Az 54 éves énekesnő kortalan szépség.

A többszörös Grammy-díjas kanadai énekesnő nevéhez számtalan világsláger fűződik – neve hallatán sokunk önkéntelenül is elkezdi énekelni magában a Titanic főcímdalát, a My Heart Will Go Ont –, az utóbbi években mégsem a dalaival, hanem megjelenésével került a figyelem középpontjába: a párizsi divathét állandó vendégeként extrábbnál extrább szettekben szokott megjelenni, a Vanity Fair a Paris Fashion Week „vitathatatlan győzteseként”, míg a The Guardian „a divat vidám új királynőjeként” is hivatkozott már rá.

Celine Dion a 2020-as Alexandre Vauthier Haute Couture bemutató előtt. Fotó: Pierre Suu/Getty Images

A vagány, szemkápráztató megjelenéshez persze hozzátartozik, hogy az 54 éves Celine Dion lényegében túlragyog mindenkit: arcbőre élettel teli, feszes és üde. Vajon mi a titka?

Szerencsére az énekesnő az elmúlt években sok mindent elárult a szépségápolási szokásairól – többek között azt is, hogy nem hisz a szépségtitkokban. „Ha egy nőnek van egy praktikája, azt nem lenne szabad magában tartania” – mondta a This Morning című magazinműsorban még 2019-ben. Az alábbiakban sorra is vesszük, ő milyen szépségtrükköket osztott meg mostanság.

Mindössze három lépés

Celine Dion a kevesebb néha több elvét követi, ha szépségápolásról van szó, rutinja mindössze három lépésből áll. Reggel és este is tisztítsd meg az arcod, hidratálj, és tartsd tisztán a termékeket is, amelyeket használsz. Ez utóbbi alatt érti például a sminkecsetek alapos és rendszeres tisztítását is, mert mint mondja, a színpadon állni izzasztó dolog, nem akarja, hogy a beszennyezett ecsetek problémákat okozzanak, amikor újra érintkeznek a bőrével.

Bombabiztos smink

Ami pedig a színpadi sminket illeti, az olajbázisú sminktermékekre esküszik, ezek ugyanis nem kenődnek el, ha a lámpák erős fényétől izzadni kezd vagy legördül egy-egy könnycsepp az arcán. Az énekesnő a sminktermékeket sem szereti halmozni: kötelező kellékei közé csupán a korrektort, a púdert és a szemöldökceruzát sorolja. „Imádom magam elkészíteni a sminkem, imádok játszadozni vele – mondta az ausztrál Nine magazinnak. – Szeretek világos korrektort tenni a szemem alá, amely megnyitja a tekintetem, majd ezt egy kevés púderrel fixálni, illetve ráerősíteni szemöldökceruzával a szemöldökömre, hogy harmonikusabbá váljon az arcom.” És bár szívesen sminkel, abból sem csinál ügyet, ha natúr arccal kapják lencsevégre, van, hogy ő is posztol magáról sminkmentes fotót:

Instant arckontúremelő

Hogy kés alá feküdt-e már, azt nem tudni, viszont azt igen, hogy van egy remek módszere, amely felér egy azonnali facelifttel. „Ha a hajamat kontyban, a fejem tetején viselem, az kissé megemeli arcomat” – nyilatkozta a This Morningban. Simább, feszesebb, kontúrosabb arc egy hajgumi vagy néhány hajtű segítségével, ez aztán az okos megoldás!

Celine Dion egy 2019-es londoni koncertjén. Fotó: Dave J Hogan/Getty Images

Jótékonyan hat a hangra és a bőrre is

Szenzációként számolt be a sajtó 2002-ben (amikor Celine Dion a Las Vegas-i Caesars Palace-ban volt állandó fellépő) arról, hogy a díva kétmillió dolláros párásító készüléket szereltetett be a szálloda színpada fölé, hogy megóvja a hangját a sivatag szélsőséges, száraz klímájától. A Women’s Health magazin szépségszakértője szerint a megfelelő páratartalmú levegő nemcsak a hangjának tett jót, hanem a bőrének is – elvégre a száraz bőr fakóbbnak, ráncosabbnak hat.

Kiemelt kép: Getty Images