Kim Kardashian ezúttal Diana ruhatárából emelt el egy darabot

Nem kevés pénzt fizetett a becses darabért...

Csupán néhány hónappal azután, hogy Kim Kardashiant valósággal szétcincálta az internet népe, amiért tönkretette Marilyn Monroe híres meztelenruháját, most ismét egy már elhunyt, milliók által rajongásig szeretett híresség ruhatárából szemezgetett magának. Ugyanis január 18-án a Sotheby’s idei Royal & Noble aukcióján több mint hetvenmillió forintnyi pénzért vásárolta meg a néhai Diana hercegné egyik kedvenc ékszerét, így mostantól a 42 éves celeb vagyonának értékét növeli az alábbi fotón és videón látható Attallah-kereszt, ami egy hatalmas, gyémántokkal kirakott ametisztmedál.

„Ez egy merész ékszer a méretének, színének és stílusának köszönhetően, ráadásul a vallás és a divat értelmében is igen hangsúlyos darab. Nagyon örülünk, hogy egy másik világhírű személy révén új életre kelhet” – osztotta meg Kristian Spofforth, a Sotheby’s London vezetője egy nyilatkozatban. A cég azt is elárulta, hogy Kardashian a becsült érték dupláját fizette azért, hogy az övé lehessen az ikonikus ékszer.

A People magazin forrásai megerősítették, hogy Kardashian valóban megtiszteltetésnek érzi, hogy a hercegné által egykor viselt ékszer tulajdonosa lehet. A medál az ő gyűjteményében olyan darabok közé kerül, amelyeket olyan nők viseltek vagy birtokoltak, akiket inspirálónak tart.

Diana több alkalommal is viselte a szóban forgó lila köves medált, ezek közül a legemlékezetesebb az 1987-es Birthright jótékonysági gála volt. Ekkor az ékszer egy hosszú gyöngyláncon, egy Catherine Walker bársonyruha fölött lógott a nyakában – ahogyan az az alábbi fotón is látható.

Diana 1987. október 27-én, Londonban, a Birthright jótékonysági gálán – nyakában a most már Kim Kardashian vagyonába tartozó medállal. (Fotó forrása: Anwar Hussein/Getty Images)

A Sotheby’s által kiadott sajtóközlemény szerint az ékszer több évtizedes történettel bír.

Ha egy üzlet beindul…

Diana hercegné eljegyzési gyűrűjét is a Garrard készítette: 1981-ben a cég katalógusából választotta magának – évszázados hagyományokra fittyet hányva.

Állítólag még az 1920-as években tervezte a Garrard, majd az 1980-as évek során került a néhai Naim Attallahhoz, aki az Asprey & Garrard csoportvezetőjeként vásárolta meg. Ő az egyedi ékszert gyakran kölcsönadta Dianának, aki a Sotheby’s szerint a kereszt kizárólagos viselője volt, és az ékszert a halála óta sem láthattuk senki máson – ez azonban most megváltozhat.

Aki megteheti, az általában meg is teszi

Kim Kardashianról érdemes tudni, hogy nem csupán holmi internetes jött-ment celeb, hanem 2021 óta hivatalosan is a világ milliárdosainak csoportját erősíti – azaz bolygónk teljes lakosságát tekintve annak a felső 1%-nak a tagja, akik az elmúlt két évben közel kétszer annyival gazdagodtak, mint mindenki más összesen. Ezek a szupergazdagok a világon mindenki másnál gyorsabban és nagyobb mértékben képesek az eleve hatalmas vagyonukat gyarapítani, ami nem kevés szorongással és dühvel töltheti el a maradék 99%-ot.

Pláne, hogy a felső tízezer gőgös viselkedésével gyakran még olajat is önt a tűzre: ahogyan tették például tavaly nyáron azok, akik a legnagyobb aszály közepette legalább 150%-kal túllépték a havi megengedett vízfogyasztási keretüket – hiszen azért mégsem állhatnak üresen a kertben a szökőkutak és a medencék… A szabályszegők között Kim Kardashian neve is szerepelt.

Kiemelt kép: Diana hercegné fintorog az 1986-os Derbyn – Fotó: David Levenson/Getty Images