Harry Styles keményvonalas rajongói gyűlölik Olivia Wilde-ot

Maguk az érintettek reagáltak az őket célzó gyűlölködésre és kegyetlenkedésre.

Korábban már írtunk arról, hogy Harry Styles a zene mellett építgetni kezdte színészi karrierjét is: miután néhány éve egy fiatal katonát alakított a Dunkirk című háborús filmben, az ősszel mozikba kerülő Don’t Worry Darling (Ne aggódj, kedvesem!) című filmben Florence Pugh és Chris Pine oldalán ismét vásznon láthatjuk majd. 

A filmen rendezőként és színészként is dolgozó Olivia Wilde-dal Harry 2021 januárja óta alkot egy párt, és bár egészen diszkréten kezelik kapcsolatukat, a One Direction egykori énekesének rajongói szinte folyamatosan kritizálják viszonyukat (főleg a köztük lévő korkülönbség miatt – Olivia 38, Harry 28 éves).

Jóllehet az érintettek keveset árulnak el kapcsolatukról a nagyvilágnak, a színésznő korábban szerényen úgy fogalmazott, hogy élete legjobb korszakát éli éppen – és lássuk be, Harry is igencsak boldognak tűnik mellette a róluk készült lesifotókon. 

Nemrégiben azonban hosszas hallgatás után a pár mindkét tagja mesélt arról, hogy pontosan mivel is kell szembenézniük nap mint nap Harry keményvonalas rajongóinak „köszönhetően”. Az énekes a Rolling Stone magazinnak adott interjút a héten, amelyben részletesen szólt a rajongótábora vegyes reakcióiról, valamint leszögezte, hogy a gyűlölethullám, amit bárki olyan kap, akivel ő kapcsolatba kerül, „nyilvánvalóan nem tölti el jó érzéssel”.

Az énekes igyekszik éles határokat húzni a nyilvános és a magánélete között; jellemzően csak „munkahelyi dolgokról” (az ő esetében turnékról, filmpremierekről) posztol Instagramon, a TikTokot pedig egyáltalán nem is használja, de bizonyos esetekben bármennyire is igyekszik, ezek a határvonalak elmosódhatnak (például most, hogy a szerelmével együtt dolgozik egy projekten).

Ennek eredményeképp potenciális partnereivel kénytelen bizarr és kellemetlen beszélgetésekbe elegyedni már a randizás fázisában. „El tudod képzelni, hogy elmész valakivel a második randitokra, és belekezdesz, hogy: »Oké, van a dolgoknak ez a része, ezt-és-ezt fogják mondani, őrület lesz az egész, nagyon gonoszak lesznek, de ez mind nem valódi…. Na de egyébként mit rendeljünk?«” – írta le az átlagember által elképzelhetetlen, de számára teljesen valós szituációkat az életében. „Nyilvánvalóan nehéz azt érezni, hogy ha bárki közel kerül hozzám, az azt jelenti, hogy a Twitter egy sarkában kipécézik… Én mindig csak énekelni akartam. Nem akartam belekeveredni annak az árán, hogy ezzel bántsak másokat” – magyarázta a sztár. 

Olivia Wilde pedig a gonoszkodó rajongók célkeresztjéből (ezidáig legfeljebb királynőktől látott szelídséggel és eleganciával) azt üzente, a kedvese támogatói bázisát alapvetően „mélyen szerető embereknek”, egy elfogadó közösségnek látja, akikre általánosságban egyáltalán nem jellemző a gyűlölködés, sőt, „többségében a kedvesség igazi bajnokai” – fogalmazott. Az időnként irányukból mégis megtapasztalt kegyetlenség és mérgező negativitás a színész-producert pedig csupán amiatt lepi meg, hogy véleménye szerint kedvese, Harry „minden ilyesminek az ellentéte”. 

Kiemelt kép: Olivia Wilde 2021. december 8-án – Stefanie Keenan/Getty Images