Őszi divatszínek: 4 meglepő, de imádni való árnyalat

Sosem volt még ilyen üdítő az őszi színpaletta!

Ahogy tavasszal a virágminták, ősszel olyan automatikus visszatérők a barna, a vörös és az okkersárga különböző árnyalatai. Az őszi erdő színei gyönyörűen mutatnak kabátokon, kosztümökön és az ilyenkor hordott kiegészítőkön is, ráadásul ezek a mély, fáradt, tompa tónusok még a nyarat sirató hangulatunkkal is jól rezonálnak. Aggodalomra semmi ok, a kávébarna, a téglavörös és a mustársárga idén ősszel is trendi lesz, de a divattervezők néhány, első látásra meglepő alternatívát is kínálnak azoknak, akik friss, izgalmas, szokatlan színekbe burkolózva szeretnék átvészelni ezt a szeszélyes évszakot.

A 2022-es őszi–téli divatbemutatók képeit nézegetve kétszer is csekkolnunk kellett, hogy nem tavaszi–nyári kollekciók vonultak-e a kifutókon, ugyanis a modellek jelentős része tetőtől talpig pasztellszíneket viselt. De ha a cukorkaárnyalatok működnek tavasszal, miért ne hordhatnánk őket ősszel is? Ezek a halvány holmik ráadásul egymással is remekül kombinálhatók, így maximálisan kihasználhatók. Érdekes, hogy míg a kékből, a lilából és a zöldből a legvilágosabb változatokra szavaztak a tervezők, addig a rózsaszínnek a legélénkebb verziójába szerettek bele – Pierpaolo Piccioli, a Valentino kreatív igazgatója például olyannyira, hogy a teljes kollekcióját (és még a kifutót is) magentába borította.

Pink, fukszia, magenta

Valentino (Fotó: Peter White/Getty Images)

Chanel (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

A már említett Valentino divatház is a Barbiecore stílust élteti, amely lényegében nem más, mint a Barbie-láz. Legfőbb tünete, hogy nem tudunk elég pink holmit magunkra venni. De a legjobb a mellékhatása: garantáltan jókedvünk lesz ennyi vibráló színtől. A jókedv pedig igencsak elkél ezekben a (minden lehetséges értelemben) borús időjben – nem véletlenül volt már menő idén év elején is az örömöltözködés. Hogy mi ez, arról mi is írtunk már korábban.
GALÉRIA:

Galéria | 4 kép

Lila

Off-White (Fotó: Peter White/Getty Images)

Jil Sander (Fotó: Pietro D’Aprano/Getty Images)

Stella McCartney (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Ha jobban belegondolunk, nem is olyan meglepő az a rengeteg lila szett, amelyet az őszi–téli kifutókon láthattunk, hiszen a Pantone Intézet a 2022-es év színének a Very Perit választotta. Nem kell ehhez a különleges lilához ragaszkodnunk, jöhetnek a levendulalilák, orgonalilák is, amelyek a sötétebb árnyalatokkal, például püspöklilával vagy padlizsánlilával is jól mutatnak.
GALÉRIA:

Galéria | 4 kép

Kék

Louis Vuitton (Fotó: Peter White/Getty Images)

Balmain (Fotó: Peter White/Getty Images)

Fendi (Fotó: Jacopo Raule/Getty Images)

A kék valamelyik árnyalata mindig főszereplő a divat színpalettáján. És bár a kobaltkék most nagyon trendi, egy tucat tervező szavazott inkább az égszínkékre. Milyen igazuk van: ha már az esőfelhőktől vagy a ködtől nem látni az eget, legalább a ruhatárunkban jelenjen meg. Fehérrel kombinálva mennyei az összhatás!
GALÉRIA:

Galéria | 4 kép

Zöld

Rick Owens (Fotó: Peter White/Getty Images)

Givenchy (Fotó: Peter White/Getty Images)

Cecile Bahnsen (Fotó: Kristy Sparow/Getty Images)

A kékhez hasonlóan a zöld is uralkodó szín volt az utóbbi években. Eddig az élénk, erőteljes árnyalatait preferálták a dizájnerek, idén őszre azonban jóval visszafogottabban adagolják a festéket: mentazöld, pisztáciazöld és káposztazöld holmikkal tölthetjük meg a gardróbunkat.
GALÉRIA:

Galéria | 4 kép

Kiemelt kép: Getty Images