A Pantone Színintézet szerint tobzódni fogunk a színekben jövőre.

A Pantone Színintézet előrejelzései az egész világra hatással vannak: a divat, a lakberendezés és megannyi kreatív terület szakembereinek munkáját befolyásolja, hogy a jelentésekben milyen árnyalatok szerepelnek. Arra ugyan még várnunk kell, hogy a Pantone kihirdesse a 2022-es év színét, az intézet egy sajtóközleményben csepegtetett információkat arról, milyen színtrendekre számíthatunk jövőre.

A Pantone 2022-es tavaszi–nyári trendjelentését a New York-i divathét alatt adták ki, hiszen a divatiparra és a lakberendezésre épp úgy vonatkoznak jóslataik. A közleményben tíz különleges árnyalatot neveznek meg, amelyek szerintük előtérben lesznek a következő évben. „

A 2022-es tavaszi–nyári színek egyesítik minden vágyunkat, némelyek ismerősségük révén hatnak ránk nyugtatóan, némelyek örömteli kalandokra biztatnak.

A színek széles skálájával ünnepelhetjük a játékosságot” – nyilatkozta Leatrice Eiseman, a Panton Színintézet ügyvezető igazgatója.  Vegyük szemügyre őket!

Vibráló alapszínek

Fotó: Getty Images

A Pantone jelentésében nagy szerep jutott a három elsődleges színnek. Ott van az élénkpiros „tűzvirágfa”, amelyből csak úgy árad az optimizmus, a vidám sárga „nárcisz”, amely a tavaszi kerteket idézi, valamint az „ejtőernyős” névre keresztelt ragyogó királykék, amely kellő hűvösséget kölcsönöz a másik két színnek. Elsősorban a dekorációban érdemes bevetni őket.

Ismerős, semleges árnyalatok

Fotó: Getty Images

A jól variálható semleges színek, mint a csokoládébarna, a homokszín, a bézs és a világosszürke sosem mennek ki a divatból. Segítségükkel varázsolhatjuk a leginkább otthonossá azokat az élettereinket, ahol a pihenésé és a feltöltődésé a főszerep. A „tökéletesen halvány” a natúr festővászonra, a „coca mocha” a tejeskávéra, míg a „mákszem” árnyalat a betonszürkére emlékeztet minket. És a minimalizmus szerelmeseinek legnagyobb örömére a „hófehérke” fantázianevű, vakítóan fehér tónus is szerepel a 2022-es listán.

Természet ihlette színek

Fotó: Getty Images

A trendjelentés zöldjeit és kékjeit a természet inspirálta. A „gleccsertó” egy hideg középkék, amely valóban a jeges vizet idézi, és nyugtatótan hathat ránk a nappaliban vagy a hálóban. A tompán zöld „bazsalikom” a konyhában és a fürdőszobában mutathat jól, akik pedig drámaibb terekre vágynak, a mély „kikötőkék” árnyalatot kérjék a szobafestőjüktől.

Játékos pasztellek

Fotó: Getty Images

A lágy cukorkaszínek, mint a púderrózsaszín és a babakék, mindenkit felderítenek. Az „ökörnyálrózsaszín” ugyan nem hangzik valami bizalomgerjesztően, mégis egy igazán kedves, puncsfagyira emlékeztető árnyalat, amely azonnal barátságosabbá teheti az otthonunkat, míg a világoskék „vattacukor” a konyha vagy a fürdőszoba csempéin muthathat igazán jól.

Kiemelt kép: Getty Images