Kérjük a koordinátákat az örök fiatalság forrásához!

Amikor fellapozzuk a családi fotóalbumunkat, az érzés keserédes: örömmel nézegetjük a régi képeinket, és közben előtörnek belőlünk a szebbnél szebb emlékek is, ugyanakkor nem tudjuk nem észrevenni, hogy a sok évvel ezelőtti fotókon még mennyivel tónusosabb volt az állvonalunk, mennyivel kevesebb nevetőráncunk volt… És akkor itt vannak azok a sztárok, akik nem, hogy nem öregedtek az elmúlt évtizedekben, de jobban néznek ki, mint valaha. Vajon mi lehet a titkuk? Persze a híres énekesnők és színésznők gyakran egy ügyes kezű plasztikai sebésznek vagy kozmetológusnak köszönhetik, hogy ennyire jól néznek ki, az alábbi esetekben azonban főleg a genetika és az egészséges életmód lehet a kulcs.

Jennifer Lopez 1997-ben és 2022-ben

Fotó: Getty Images

Az énekes-színésznő nyáron töltötte be az 53-at, ennél szuperebb formában pedig talán sosem volt. Egyértelmű, hogy ragyogásához a szerelem is hozzájárul, Ben Affleckkel újraélesztett kapcsolata tökéletesnek tűnik – akárcsak az alakja. Jennifer Lopez még 2021-ben mesélt arról az amerikai InStyle-nak, hogy ma már nem úgy edz, mint huszonévesen. „Szimplán keményebben és okosabban mozgok. Sokkal inkább az egészségem érdekében teszem, mint az alakomért, ami vicces. Ha a jó cél érdekében csinálod, jobban nézel ki!” Ami pedig bőre fiatalságát illeti: első számú bőrápolási tippje, hogy minden áldott nap viseljünk fényvédőt.

Jennifer Aniston 1995-ben és 2021-ben

Fotó: Getty Images

Az Emmy-díjas színésznő ma is úgy néz ki, mint amikor a kilencvenes években a Jóbarátok Racheljét alakította. Az 53 éves Jennifer Anistonról tudni lehet, hogy a kultikussá vált sorozat forgatásának minden egyes napján ugyanazt ette, azóta azonban változtatott étkezési szokásain. „Az általános filozófiám, hogy egészségesen kell táplálkozni. Tiszta sor: egyél annyi biogyümölcsöt- és zöldséget, amennyit csak tudsz, tartsd alacsonyan a cukorbeviteledet, igyál sok-sok vizet és aludjál nagyokat” – osztotta meg életmódtippjeit a Yahoo Fooddal. A bőrápolásban pedig a kevesebb több elvét vallja: kényeztessük magunkat finom krémekkel, de ne terheljük túl a bőrünket.

Catherine Zeta-Jones 1999-ben és 2022-ben

Fotó: Getty Images

Az Oscar-díjas színésznő hosszú évek óta él boldog házasságban a nála 25 évvel idősebb Michael Douglasszel. Hacsak nem közös képet látunk róluk, képtelenség megállapítani, hogy a fotó az ezredforduló környékén vagy mostanság készült – az 53 éves Catherine Zeta Jones semmit sem változott! Saját bevallása szerint fiatalos megjelenését annak köszönheti, hogy állandó mozgásban van: úszik, teniszezik, szobabiciklizik, szteppel és otthon is edz, mondta el a W magazinnak.

Beyoncé 2001-ben és 2022-ben

„Neked is ugyanúgy 24 órából áll a nap, mint Beyoncénak” – szól az internetes mondás, amelynek üzenete, hogy minden csak akarat kérdése. És ha a 41 éves énekesnő a növényi alapú étrendjének köszönheti, hogy az elmúlt húsz évben egy évet sem öregedett, akkor mi is kellő motivációt érzünk arra, hogy búcsút intsünk a májas hurkának és tokaszalonnának. Azt állítja, sosem feküdt még kés alá, fiatalos vonásaiért a háromlépéses bőrápolási rutinja felelős: „Tisztítás, hámlasztás, maszk – nagyjából ennyi vagyok.”

Eva Longoria 2001-ben és 2022-ben

Fotó: Getty Images

Minden alkalommal, amikor szembejön velünk egy fotója az Instagramon, el kell gondolkoznunk: vajon Eva Longoria nosztalgikus hangulatban van, és a Született feleségek idejéből posztolt egy képet? A 47 éves színésznő azt mondta az ausztrál Vogue-nak, hogy kortalan szépségében nincs semmi titok: „Diéta és mozgás. Sokan, akik azt mondják, hogy diétáznak, nem mozognak. Vagy naponta futnak, de nem táplálkoznak jól. Mindkettőre szükség van.” Aki pedig hasonlóan kortalan külsőre vágyik, annak azt javasolja, bánjon csínján a sminktermékekkel: „Az emberek általában azt hiszik, hogy a fiatalos megjelenés titka a smink, pedig valójában a bőrápolás a lényeg. Ha nem szép a bőröd, és magadra pakolsz egy csomó festéket, csak öregebbnek fogsz tűnni.” 

Van, amit elleshetünk

Csodálhatjuk és irigyelhetjük is ezeket a kivételes szépségű nőket, mindkét reakció teljesen normális. Ha viszont szeretnénk utánozni is őket, nincs mese, kicsit aktivizálnunk kell magunkat. Bár tény, hogy egészen más lehetőségeink vannak, mint az ünnepelt és jómódú sztároknak, egy-egy tanácsukat bátran átültethetjük a saját mindennapjainkba is. Abból, ha keményen sportolunk, mint JLo, ha kevesebb állati eredetű élelmiszert eszünk, éppúgy, ahogy Beyonce, vagy ha elfogadjuk, hogy alakunk és egészségünk tartósításához mozgásra és diétára egyszerre van szükség, baj biztosan nem lehet. Egészségesebb, hosszabb élet és egy kis plusz önbizalom viszont annál is inkább származhat belőle.

Ne feledjük: a szépség – pláne, ha odafigyelünk annak ápolására – valóban kortalan. 

Kiemelt kép: Getty Images