Betegsége miatt kellett másik országba költöznie a fiatal hírességnek

Florence Pugh egy olyan, ritka betegségben szenved, ami miatt három- és hatéves kora között családjával Angliából Spanyolországba kellett költözniük. 

Az oxfordi születésű színész a Magyarországon is ismert kalandor, Bear Grylls műsorában, a Bear Grylls: Sztárok a vadonban (Running Wild with Bear Grylls) című produkció keretében mesélt arról, hogy gyermekkorában éveken át Spanyolországban éltek – jóllehet nem a mediterrán életérzés utáni vágyakozás repítette őket ilyen messzire. Florence Pugh családjának ugyanis orvosok tanácsolták azt anno, hogy a kislány egészsége érdekében költözzenek Angliából egy melegebb éghajlatra, az északi klíma ugyanis nem megfelelő az ő szervezetének. 

„Spanyolországban éltünk, mert légzési problémáim vannak, és amikor fiatalabb voltam, azt mondták, hogy egy melegebb éghajlaton jobb lenne nekem. Asztmás vagyok, és van egy tracheomalacia nevű betegségem is. Szóval már fiatal koromtól fogva más volt a légzőrendszerem”– magyarázta a színész a műsorban. 

A tracheomalacia egy olyan, ritka betegség, amely a légutak gyengeségével jár, és az elszenvedője számára nagyon megnehezíti a légzést, súlyos esetben pedig akár a légcső falának összeszűkülését, valamint a légutak elzáródását is okozhatja. 

Szerencsére azonban ez a betegség manapság már nem akadályozza jelentős mértékben a sztár életét. „Most, felnőttként, hacsak nem leszek beteg, mindez nem érint olyan intenzíven, mint fiatalabb koromban” – nyugtatta meg rajongóit Pugh.

A sztár Instagram-bejegyzései alapján úgy tűnik, a gyerekkorában, forró klímán eltöltött évek igencsak megszerettették vele a homokos tengerpartok világát… 

Kiemelt kép: Florence Pugh 2021. július 21-én, Londonban – David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Cartier