Így szégyenítették meg a színésznőt a Sakáltanya forgatásán

Hihetetlen módon viselkedtek a stábtagok.

Minderről a főszereplő legjobb barátnőjét, a Gloria nevű karaktert megformáló Melanie Lynskey mesélt a The Hollywood Reporternak. A magyar nézőknek Lynskey leginkább a Két pasi meg egy kicsi című sorozatból lehet ismerős, ő alakította (igen meggyőzően) Rose-t, a főszereplő Charlie kissé „lökött” rajongóját, aki általában az erkélyen keresztül távozott a házból. A színésznő csillaga most, 45 évesen kezd igazán felfelé ívelni az Egyesült Államokban, hiszen ő az itthon (egyelőre) nem vetített Yellowjackets című sorozat egyik főszereplője. Az ambíciózus sorozat két idősíkon játszódik: az egyikben 1996-ban egy New Jersey-i középiskola lányfocis csapata lezuhan a kanadai vadonban, a másikban, ami a jelen, a túlélők, immáron felnőtt nőként igyekeznek boldogulni az életben, és közben a múlttal is szembenézni. 

Melanie Lynskey úgy fogalmazott tehát az interjúban, hogy a 2000-ben bemutatott Sakáltanya forgatásán dolgozó sminkesek és a jelmeztervezők „nagyon csalódottak voltak”, amikor meglátták őt. 

Melanie Lynskey a Sakáltanyában (Fotó: IMDb)

„Nevetséges volt… már éheztettem magam, olyan vékony voltam, amennyire csak a testem engedte, és még mindig négyes (ez kb. az európai 34-es) méretet hordtam. Már akkor is rengeteg Spanxet (alakformáló fehérneműt – a szerk.) húztak rám a ruhapróbákon, és nagyon csalódottak voltak, amikor megláttak,

a jelmeztervező száján pedig még az is kicsúszott, hogy »Senki nem mondta, hogy lesznek olyan lányok is, mint te«”

– foglalta össze korábbi tapasztalatait a showbizniszben dolgozók testszégyenítő hozzáállásáról. 

Melanie Lynskey a Sakáltanya premierjén (Fotó: James Devaney/WireImage/Getty Images)

Lynskey hozzátette, végig azt éreztették vele a forgatások során, hogy nem szép. Nem elég, hogy folyamatosan ellenőrizték az étkezési szokásait, egy sminkes még azt is felajánlotta neki, hogy sminkkel teszi vékonyabbá az arcát a forgatáson.

De nem csak vele, más mellékszereplőkkel, vagy éppen a főszerepet alakító Piper Perabóval is durván bánt a Sakáltanya stábja. 

„Pipert, aki egyébként a világ egyik legkirályabb, legokosabb nője, szinte mikroszkóp alatt tartották. Csak a testéről és a külsejéről beszéltek, csak arra koncentráltak, hogy mit eszik…”

– emlékezett vissza. 

Lynskey-t ma már nem érdeklik az ilyen vélemények, igyekszik felvenni a harcot a testszégyenítéssel szemben. A Yellowjacketsben dolgozó fiatal színészeknek például köremailt küldött a munkálatok kezdetekor, amelyben segítséget ajánlott nekik, és biztosította őket arról, hogy ha szükségük van valakire, aki az érdekeiket érvényesíti a producerekkel szemben, rá számíthatnak. 

A színész egyébként nem maradéktalanul elégedett a mostani stábjával sem, tavaly például a Rolling Stone magazinnak adott interjújában azt sérelmezte, hogy az egyik munkatársa megkérdezte tőle, felbérelt-e edzőt a szerepre való készülés során – amivel szerinte ez a munkatársa gyakorlatilag megszégyenítette őt… 

Kiemelt kép: Melanie Lynskey 2014-ben (Fotó: Michael Loccisano/Getty Images for SXSW)