Minden testalkaton jól mutat Victoria Beckham alkalmi ruhája

Érdemes ellesni az egykori Spice Girl stílustippjeit.

Mint ahogy ebben a cikkünkben is taglaltuk korábban, ha felmerül Victoria és David Beckham neve, egyből egy sikkes, tökéletes megjelenésű házaspár jut eszünkbe: a divattervező feleség és a visszavonult futballista férj párosa maga a megtestesült stílus. Victoriát általában elegáns monokróm szettekben, Davidet pedig remekbe szabott öltönyökben látjuk, de ha visszapörgetjük az idő kerekét, szembesülünk vele, hogy ízlésük nem volt mindig ilyen kifinomult. „Posh és Becks”, ahogy kapcsolatuk hajnalán emlegette őket a sajtó, éveken át a stíluskeresés rögös, vagy inkább szórakoztató útját járták, amelyben egyetlen biztos pontnak az tűnt, hogy összehangolják az outfitjeiket.

(Fotó: Justin GoffUK Press via Getty Images)

Az évek múlásával mindketten rátaláltak a saját stílusukra, a matchy-matchy szettek elmaradoztak. Arra a kérdésre azonban, hogy miért voltak éveken át egymás klónjai, Victoria Beckham csak nemrég adott választ. „Egyszerűen csak tök jó ötletnek tűnt akkoriban – magyarázta a divattervező a The Tonight Show with Jimmy Falon című műsorban. – Tényleg tök jónak. Naivak voltunk, és semmit sem tudtunk a divatról.”

Ez azóta megváltozott, mert mindketten kifejezetten stílusosak lettek (bár véleményünk szerint akkoriban is azok voltak, legfeljebb utólag hat furcsán az a trend), ráadásul Victoria egy egész divatbirodalmat épített fel: más márkákkal való együttműködéseket követően 2008-ban elindította saját márkáját, amit 2011-ben egy alacsonyabb árfekvésű (diffúziós) részlege is követett. Így érdemes meghallgatni a tanácsait, mert ha csinos öltözködésről van szó, akkor az egykori Spice Girl bizony nem nagyon tud mellélőni. (A szépségápolási rutinja is igazán meggyőző, amiről már szintén írtunk korábban.)

Victoria gyakran oszt meg apró részleteket az életéből az Instagramon, így tett hétfőn is, amikor férjével elmentek vacsorázni Londonban, amire felfigyelt a brit Hello magazin is, és közölte a fotót.

Az ominózus ruha (Screenshot: Hello/Instagram)

A sajnos azóta már nem elérhető képen (mert az Instára kitett sztorik 24 után eltűnnek) VB egy gyönyörű selyemruhát viselt, amelyet egy egyszerű, vékony vonalú kardigánnal kombinált, ami a különc ízléséről ismert hírességtől igazán klasszikus megjelenés, ami ráadásul mindenkinek jól áll. Ráadásul ebben a szezonban biztosan találunk az üzletekben hasonló darabokat, így könnyedén le tudjuk utánozni a szettet, amikor valamilyen kiöltözős alkalomra készülünk – vagy akár „csak” egy hétköznapra is, hiszen az már köztudott, hogy az öltözködés lehet kifejezetten örömforrás is. 

Szerencsére Victoria nem csupán egy este viselt hasonló szettet; többször húzott már magára selyem(nek tűnő) ruhát, ami szintén tökéletes inspirációt nyújthat, sőt, a saját kollekciójában is gyakran tér vissza ehhez a nőies anyaghoz és fazonhoz. 

Így viseljük!

  • A selyem és szatén anyag a luxust csempészi a megjelenésünkbe, míg a kötött kardigán tompítja az anyag hűvösségét, melegít, és – nem utolsó sorban – jótékonyan elfedi azt is, ha a karunk vagy vállunk kicsit erősebb.
  • Színek tekintetében bármelyiket választhatjuk, nem lőhetünk nagyon mellé, mivel most is érvényes a „minden divatos” elv, de a legjobb választást a klasszikus színek – fekete, sötétzöld, fehér – jelenti, hiszen ezek emelik ki leginkább a fazon és a nemes kelme eleganciáját. Ha feketében szerezzük be, akkor pedig igazán változatos darabjává válhat a gardróbunknak.
  • Fontos, hogy pánt nélküli melltartót viseljünk alatta, vagy pedig mondjunk le róla, mert nagyon kiábrándítóan tud hatni a vékony pántok alól kibukkanó vastag másik. 
  • Az ékszerek terén törekedjünk arra, hogy visszaadjuk az anyag fényét, így nemcsak megengedett, hanem egyenesen „kötelező” a csillogó nyaklánc és fülbevaló. Ha viszont nem szeretjük a köves darabokat, akkor valamilyen nemesfémmel passzintsuk. Hogy arannyal vagy ezüsttel, az már egyéni ízlés – és a ruha színének – kérdése.

A galériánkra kattintva mutatjuk a kedvenceinket:

Galéria | 8 kép

Kiemelt kép: Karwai Tang/WireImage/Getty Images