Apropó Eb! Íme, a 10 legjobban kereső focista

A legtöbbször focimezben látjuk őket, pedig a legnagyobb futballisták szekrényében azért egy-egy öltöny is megbújik. Persze a több millió eurós fizetésekből – melyekről az Eb kapcsán most lerántjuk a leplet – már telik erre is.

10. Edinson Cavani

A 29 éves focista 2013-ban igazolt át a Paris Saint-Germain csapatához, amivel nagyon jól járt, az éves fizetése ugyanis ezzel 10 millió euróra ugrott.

edinson-cavani

9. Ángel Di María és Gareth Bale

A kilencedik helyen végzett holtversenyben a PSG és az argentin válogatott játékosa, Ángel Di María és Gareth Bale, aki a Real Madrid és a walesi válogatott színeiben játszik. Mindketten 11 millió eurós fizetést tudhatnak magukénak.

ángel-di-maría

Ángel Di María

gareth-bale

Gareth Bale

7. Wayne Rooney

A Manchester United és az angol válogatott játékosa, Wayne Rooney éppen csak megelőzi a két előző úriembert 11,5 millió eurós bérével.

wayne-rooney

6. Thiago Silva

A sokat emlegetett PSG hátvédje és a brazil válogatott labdarúgója, Thiago Silva 12 millió euróval a hatodik helyet kaparintotta meg.

thiago-silva

5. Jackson Martínez

Jackson Martínez idén igazolt át a kínai Guangzhou Evergrande csapatához, de emellett a brazil válogatott színeiben is játszik. A kolumbiai gólkirály ezért 12,5 millió eurós fizetést kap évente.

jackson-martínez

4. Thomas Müller

Thomas Müller a maga 26 éves korával nem csak az egyik legsikeresebb csapat, a Bayern München színeiben játszhat, de mindezért 13,5 millió eurót is zsebre tehet.

thomas-muller

3. Zlatan Ibrahimovic

A francia PSG és a svéd válogatott csatára, Zlatan Ibrahimovic, aki a divatiparban is bontogatja a szárnyait – alig egy hete, hogy saját ruhakollekciót dobott piacra – 16 millió dollárt keres egy évben, ezzel felállhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

zlatan-ibrahimovic

2. Lionel Messi

A spanyol FC Barcelona színeiben játszó Lionel Messi tehetségéről és játékstílusáról maga Diego Maradona is elismerően nyilatkozott, így talán nem meglepő, hogy a férfi 20 millió eurót söpör be évente a játékával.

lionel-messi

1. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo eredményei vitathatatlanok, a Real Madrid sztárjátékosa 31. éves korára ugyanis szinte mindent elért, amit ebben a sportágban csak lehet, hogy csak néhányat említsünk: háromszoros BL-győztes, háromszoros angol bajnok, kétszeres Spanyol Kupa-győztes és kétszeres Angol Ligakupa-győztes. Ennek fényében talán nem meglepő, hogy 21 millió eurót vihet haza évente, ezzel pedig jelenleg ő a legjobban fizetett futballjátékos.

cristiano-ronaldo

A Nők Lapja 2016/24. számában bővebben olvashattok a futball és a pénz kapcsolatáról, a fociról mint iparágról. A magazin az előfizetőkhöz június 14-én, az újságárusokhoz június 15-én érkezik.

Szöveg: D. A.

Forrás: talksport.com

Fotó: Archív, Pinterest