Botrányok, megcsalás, szerelem: véletlenül indult David és Victoria Beckham kapcsolata 25 éve

Minden bizonnyal ők a britek második kedvenc házaspárja Vilmos és Kate után.

Bár a pár egymástól mindössze 15 perc távolságra nőtt fel Londonban, valójában csak felnőtt fejjel találkoztak, amikor Victoria a Spice Girls Posh Spice-ja volt, David pedig a Manchester Unitedben játszott. David Beckham 2008-ban vallotta be Ellen DeGeneres műsorában, hogy már megismerkedésük előtt, abban a minutumban tudta, hogy Victoria lesz a felesége, hogy véletlenül meglátta a Spice Girls fellépését a tévében. „Egy hotelszobában voltam a legjobb barátommal, aki később a tanúm is volt az esküvőmön. Emlékszem, hogy hátrafordultam, és még mielőtt találkoztam volna Victoriával, azt mondtam (a barátomnak), hogy »feleségül akarom venni ezt a lányt«” – emlékezett vissza.

Mondhatni: minden kívánsága így teljesüljön! Jövendőbeli feleségével végül 1997-ben találkoztak először. „Eljött az egyik focimeccsemre, én pedig messziről odaköszöntem neki, és ennyi volt. Azt hittem, hogy elszalasztottam az esélyemet nála, de aztán egy héttel később újra felbukkant egy másik meccsemen” – nosztalgiázott David. A második találkozás már jóval eseménydúsabb és reménytelibb volt a futballsztár számára. „Körülbelül egy órán át beszélgettünk (…), és az aznapi vonatjegyére írta fel a telefonszámát, úgy adta oda nekem. A mai napig őrzöm azt a papírdarabot” – árulta el Jimmy Fallon műsorában.

De David kételyei ellenére a vonzalom valójában az első pillanattól kezdve viszonzott volt. Victoria 2017-ben a Vogue hasábjain írt levelet 18 éves önmagához, amelyben elárulta, hogy ő is már korábban kifigyelte magának Davidet. „Míg a többi focista a bárpultnál áll és iszik a haverjaival, addig Davidet a családjával félreállva látod. (Ilyenkor még a kezdőcsapatban sincs benne, te vagy a híres kettőtök közül.) És olyan aranyos mosolya van. Te is közel állsz a családodhoz, és elgondolkodsz rajta, mennyire hasonlóak lehettek” – olvasható a cikkben.

Randizni kezdtek tehát, majd kevesebb mint egy év elteltével, 1998-ban azzal indították az új évet, hogy bejelentették: eljegyezték egymást! Majd kicsivel később azt is nyilvánosságra hozták, hogy Victoria az első közös gyermeküket hordja a szíve alatt. Brooklyn Joseph nevű fiuk 1999. március 4-én született, a gyermek szokatlan nevéről pedig 2001-es önéletrajzában, a Learning to Fly című könyvében Victoria leírta: „Amikor Marbellán voltunk, akkor találtuk ki a Brooklyn nevet. Már tudtuk, hogy fiú lesz, és így tudtam, hogy focista lehet belőle, ezért olyan név kellett, ami egy kicsit férfiasabb. Mindig is tetszett a Brooke név, aztán hirtelen Brooklyn jutott eszünkbe, ami mindig is tetszett, mint hely, mivel nagyon multikulturális. Csak utólag esett le, hogy mennyire is passzol a név, hiszen anno New Yorkban tudtam meg, hogy terhes vagyok” – olvasható a memoárban.

Beckhamék első gyermekük születése után néhány hónappal, 1999 júliusában mondták ki a boldogító igent a Dublin melletti Luttrellstown kastélyban. Világraszóló lagzijukról minden neves lap említést tett, no pláne, hogy a vendégek között ott volt az egész Spice Girls, a Manchester United teljes csapata, de még Elton John és George Michael is.

Brooklynnak pedig három évvel később, 2002. szeptember 1-jén megszületett első kisöccse, Romeo James, majd 2005. február 20-án Cruz David is, akinek Victoria Madridban adott életet – mivel férje épp a Real Madrid csapatával állt szerződésben akkoriban, és emiatt Spanyolországba költöztek. Beckhamék egyetlen kislánya, Harper Seven nem kevesebb mint hat évvel később, 2011. július 10-én született. 

Bár a pár nem hazudik róla, hogy hosszú ideje tartó hazásságuk során rengeteg nehézségen mentek már keresztül (tavaly például komoly krízist éltek át, amikor valaki betört londoni otthonukba), David pedig régebben többször is megcsalta az énekes-divattervezőt, ezzel együtt állítják, hogy szerelem első látásra igenis létezik. Mi több, az első pillantáskor tapasztalt érzés évtizedekkel később is ugyanúgy él bennük!

Victoria néhány éve egy a Marie Claire-nek adott interjúban tett tanúbizonyságot férje iránti rajongásáról. Amikor megkérdezték, hogy mit gondol arról, hogy Davidet gyakran kigúnyolják magas hangja miatt, így válaszolt: „Én nem igazán veszem észre, hogy magas hangja van. Azt gondolom, hogy egyszerűen csak annyira borzasztóan tökéletes, hogy az embereknek valami hibát kell találniuk benne. A minap például épp indultunk volna valahova, amikor az ágy szélén, meztelenül ülve írt egy emailt. Éppen kiszálltam a zuhany alól, és csak megálltam ott, és néztem őt. A teljesen barna bőrét. A tetoválásait, amiket imádok. Nem volt megcsinálva a haja. Természetesen is mindig jól néz ki. Még reggel sem néz ki rosszul soha. Soha. Szóval ott ült, küldözgette az e-mailjeit a kigyúrt testével… egy csepp zsír sincs rajta. És ekkor arra gondoltam, »jól választottál, csajszi«! Biztos nem a magas hangja járt a fejemben.”

Kiemelt kép: David és Victoria Beckham 2004-ben – Fotó: Steve Finn/Getty Images