Ideje útnak indulni az önazonosság felé! – Heti csillagenergiák (2022. 10. 17. – 2022. 10. 23.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Ezen a héten Mérleg havából szép lassan átlépünk a Skorpió időszakába. Az egyensúlyra való törekvésnek búcsút intve, markáns energiákkal indulunk neki az év befelé forduló szakaszának. A zodiákusban a Skorpió uralja az átalakulás folyamatait és a lélek mélységeit.

A Skorpió hava

Azok az emberek, akik erősen érintettek ezzel a jeggyel, nem tartoznak a középvonalas típusok közé: szeretik, ha a dolgok egyértelműek, és nem félnek hangot adni véleményüknek. Magánéletükről nem sokat árulnak el, de fontos számukra, hogy legyen mögöttük egy érzelmi biztonságot nyújtó közeg. A Skorpió havában a mi életünkben is jobban előtérbe kerülhetnek ezek a minőségek.

Ideje megmutatnunk igazabb önmagunkat, útnak indulni az önazonosság felé,

és a szürke-zóna helyett feketén-fehéren (vagyis tisztán) látni a dolgokat, egyértelműen kommunikálni álláspontunkat! Érdemes azonban lelkiekben felkészülni: az ilyen fajta változ(tat)ások mélyreható, átalakító folyamatokat indíthatnak el életünkben, emberi kapcsolódásainkban.

 

Útnak indulni önmagunk felé. Fotó: Getty Images

A Skorpió energiákban nagyon nem mindegy az sem, merre szúr az a bizonyos fullánk! Fontos, hogy a szélsőségesség és az érzelmi elszigetelődés helyett az intenzív érzéseknek olyan módon adjunk teret, hogy azzal ne okozzunk kárt másoknak. A hónap alaphangját megadja, hogy a Nap a Vénusszal karöltve lépi át a Skorpió küszöbét, ezáltal lesznek témák, amiktől továbbra sem búcsúzhatunk el a jegyváltással: a kapcsolódásaink, a pénzügyeink és az értékrendek kérdései továbbra is terítéken maradnak. Ez az energia rámutat arra is, hogy ideje fejlődnünk önszeretetünkben, felismerni eddig rejtve maradt belső, lelki értékeinket. A Nap, mint a tudatosság fénye világítja meg a Vénusz által mindazt, amit az életünkben értékesnek, szépnek és szerethetőnek találhatnánk, csak eddig nem vettük észre.

Nézzük meg részletesebben a napokat!

Hétfőn a Nap és a Mars trigonja által megtámogatva tudatos, átgondolt lépéseket tehetünk céljaink eléréséért. A Rák Hold és a Mérleg Vénusz kapcsolódásával fontossá válik, hogy ezek a lépések szívből-lélekből, a lehető leginkább önazonos módon történjenek, így elkerülhetjük azokat a helyzeteket, ahol a megalkuvás miatt legmélyebb igényeinket és vágyainkat nyomjuk el.

Az Oroszlánba lépő Hold által a keddi napon a bátorság és az eltökéltség energiái csatlakoznak a korábbi megvalósító minőségek mellé. Ezen a napon könnyen teret adhatunk kreativitásunknak és bátran hódolhatunk kedvenc hobbinknak is. Kedvet kaphatunk vásárlásra, ruhák, divatcikkek beszerzésére, ám érdemes figyelni, mert a Kos Jupiter-Oroszlán Hold trigonnal hajlamosabbak lehetünk a túlköltekezésre.

Szerdán a Nap-Plútó kvadrátja felhívja a figyelmünket azokra a helyzetekre életünkben, amelyek nem az egyenrangúságon alapulnak. Ez a felismerés ajtót nyit, hogy tudatos szintre emelhessük ezekhez való hozzáállásunkat. Az Oroszlán Hold a Szaturnusz-Uránusz erőterében állva felteszi a kérdést: Melyik szerepet választod? A nehéz helyzetekbe belemehetünk mesterkélt büszkeséggel vagy emelt fővel és tartással. Választhatjuk, hogy gyermeki énünkből, daccal válaszolunk a nem méltó viszonyulásra, vagy azt is, hogy a felnőtt szerepünkbe beleállva határt húzunk a másik féllel szemben. Az Ikrek Mars-Mérleg Vénusz trigonja segít minket, hogy erőszakmentes módon, de az igazat kimondva tudjuk megtenni mindezt.

A Vénusz-Plútó kvadrátja csütörtökön érkezik meg hozzánk. Ez a feszítő energia kapcsolódásaink igazságtartalmára, valódi mélységére és játszma-helyzeteire mutat rá. A felszínre hozhat minden olyat, amelyről eddig igyekeztünk tudomást sem venni. Intenzív érzelmek megmozgatása által hív a fejlődés útjára. Ez a hatás rámutat, milyen belső dinamikáink vezettek oda, hogy belecsússzunk az adott játszma helyzetekbe. Az Oroszlán Hold is kapcsolatba kerül a Bak Plútóval: bár energiájuk nehezen összeegyeztethető, mégis szükségünk lehet rá, ha változtatni szeretnénk felismeréseink nyomán. Ők ketten arra invitálnak minket, hogy lépjünk rá az önazonossághoz vezető útra, amelyen haladva elérhetünk a játszmamentes, őszinte kapcsolódásokhoz.

Pénteken a Szűz Hold a dolgaink rendezésére, rendszerezésére hív. A változó-föld minőség által kiváló nap ez, hogy változtassunk valamit a környezetünkön, a fizikai sík szintjén. Kedvet kaphatunk egy nagyobb takarításra vagy otthonunk átrendezésére. Ha mostanában azt éreztük, nagyobb rendszer kéne életünkbe, most minden támogatást megkaphatunk egy új napi rutin kialakításához! Mentális és testi egészségünk egyaránt előtérbe helyezhetjük: egy kiadós délutáni séta után szenteljünk időt a hét történéseinek számbavételére akár egy hosszabb-rövidebb naplózás keretén belül.

A hétvégén a Nap és a Vénusz együttállásával köszönt ránk a Skorpió hónap. Ahogy a Hold szemben áll a Neptunusszal majd a Jupiterrel, lehetőséget teremt annak felismerésére, melyik kapcsolódásunkban szeretnénk túlzottan megfelelni a másik félnek, hol nem tudjuk még önmagunkat választani. Rávilágíthat túlzott elvárásainkra, és arra is, hol vagyunk a kelleténél kritikusabbak. A Hold-Uránusz trigonja ezzel együtt a megszokásokat felrázva teret adhat az újnak, míg a Merkúr-Szaturnusz trigonja segíthet, hogy higgadtan kezelhessük a felmerülő helyzeteket, és ne hozzunk átgondolatlan döntéseket!

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu