Lássuk, kinek lesz most dolga önismerettel és megbékéléssel!

Nem érzed az összhangot a környezeteddel, van, hogy úgy gondolod, hogy mindenki ellenség? Senki nem ismer el, nem lát, nem szeret téged? A legjobbakkal is előfordul ez az állapot, mindenkinek vannak ilyen periódusai legalább egyszer egy évben. Az esztendőnek ebben az időszakában pedig a következő csillagjegyek vannak soron, nekik van dolguk az alaptalan önsajnálattal, az önismerettel, és természetesen a rendkívül fontos megbékéléssel is.

Ha van ilyen csillagjegyű ember a környezetedben, legyél vele türelmes!

Oroszlán

Mostanában túl sok minden történik az Oroszlánnal. Lehet, hogy költözött, új munkahelyen kezdett vagy legalábbis a főnöke új lett. Randevúkra is sor került, de legalábbis alkalmi légyottokra…

Az a helyzet, hogy ez minden csillagjegynek sok lenne, az élet ennyi területén nemcsak helyt állni, de kihívásokkal, izgalmakkal szembenézni. Amikor az ember azt sem tudja, hogy mi a helyes, mikor dönt jól vagy rosszul. Érthető, hogy legszívesebben ágyban maradna, magára húzná a paplant is, a telefont pedig egyszer az életben kikapcsolná. Na persze erre nincs mód, részt kell venni a mindennapok forgatagában, ahol másik is észreveszik, ha az ember nincs passzban, ha hibázik. De aggodalomra semmi ok, ezek az emberi tulajdonságok most csak rokonszenvesebbé teszik az Oroszlánokat.

Kos

A Kos mostanában nem nagyon alszik, és ezt a problémát még magának is alig hajlandó beismerni.  Gyengeségnek tartja ugyanis, hibának, hogy ólmos fáradtsága ellenére nem tud megoldást találni sem alvási problémáira, sem azokra a gondokra, amik kiváltják. Persze mindettől feszült, és ez látszik is rajta. A károk mérséklése érdekében érdemes határokat kijelölni mind a magánéletben, mind a munkahelyen. Nem kell plusz terheket bevállalni, még több érzelmet belevinni az életbe, ami éppen alapból sem könnyű. Minél gyorsabban próbálja csökkenteni a Kos a terheit, annál hamarabb lesz lehetősége elmélyedni a valós problémában, megnevezni a kiváltó okot, esetlegesen arra megoldást találni – és ezáltal gyorsabban megtalálni az utat régi önmagához.

Nyilas

A Nyilas mostanában nem tudja eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen. Sok jó dolog történik vele, és talán ettől túláradóak az érzelmei, mindenesetre nem mer örülni, inkább bűntudatot, lelkifurdalást érez. Meg sem tudja pontosan fogalmazni, hogy mi a probléma, csak azt, hogy nem meri jól érezni magát a bőrében. Hajlamos azon is túl sokat gondolkodni, szorongani, hogy nem viselkedik mindig megfelelően, esetleg hibát vét a munkahelyén, rosszul szól az anyósnak, és ennek beláthatatlan következményei lehetnek. Szóval érzelmileg terhelt a periódus, ezért talán könnyebb úgy túllenni rajta, ha az ember azokkal van, akiket szeret, akikben megbízik, ahol nem kell azon gondolkodni, hogy mit beszél, akikkel úgy csinálhat programot, hogy nem kell a viselkedést túlzásba vinni. Talán így hamarabb helyrerázódik. Mindenesetre érdemes kevesebb közösségi médiát használni az idegeket kímélendő, és olyan rendezvényeken sem muszáj résztvenni, amiken csak kipipálják a jelenlétet, de a Nyilas maga nem épül belőle sem anyagilag, sem érzelmileg.

Kiemelt kép: Getty Images