Felismered a magyar költőóriás versrészleteit? Teszteld magad!

A tragikus sorsú Radnótit élete és költészete is a magyar irodalom legnagyobb művészei közé emelte: szívbemarkoló művei korhű képet festenek élete legfontosabb állomásairól személyes viszontagságain és származásán, a nép és a haza szenvedésén, valamint örök szerelmén, Gyarmati Fannin keresztül. Radnóti Miklós 35 évesen, munkaszolgálatra ítélve vesztette életét (feltehetőleg) 1944. november 9-én. Halálának körülményei mindmáig tisztázatlanok, a legtöbb forrás szerint azonban tarkólövés végezhetett a kimerült és jobb sorsa érdemes költővel. Tömegsírban elhelyezett holttestét 1946. június 23-án exhumálták, ekkor találták meg noteszét is, benne legutolsó lejegyzett művével, a Razglednicák című verssel.

Életére és munkásságára mai kvízünkkel emlékezünk.

Kvíz: Mennyire ismered Radnóti Miklós verseit?

Kiemelt kép, tesztfotók: Getty Images, Wikipedia

Holnaptól kapható az új Nők Lapja A 100 legjobb könyv című bookazine!
Ha szereted a könyveket, szeretsz olvasni vagy könyvet szeretnél ajándékozni, kiadványunk segít a választásban. A könyves listák mellett tartalmas olvasnivalót – interjúkat, novellákat – is kínálunk.
Keresd az újságárusoknál, vagy rendeld meg online 20% kedvezménnyel és ingyenes házhoz szállítással: https://www.mc.hu/aktualis-ajanlatok/100konyv