Visszaszólt az 57 éves szupermodell az őt kritizáló plasztikai sebésznek

Nem kér senki „jótanácsaiból”, ha a megjelenéséről van szó!

Napjainkban Paulina Porizkova csehszlovák származású svéd-amerikai szupermodell egész személyes brandje arra épül, hogy büszkén vállalja természetes megjelenését, korát és testét egyaránt, amiről már mi is írtunk. Ezzel bizonyítja, hogy nem csupán akkor volt elégedett külsejével, amikor 19 évesen ő volt az első közép-európai nő, aki a Sports Illustrated címlapján szerepelt, vagy amikor 23 évesen a világ legjobban fizetett szupermodellje lett az Estée Lauderrel kötött, 6 millió dolláros szerződésének köszönhetően, hanem most, 57 évesen is az.

A modell manapság igen intenzív kapcsolatot ápol követőivel az Instagramon, személyes platformján ugyanis gyakran osztja meg az öregedésről, gyászról, szépségről vallott nézeteit – közönsége legnagyobb örömére. 

Legutóbbi bejegyzésével ismét nagy sikert aratott rajongói körében, arról posztolt ugyanis, hogy az interneten egy őt kritizáló plasztikai sebész (azóta már törölt) bejegyzésére bukkant, amelyben az orvos állítólag részletesen ecsetelte, mi mindent és hogyan kellene „kijavítani” a nő arcán – ő azonban köszöni szépen, nem kér az ismeretlen orvos „jótanácsaiból”! A sebész bejegyzésére írt válaszában hosszasan taglalta, miért tartja elutasítandónak ezt a fajta viselkedést. 

„Ezzel kell egy idősebb nőnek a nyilvánosság előtt megküzdenie. Azt mondják, hogy az arcomat »rendbe kell hozni«. Valahogy »elromlott« az öregedéssel” – fakadt ki a sztár. 

A bejegyzésben leírta, hogy bizony vele is előfordult már, hogy igénybe vette hasonló sebészek munkáját, például volt már lézeres kezelése, de igyekszik nem túlzásba vinni ezeket a fajta beavatkozásokat.

„Szeretném megtalálni az egyensúlyt; egyszerre büszke akarok lenni arra, hogy koromhoz méltóan nézek ki, miközben időnként még mindig szépnek szeretném érezni magamat. A munkám során szinte természetellenes részletességgel szembesülök a saját arcommal – és bár a nagy részét már elfogadtam, még mindig nehezen fogadom el az egészet” – vallott alkalomszerű bizonytalanságáról a szupermodell. Ugyanakkor kifejtette, alapvetően nem a plasztikai sebészet vagy a beavatkozások ellen kíván felszólalni, hanem néhány ember okoskodó és tenyérbemászó attitűdje zavarja. 

„Megmondani egy nőnek, hogy mit »kell« csinálnia magával ahhoz, hogy vonzónak lássák, legyen szó hajszínről, sminkről, krémekről, ruhákról – vagy a beavatkozási lehetőségekről – , az megszégyenítés. Minden alkalommal, amikor azon kapod magad, hogy azt mondod egy barátodnak, hogy »(ezt és ezt) kellene csinálnod…«, állj meg egy pillanatra. Ha nem kér segítséget, akkor ez valóban segítőkészség? Találd meg azt, amit szépnek találsz a barátaidban, és inkább ezekre a dolgokra mutass rá. A legjobb módja egymás támogatásának, ha megünnepeljük azt, amink megadatott” – írta a sztár, az egyetértő és elismerő kommentek pedig azóta is záporoznak.

Mi is csak bólogatunk a sorait olvasva. 

Kiemelt kép: Paulina Porizkova 2021. július 26-án, New Yorkban – Michael Loccisano/WireImage / Getty Images