Indulj el befelé, és ott keresd a Fényt! – Heti csillagenergiák (2022. 10. 24. – 2022. 10. 30.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Az év egyik legintenzívebb időszakban lehet részünk az elkövetkező hetekben. A nap-és holdfogyatkozások transzformatív terében test-lélek-szellem szintjén egyaránt kihívásokkal teli helyzetek adódhatnak életünkben. Az eklipszek ideje a nyári Oroszlánkapuhoz hasonlóan különleges energiakapuként működik, azonban minőségét és témáit tekintve másfajta hatásokat hozhat.
A felemelő, aktiváló minőségek helyett sokkal inkább olyan helyzetekkel szembesít, melyek tükröt tartanak: hol tartunk lélek szintű feladataink megtanulásában? Le tudtuk vonni a megfelelő tanulságokat a nagy leckéinkből? Megtaláltuk már a jó megoldásokat a nehéz helyzetekre? Elindultunk már saját utunk felvállalásának irányába? Ezzel együtt a nyomás fokozott érzésének oka, hogy

idén egy 2003–2004 óta tartó, nagy ciklus záródik le, melynek volt még egy ismétlő pontja 2013–2014-ben.

Utoljára ezekben az években történtek az eklipszek a Bika és a Skorpió jegyekben. Ezáltal olyan érzések, élmények, emlékek kerülhetnek felszínre, melyek akkoriban nagy szerepet játszottak életünkben. Az energiák megélésében sokat segíthet, ha visszagondolunk, ekkortájt milyen fő témák voltak jelen, milyen megoldásokat adtunk a helyzetekre, és milyen tanulságokat vontunk le az akkor megtörtént eseményekből. Mindeközben a Jupiter is hazatér második otthonába, a Halak jegyébe. Felerősödhet spirituális érdeklődésünk, a mélyebb megértés vágya. Érdemes azonban figyelni, illúzióinkra, és arra, hogy a nehéz helyzetekben a spiritualitás útja ne a nehézzel való szembesülés elől való menekülés eszköze legyen csupán.

eklipsz idoszak merkur retrograd asztrologia

Fotó: Getty Images

Nézzük, milyen hatásokra számíthatunk a héten:

Miközben a Napfogyatkozás energiái már a levegőben érezhetők, és mindennél feszítőbb a vihar előtti csend, hétfőn a Mérleg végén járó Hold még az egyensúly témáinak felülvizsgálatára hív. Lelkünk harmóniáját nem tarthatjuk meg mindig, minden esetben: valójában a kibillenésnek való ellenállás is egyfajta görcsös ragaszkodás. Az élet természetének lényege a változás: bátran átengedhetjük magunkat neki! A fejlődésünk abban mutatkozik meg, hogy egyre gyorsabban vagyunk képesek belső nyugalmi pontunk megtalálására: nem tehetjük semmissé a külvilág hatásait, de középpontunkból újból és újból erőt meríthetünk a feladatok megoldásához.

Kedden a Skorpióban járó Hold minőségeire ráerősítenek a napfogyatkozás energiái. Ahogy az égen a Nap, mint a Tudatosságunk fénye elsötétül, azt üzeni: indulj el befelé és ott keresd a Fényt! Ezen az úton megláthatjuk a mélyebb összefüggéseket, és megérkezhetünk a nagy leleplezésekhez.  Fontos élet témáinkra, legnagyobb leckéinkre és tanításainkra láthatunk rá. Felszínre kerülhet mindaz, ami rejtetten a háttérből irányít minket, legyen az egy félelem vagy más emberek felől érkező manipuláció bármilyen formája. A belső átalakulás, egyúttal a fizikai síkra is transzformatív hatást gyakorol: az őszinte szembenézés és a tanulságok levonása által lehetőség nyílik az eddig ismétlődő forgatókönyvek átírására, életünk átalakítására.

A szerdai nap további lehetőséget ad a feldolgozásra, a felszínre emelt dolgok integrálására, magunkon való átengedésére. A Skorpió Hold-Uránusz-Szatrunusz háromszögének energiái által eddig lezáratlan ügyeink végre tehetünk pontot.  Az érzéseinknek utat engedve váratlan megoldások érkezhetnek ott, ahol eddig nem láttuk a kiutat.

A csütörtök reggel még továbbra is Skorpió energiákban telik, majd a délelőtt folyamán megérkezik a Hold a Nyilas jegyébe.

A mélységek megjárása után már egy másik perspektívából szemlélhetjük a történteket, többletjelentéssel gazdagodhatnak tapasztalásaink.

A nagyobb képet látva új célok, új utak jelenhetnek meg szemünk előtt. A Mars-Merkúr trigonnak hála lehetőség nyílhat terveink megvalósításának útjára lépni, ám érdemes az elképzelésekhez, elvárásokhoz való ragaszkodásunkból lejjebb adni, mert a Merkúr-Plútó kvadrátja olyan helyzetekkel lephet meg minket, ahol gyors újratervezésre, alkalmazkodásra lesz szükségünk.

Pénteken a Nyilas Holddal több optimizmust és nagyobb vállalkozó kedvet érezhetünk magunkban. Bátran lépjünk ki komfortzónánkból, nyissuk meg magunkat az új távlatoknak! Nagyszerű nap ez arra is, hogy kimozduljunk, szórakozzunk és társaságba menjünk, leeresszük a fáradt gőzt. 

A hétvégét még a Nyilasban kezdi meg a Hold. Kapcsolódik a Marssal és a Neptunusszal, így felszínre hozva a már halványodó kavadrátjuk energiáit. Felkérdezi tőlünk, hogy terveink, céljaink kapcsán hol vannak illúzióink, hol kergetünk álmokat a valódi a cél helyett. A szembesülések kellemetlensége mindenkiben nagyobb feszültséget teremthet: a Nyilas szókimondó energiái mellett

érdemes megválogatni szavainkat, és én-üzentetekben megfogalmazni érzésvilágunkat a másik fél felé, hogy elkerüljük a felesleges konfliktusokat.

A Bakba lépő Holddal az optimizmus helyét hirtelen felválthatja egy szürkébb szemüveg. Az elkeseredés helyett álljunk meg egy pillanatra és vegyük számba, milyen apró tettek vihetnének közelebb céljainkhoz! Kapcsolódásaink során, ha szükséges, bátran húzzuk meg határaink! Érdemes most felülvizsgálni azt, hogy hol állítunk a határok helyett kemény és áthatolhatatlan kőfalakat a másik féllel szemben a sérüléstől való félelmünk miatt.

 Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu