Cristiano Ronaldo így mondta meg a tragikus hírt a gyerekeinek

Megtörtént velük az, amit senkinek sem kívánnánk...

Cristiano Ronaldo (a világ egykoron legjobban fizetett futballistája) és párja, Georgina Rodriguez idén áprilisban tudatták a világgal, hogy kétpetéjű ikreik születtek, de egyikőjük, a kisfiú elhunyt. Ezt a tragédiát ráadásul nem csak idegen tömegeknek, hanem a többi gyereküknek is valahogyan el kellett mondaniuk – a párnak ugyanis van egy közös ötéves lánya, Alana Martina, valamint egy ötéves ikerpárja is, Mateo és Eva, akiket béranya hordott ki, továbbá Ronaldónak van egy 12 éves fia is, Cristiano Jr., aki egy korábbi kapcsolatából született.

Ronaldo nemrég Piers Morgan műsorában mesélte el, hogy eleinte fogalmuk sem volt róla, mégis hogyan, mikor, vagy hogy egyáltalán elmondják-e az igazságot a gyerekeknek.

„Gio (azaz Georgina) hazaérkezett, és a gyerekek azonnal elkezdték faggatni, hogy hol van a másik baba, hol van a másik baba?” – emlékezett vissza. Végül egy hét gondolkodás után arra jutottak, hogy a gyerekek érdekében inkább most mondják el nekik az igazságot, nem pedig évekkel később. „Egy hét után úgy voltam vele: »Legyünk őszinték a gyerekekkel, mondjuk el, hogy Ángel a neve (az öccsüknek), és hogy a mennybe ment«” – hozta meg a döntést a sztár.

Hozzátette, hogy az eset előtt még soha nem volt egyszerre boldog és szomorú – utalva rá, hogy az egyik gyereke elvesztésével egyszerre egy egészséges lánya született. Társával a mai napig nem igazán értik, miért történt ez a családjukkal.

Ennek ellenére igyekeznek boldog családként előre haladni, és a gyerekeik Ronaldo elmondása szerint gyakran hivatkoznak arra, hogy valamit „Ángelért tettek”, miközben az égre mutatnak. „Nem fogok hazudni a gyerekeimnek, az igazat mondom” – foglalta össze, hozzátéve, hogy azóta nem érzett ekkora fájdalmat, amióta az édesapja alkoholizmus miatt kialakult májbetegségben elhunyt, amikor Ronaldo mindössze 20 éves volt.

Egyébként mindez ugyanabban az (azóta botrányosnak ítélt) interjúban hangzott el, amelyben a világ egyik legnépszerűbb futballistájaként számon tartott Ronaldo részletesen kifejtette, nem érzi, hogy kellőképp megbecsülné őt jelenlegi klubcsapata, a Manchester United. A nyilatkozat következményeképpen végül a napokban szerződést is bontottak vele. Mindeközben ő a portugál válogatott játékosaként a világbajnokság résztvevője – a csapat tegnapi, Uruguay elleni győzelmével a legjobb 16 közé került.

Kiemelt kép: Cristiano Ronaldo és Georgina Rodriguez 2018. október 2-án, Olaszországban – Fotó: Emilio Andreoli/Getty Images