A Jóbarátok forgatásán kivétel nélkül ez a fogás került a tányérjára.

Courtney Coxnak köszönhetjük, hogy bennfentes információink vannak arról, milyen étrendet követtek a Jóbarátok női főszereplői az ikonikus sorozat forgatása alatt. A Monica Gellert alakító színésznő a Los Angeles Timesnak adott interjújában mesélt arról, hogy Jennifer Anistonnal és Lisa Kudrow-val tíz éven át minden egyes nap együtt ebédelt. „És minden alkalommal ugyanazt ettünk, Cobb salátát – magyarázta. – De nem is igazán Cobb saláta volt. Vagyis Cobb saláta volt, amit Jennifer felturbózott pulykabaconnel, csicseriborsóval és nem tudom, még mivel. Értett az ételekhez, ami sokat segített. Elvégre, ha ugyanazt a salátát eszed tíz éven át minden nap, akkor nem árt, ha az egy jó saláta, nem igaz?”

Lisa Kudrow, Courteney Cox, Jennifer Aniston és Matt LeBlanc a Jóbarátok egyik jelenetében. Fotó: Paul Drinkwater/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images

Való igaz, olyannyira, hogy a TikTokon – kisebb fáziskéséssel, csupán 12 évvel Courtney Cox interjúja után – trend lett a Jennifer Aniston-féle (vagy ha úgy tetszik, Rachel Green-féle) saláta újrakreálása, felhasználók tucatjai készítik el a saját verziójukat. Ki fetával, ki petrezselyemmel, ki bulgurral teszi extrábbá az egészséges fogást.  De mi is az a Cobb saláta? A tengerentúlon olyan kedvelt étel, hogy a népszerű amerikai online szótárban, a Merriam-Websterben saját szócikke van, e szerint:

„kevert saláta, amely jellemzően apróra vágott csirkéből vagy pulykából, paradicsomból, baconből, keményre főzött tojásból, kéksajtból és salátalevélből áll, vinaigrette-tel nyakon öntve.”

Aki kedvet kapott hozzá, a Nosalty gyűjteményében is talál hozzá receptet, amely a besorolása szerint „könnyen” és „nagyon gyorsan” elkészíthető.  

Fotó: Getty Images

Ugyan a Cobb saláta – a hozzávalók listája alapján – kifejezetten ízletesnek és egészségesnek tűnik, senkit sem bíztatunk arra, hogy holnaptól 2032-ig minden áldott nap ezt ebédelje. Az egészséges, kiegyensúlyozott étrendnek ugyanis alapfeltétele a változatosság, Jennifer Aniston salátadiétája pedig bőven kimeríti az egyoldalú táplálkozás fogalmát.   

Kiemelt kép: Getty Images