Mi történik idén a világban? 7 (nem is annyira) őrült jóslat 2023-ra

Újabb királyi bébi, sokkoló vallomások és a világ egyik legsikeresebb zenésze a rácsok mögött? Érdekes év vár ránk.

Hannah Carroll TikTok-felhasználó 2022 januárjában 28 jóslatot írt össze és tett közzé, amelyek közül a legtöbb szép lassan valóra is vált. Miután az előrejelzéseit összegző lista legelső tétele is beigazolódott, vagyis szeptemberben II. Erzsébet brit királynő elhunyt, a 19 éves lányt korunk Baba Vangájaként (20. századi bolgár jósnő) kezdték el emlegetni. A 2022. január 7-én írt jegyzetben ott szerepelt még, hogy Beyoncé új albumot ad ki, hogy Rihannának kisbabája lesz, és hogy Kim Kardashian és Pete Davidson kapcsolata zátonyra fut. Hannah videója virálissá vált a TikTokon, és mindenki azt találgatta, vajon melyik lesz a következő jóslata, amelyik bejön.

„Még mindig azt gondolom, hogy mindegyik jóslatom valóra fog válni, talán egy kicsit tévedtem az időzítéssel kapcsolatban, és néhány dolog nem idén, hanem a következő néhány évben fog megtörténni” – nyilatkozta Hannah Carroll a The Mirrornak.  

Ugyanis nem mind a 28 esemény következett be (például Billie Eilish nem coming outolt biszexuálisként és a One Direction banda sem állt össze újra), de a fiatal jövendőmondó így is trendet teremtett listájával: az új évbe úgy léptünk be, hogy a videómegosztó applikációt elárasztották a 2023-as előrejelzések, rengeteg felhasználónak megvan a maga forgatókönyve arra, hogy mi minden várható idén a (sztár)világban. Egyesek szerint Kanye West meghal, mások szerint Kaia Gerber és Austin Butler összeházasodik, de vannak, akik azt sejtik, hogy Taylor Swift lemondja az Eras Tour elnevezésű koncertkörútját… És hogy mit mondd Hannah Carroll, és jóslatai mennyire reálisak? Sorra vettük a legizgalmasabbakat.

@hannahcarroll101 THE OFFICIAL 2023 PREDICTION LIST POST #2023prediction #2023predictionlist #2023predictions #celebritypredictions #predictions #2023 #happynewyear #happynewyears ♬ Tubarão Te Amo - DJ LK da Escócia & Tchakabum & Mc Ryan SP

Paris Hiltonnak kisbabája lesz

Paris Hilton és Carter Reum (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Nem légből kapott az ötlet, ugyanis a 41 éves örökösnő még tavaly decemberben mesélt arról az E! Newsnak, hogy készen áll a családalapításra, és reméli, hogy már az új évben el is kezdődik a folyamat. Mint mondta, férjével, Carter Reummal szerették volna megvárni első házassági évfordulójukat, mielőtt új családtag érkezik hozzájuk. „Tudod, előkészítettük a petesejteket. Minden készen áll – nyilatkozta Paris Hilton, és hozzátette: – Kislánykorom óta az volt az álmom, hogy anya legyek.”

Rihanna új albummal jelentkezik

Rihanna (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Amikor tavaly ősszel kiderült, hogy 2023-ban a Super Bowl félideji show-ján fellép Rihanna, a rajongók biztos jelnek vették: ebben az évben az énekesnő végre új albummal is előrukkol. Rihanna a 2016-os Anti óta nem jelentkezett nagylemezzel, így aztán épp itt lenne az ideje… 2022 novemberében az AP kérdésére, hogy a Super Bowl-fellépés egybeesik-e a kilencedik albumának megjelenésével, azt felelte, hogy nem. „A Super Bowl egy dolog, az új zene egy másik dolog. Halljátok ezt, rajongók?” Azért a rajongók bíznak Hannah Carroll jóslatában…

Meghan Markle és Harry herceg családja bővül

Meghan hercegné és Harry herceg (Fotó: Mike Coppola/Getty Images for 2022 Robert F. Kennedy Human Rights Ripple of Hope Gala)

Harry egy 2019-es Vogue-interjúban határozottan kijelentette, hogy maximum két gyereket vállalnak feleségével, Meghan Markle-lel, szerintük ugyanis a klímaváltozás idején ez a felelős, intelligens döntés. 2022 decemberében azonban elindultak azok a pletykák, amelyek szerint Meghan Markle egy harmadik gyereken gondolkozik. Úgy hírlik, a sussexi hercegné szerint egy baba érkezése helyrehozhatná a viszonyt férje és a királyi család többi tagja között. „Ha Meghan és Harry újra szülők lennének, mondjuk a következő kilenc hónapban, akkor jó esélyük lenne arra, hogy a királyi család, különösen Károly király, aki imádja az unokáit, megbocsájtana nekik” – állította egy forrás az International Business Timesnak.

Az Olsen ikrek lerántják a leplet arról, milyen volt gyerekszínésznek lenni

Mary-Kate Olsen és Ashley Olsen (Fotó: Taylor Hill/FilmMagic)

Mary-Kate és Ashley Olsen karrierje hat hónapos korukban indult, amikor szerepet kaptak a nyolc évadon át futó Bír-lak című sorozatban, azután számtalan tévés produkcióban, valamint filmben játszottak tinédzserkorukig, amikor is átnyergeltek a divatiparba. A gyerekszínészlétet egyértelműen nem ők választották, és hogy mennyire nem lehetett komfortos ez az életforma, arról az ikrek húga, a szintén színész Elizabeth Olsen tavaly a Table Manners podcastben mesélt: „A paparazzis rész csak a furcsaságok egyike, az hogy gyerekként követnek téged, eléggé ijesztő.” Az sem titok, hogy az ikerpár tíz éves korára kávéfüggő lett, Mary-Kate pedig anorexiával küzdött… De hogy milyen lelki traumák érték még őket? Talán 2023-ban kiderül.

Kanye West börtönbüntetést kap

Kanye West (Fotó: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images)

Aki az elmúlt hónapokban kicsit is szörfözött a neten, találkozhatott vele, milyen ámokfutásai voltak az amerikai rappernek a közösségi médiában: több antiszemita megjegyzést is tett, amelyek miatt sorra bontottak vele szerződést a márkák, az Instagramról kitiltották és a Twitter-profilját is felfüggesztették. A fiatal jósnő szerint azonban ezekből sem tanult Kanye West, és 2023-ban olyat fog tenni, amivel megkockáztatja, hogy börtönbe kerül.

Újabb Shein-botrány

(Fotó: Noriko Hayashi/Bloomberg via Getty Images)

Nem ártana, ha Hannah Carroll ezen jóslata valóra válna, hiszen a kínai fast fashion cég működése teljesen abnormális (arról, hogy az olcsó ruháknak valójában milyen ára van, korábban mi is írtunk már). Tavaly októberben robbantott bombát a Channel 4 hírügynökség azzal, hogy közzétett egy videót, amelyet a Shein volt alkalmazottja titokban rögzített. Az Untold: Inside the Shein Machine (Elmondatlan: A Shein-gépezet belsejében) című felvételből kiderül, hogy a munkásoknak gyakran napi 18 órát kell dolgozniuk (hétvégén is), hogy megkapják a fizetésüket, és havonta mindössze egy szabadnapot kapnak. A dolgozók túlhajszolása és más divatmárkák terveinek és dizájnainak rendszeres lemásolása miatt igazán érik a felelősségre vonás, az olykor mérgező anyagokról, amelyek a ruháikra kerülnek, nem is beszélve…

A Wednesday című sorozat jelentős díjat zsebel be

Jenna Ortega (Fotó: Leon Bennett/Getty Images)

A Wednesday minden idők legnézettebb Netflix-sorozata lett, a rajongók alig várják, hogy az alkotók bejelentsék a folytatást. És közben nyakunkon a filmes díjátadószezon, a 2023-as Golden Globe-on pedig a legjobb televíziós sorozat (musical vagy vígjáték) címért versenyez a széria, illetve a legjobb női alakítás televíziós sorozatban (musical vagy vígjáték) kategóriában a címszereplőt, Jenna Ortegát is jelölték. Elég jó esélyei vannak…

Kiemelt kép: Marilyn Monroe tenyeréből jósol Hassan, a jövendőmondó a Beverly Hills Hotelben (Getty Images)