzunk el a szempillatőben. „A részlet, amely igazán magabiztossá tesz? A szénfekete szem” – árulta el egyszer Vanessa Paradis.

1. Szempillaspirál, Maybelline Lash Sensational Sky High, 2999 Ft 2. Szempilla-göndörítő, Inglot, 4530 Ft 3. Hidratáló rúzs, Chanel Rouge Coco, 21 940 Ft 4. Szemceruza, Max Factor, 2699 Ft

Kiemelt kép: Getty Images