Kim Kardashian szerint vannak, akik miatta tudják, hogy ki volt Marilyn Monroe

Kim Kardashian az idei Met-gálán viselte Marilyn Monroe ruháját, amelyben a legendás filmcsillag és szexszimbólum 1962-ben finoman szólva emlékezetes módon énekelt Kennedy elnöknek születésnapja alkalmából.

Már az is hatalmas botrányt kavart, hogy a ruha tulajdonosa, a Ripley’s egyáltalán kölcsönadta a reality-sztárnak a vörös szőnyegre, a felháborodás pedig azóta sem csillapszik – nem utolsó sorban magának Kim Kardashiannek is köszönhetően.

A celebek nagyasszonyát eleve rengeteg kritika érte amiatt, hogy egy olyan ruhát választott az estére, amelynek eredeti viselője kifejezetten kérte, hogy soha senki más ne vegye azt fel. Mindennek tetejében pedig az eseményt követően olyan fotók láttak napvilágot, amelyek bizonyítják, hogy a legendás ruha a próbák és az esemény során megrongálódott – ezeket a vádakat azonban mind Kim Kardashian, mind a ruhára vigyázni hivatott Ripley’s elutasította. 

Most épp azon háborodott fel mindenki, hogy

Kim azt nyilatkozta, hogy sokan nem is tudták, ki volt az a Marilyn Monroe – egészen addig, amíg ő fel nem vette a ’62-ben viselt estélyijét. 

Mielőtt azonban zsigerből elítéljük Kardashiant, egész pontosan ez történt: a Today Show-ban a műsorvezető Savannah arról mesélt a hírességnek, hogy megdöbbentette, hogy korábban a TikTok-on látott felvétel szerint sokan azt sem tudták, ki volt az a Marilyn Monroe, és erre reagált Kim: „Ez volt a legmegdöbbentőbb dolog számomra, és ezért is örültem annyira, hogy a Ripley’s lehetőséget adott nekem [arra, hogy a ruhát viseljem], és hogy megosszam ezt a pillanatot, hogy tovább élhessen – fogalmazott Kardashian. – Tisztelem őt [Monroe-t], és értem, hogy ez a ruha milyen jelentős az amerikai történelem számára. Mivel az est témája az amerikai kultúra volt, úgy gondoltam, mi lehetne amerikaibb annál, hogy Marilyn Monroe a Happy Birthday-t énekli az Egyesült Államok elnökének.”

Monroe 1962. május 19-én viselte a ruhát a Madison Square Gardenben, halála előtt mindössze három hónappal.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Hollywood Yuzleri ® (@hollywoodyuzleri)


Kim Kardashian saját maga védelmében azt is elmesélte, hogy az ominózus napon egy szál köntösben és papucsban érkezett meg a vörös szőnyeg szélére, ott professzionális öltöztetők segítségével felvette a ruhát, felment a lépcsőn, annak tetejére érve nagyjából négy percen át pózolt benne, majd átöltözött egy replikába. Véleménye szerint a ruha az ő és a Ripley’s óvatosságnak köszönhetően maradt sértetlen.

A sztár egyébként korábban a Vogue-nak azt is elmondta, hogy mindössze három hét alatt kellett leadnia 7 kilót annak érdekében, hogy legalább valamennyire beleférjen a ruhába – amely így is csupán a csípőjéig jött fel rá, nem tudták rajta összezárni, ezért bundát hordott a ruha fölött az eseményen. (Természetesen ezen is sokan felháborodtak, hiszen nem túl jó üzenetet közvetít az, hogy egy ruha miatt képes sanyargatni magát milliók példaképe…)

Azt majd az utókor eldönti, hogy mindez megérte-e azért a négy perc pózolásért… 

Kiemelt kép: Getty Images